Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy któs z Was słyszał o karmie Dibaq? Dostałam ostatnio kilka próbek. Moja suka, która ogólnie nie lubi suchego jadła ją jak opętana ;) Czy ktoś z Was wie coś na temat składu tej karmy? Warto ją kupić?

Posted

SPojrzałam na ich stronę, na dwie karmy Meitenance Medium i Energy...
Składu dokładnego nie podają, ale z tego co opisują to na pierwszym miejscu w składzie są zboża - niezidentyfikowana ilość- więc obawiam się że sporo, zresztą uważam że każda karma ze zbożami na pierwszym/ych miejscu/miejscach to pasza a nie karma, i napewno nie jest dobra dla psa.
Do tego brak skoncentrowanego źródła białka zwierzęcego, co pozwala na wniosek że mięska to tam tyle co kot napłakał... Do tego dość spore dawkowanie, czyli wg mnie kiepska przyswajalność

Jeśli chodzi o karmę Energy, to 26% białka, i 16 tłuszczu to skromniutku jak na karmę dla psa o wysokim zapotrzebowaniu energetycznym. Tu jednak na plus dawkowanie, malutkie.
Ja jednak jestem na nie, dla takiego składu!

• 4 weeks later...
Posted

Dzięki za pomoc :-)
Ja tam żadnym znawcą od żywienia nie jestem, ale brak dokładnego składu na próbkach wydawał mi się nieco podejrzany, więc od początku byłam negatywnie nastawiona do tej karmy.
Moja suka jednak zjadła próbki na tyle chętnie, że postanowiłam jeszcze Was zapytać o zdanie. No i okazało się, że kolejna karma która jej smakuje to po prostu zapychacz :roll:
Czy ona nie mogłaby polubić czegoś normalnego:roll::roll:

• 1 month later...
Posted

Dog Chow jest karmą gorszą jakościowo od Dibaq.DibaQ ma około 20%mięsa (mączki) i lepszej jakości witaminy.
Purina Dog Chow ,nawet po poprawionym składzie to tragedia!:shake:

• 5 years later...
Posted

Obserwowalam na psach schroniskowych. Po "syfiastej" Purinie Dog Chow czy Perigree psy załatwiały sie ładnie i normalnie, a po miesiecznym eksperymencie z Dibaqiem pracownicy niemal podnieśli strajk. Karma przelotowa.I psy tego nie chciały jeść.