Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czytałam, czytałam...
Wg mnie dobra pozycja, a takowych już trochę przejrzałam.
Znam światek myśliwych i wiem, co to w większości za "istoty".
O myślistwie winien być osobny wątek (a możne jest, tylko nie dotarłam?).
"Farba..." jest o tyle ciekawsza od np. ostatnio wydanego "Polowaneczka", że jest treściwa i z bardzo ważną interpretacja psychologów.
Myślistwo samo w sobie- prócz- najważniejszego dla mnie zła w formie zabijania dla przyjemności, jest jednym z nałogów. Wypacza uzależnionego i jego bliskich.
Szczerze polecam.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o "Polowaneczku" czytałam coś w necie, ale nie znam

za to kupiłam sobie "Wieczną Treblinkę" - polecam poglądowo, choć ostra. całościowo bardzo ostra. dość fajnie - naukowo-filozoficznie napisane.

• 2 years later...
Posted

Ja sie przyznam ,że jestem fanką polowań .Taaakk ale tych o wiele trudniejszych -bezkrwawych łowów z aparatem fotograficznym. To jest jedyna forma polowania ,którą w pełni akceptuje. A to tłumaczenie o odstrzałach selekcyjnych ,redukcji nadwyzki ,likwidacji szkodników=lisow to dla mnie tylko przykrwka ,usprawiedliwienie mordu. Dajmy przyrodzie rządzic sie swoimi prawami ,nie ingerujmy,nie wymagajmy żeby bylo tak jak my maluczcy /wobec potęgi przyrody/ sobie wymyślimy.