Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więc wczoraj byłam u weta zbadał serce , zmierzył ciśnienie, oraz temperaturę wszystko ma w normie :smile: dziś będą wyniki krwii wziął dwie próbki i zrobi badanie laboratoryjne. Do soboty mam smarować maścią guz i zobaczymy co i jak. Wyniki krwi mam dzisiaj przed 16:00 więc jeszcze tu napisze dziś co i jak :smile:

Na razie Tekila zachowuje sie normalnie kupiłam Elfa Oil i oboje za tym przepadają że zlizują ochoczo z łyżeczki :smile: aż uszy się trzęsą.

Posted

Bodziulka bardzo sie uspokoiłam jak wiem że serduszko ma w porządku . Dziś zobacze jeszcze z ta krwią ale cieszę się ze zrobiłam te wyniki i chyba będe robiła je profilaktycznie raz na pół roku aby mieć wszystko pod kontrolą.

Acha znalazłam sklep gdzie szyja także ubranka dla boksiów :) zobaczcie jaka koszulka :) hahahahah.

Poprosze aby taką uszyli z Polaru :)

http://www.mrdog.pl/index.php?str=galeria&pokaz=1&foto=4

Posted

Sylwia, a co z łapką Tekiego? Mojemu w ostatnich dniach też tak się robiło i to głównie rano. Wczoraj byłam z nim u weta i miał zrobione prześwietlenie. Ma zmiany zwyrodnieniow w stawie nadgarstkowym, dostał leki przeciwzapalne i przeciwbólowe i na odbudowe chrząstki. Dziś rano już po pierwszej dawce leków tak nie kulał

Posted

[quote name='Imbir1']Sylwia, a co z łapką Tekiego? Mojemu w ostatnich dniach też tak się robiło i to głównie rano. Wczoraj byłam z nim u weta i miał zrobione prześwietlenie. Ma zmiany zwyrodnieniow w stawie nadgarstkowym, dostał leki przeciwzapalne i przeciwbólowe i na odbudowe chrząstki. Dziś rano już po pierwszej dawce leków tak nie kulał

Mój juz nie kuleje na szczęście ale zakupiłam także dla mojego Artroflex bardzo dobry i bardzo polecam szczególnie na stawy i na problemy z koścmi

ja kupuje go tutaj
http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1250

Stosuje to także u mojego małego aby stawy były dobre.
Daje także kurze łapki bardzo dobre na stawy szczególnie ta galaretka po ugotowaniu. Oraz mozna dawac witaminy z chrząstki rekina.

Jeżeli boisz się aby zwyrodnienia nie powstawały proponuje karmę Hiilsa ale tania nie jest :(

Presciption Diet Canine j/d to pełnowartościowa karma dietetyczna dla psów. Zmniejsza bolesność stawów, spowalnia degenerację chrząstek stawowych powodowanych przez zapalenia stawów. Karma zawiera EPA - kwas tłuszczowy omega-3, jest wychwytywany przez chondrocyty i pozostaje aktywny w obrębie stawu, zmniejszając wytwarzanie enzymów proteoilitycznych w chrząstce stawowej. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 oraz niski stosunek kwasów omega-6 do omega-3 dodatkowo łagodzi zmiany zapalne w stawach.

Jakby co to pytaj bo mój mały ma nieznaczna dysplazję i walcze aby stawy się unormowały jak dojdzie do wieku 18 miesięcy. I się obyłam już z tym problemem. A wiadomo u cięższego psa to jest trudniej.

Posted

Bodziulka napisał(a):
bardzo sexi :razz: ale Box by nie dał sobie czegoś takiego założyć :evil_lol:

my teraz też robimy badania co jakiś czas, na szczęście wyniki są bardzo blisko norm ;)

To bardzo dobrze :multi: :multi: bo boksie staruszki są szczególnie narażone na jakieś urazy bądź choroby .

Posted

Sylwia wielkie dzięki, Imbirek ma początki zwyrodnienia spowodowane wcześniejszym jakimś wypadkiem, ciężko stwierdzić co to było, ale w tym miejscu miał zdartą skórę wraz z wierzchnią warstwą kości. Jak do mnie trafił w tym miejscu miał paskudnego strupa. Ma lekki stan zapalny, ale wet nas pocieszył, że wszystko wróci do normy po lekach:lol: Teraz obydwoje bierzemy podobne leki i mamy zwyrodnienia stawów po wypadkowe:evil_lol: i jak tu nie mówić, że pies się upodabnia do właściciela;)

Posted

Imbir dostał coś takiego: lek przeciwbólowy i przeciwzapalny (Rymadyl, czy jakoś tak) i na odbudowe chrząstki ArthroFos z glukozaminą i chondroityną. Podobno skuteczny, wiesz coś na ten temat?

Posted

Może tak zrobie podam ci skład tego i tego :)

ArthroFos
Skład: glukozamina 300mg, chondroityna 250mg, vit c 25 mg, glukonian miedzi 1mg, magnez 1mg, glikonian manganu 1,15 mg

Synoquin

Glucosamine HCL (99% Pure)

475mg

Chondroitin Sulphate (95% Pure)
350mg

N. Acetyl D-Glucosamine

(99% Pure)

50mg

Ascorbic Acid
50mg

Zinc Sulphate
30mg

Skład Artroflez dam ci jutro bo musze spisać z opakowania :) ale tu jest skład w tabletakch

Skład (1 tbl.):
glukozamina 300mg, chondroityna 20mg, metylosulfonylometan 200mg, wyciąg z Harpagophytum procumbens 200mg, vit c 15 mg, mangan 0,8 mg

Generalnie te co ja mówie to są sprawdzone i polecane :)

Posted

Sylwia :calus: wielkie dzięki, dobrze jest z kimś pogadać kto ma o danym problemie pojęcie. Pierwszy raz u psa spotykam się z czymś takim, będę musiała się doszkolić, dziękuję za pomoc w nauce:lol:

Posted

Imbir1 napisał(a):
Sylwia :calus: wielkie dzięki, dobrze jest z kimś pogadać kto ma o danym problemie pojęcie. Pierwszy raz u psa spotykam się z czymś takim, będę musiała się doszkolić, dziękuję za pomoc w nauce:lol:

Nie ma sprawy służe pomocą :) o właśnie kup sobie numer wrześniowy "Przyjaciel pies" tam jest teraz napisane o rehablilitacji psa :) jak ma urazy

Posted

Jak tam dogomaniacy po 4 wrzesnia?
U mnie jest.. tragicznie :(.
Nowa szkoła, nowi nauczyciele, nowi ludzie, no i .. nie oszukujmy sie.. duzo wiecej nauki;|.
Cóż.. oby do wakacji ;)

Posted

Bodziulka napisał(a):
jeszcze miesiąc wakacji, trochę się nudzę, wróciłam właśnie znad morza... trochę bym się pouczyła :evil_lol:

no to się ucz, ucz, nauka to potęgi klucz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: