Bursztynka13 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Jaki szampon jest najlepszy dla sznaucera? Do tej pory użwałam Hiltona ziołowego, Trixi Aufbau i Hau z olejem norkowym. Efekt nie był zniewalający:p Wyczytałam na jakimś forum o psach (nie pamiętam dokładnie jakim) że łapy można myć szamponem dla psów długowłosych, są wtedy bardziej puszyste. Spróbowałam, faktycznie włosy na łapach były puszyste. Bursztyn nie będzie wystawiany więc czy mogę używać do łap tego szamponu i jak szampon będzie dobry dla reszty ciała? Quote
Elitesse Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 ja uzywam RING 5 dla psow szorstkowlosych lub dla psow czarnych, calkiem niezle sa tez szampony z Hery Quote
weszka Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Moje też są kąpane w szamponie dla szorściaków - albo San Bernard a teraz mam Bio Groom też dla szorstkowłosych. Quote
gina_30 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Ja używam jakiegoś tam zwykłego szamponu dla psów. ale po kąpieli, wylewam na psa kilka mililitrów cytryny lub octu, dzięki temu sierść bardziej się błyszczy:):D Quote
weszka Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Sposób dobry ale moim zdaniem w szamponie dla sznaucera bardziej chodzi o utrzymanie szorstkiej struktury sierści niż o połysk. Choć oczywiscie ten także mile widziany :) Quote
jabuba Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Czy możecie mi poradzić jakiego używać szamponu, aby jak najbardziej podkreślić kontrast kolorów u sznaucera czarno-srebrnego. Mogę używać jednego szamponu do włosów czarnych (na grzbiecie) i innego wybielającego do łap, pyska, ale może jest jakiś szampon który wzmocni i jasny i ciemny kolor. Quote
Recommended Posts