Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaki szampon jest najlepszy dla sznaucera? Do tej pory użwałam Hiltona ziołowego, Trixi Aufbau i Hau z olejem norkowym. Efekt nie był zniewalający:p Wyczytałam na jakimś forum o psach (nie pamiętam dokładnie jakim) że łapy można myć szamponem dla psów długowłosych, są wtedy bardziej puszyste. Spróbowałam, faktycznie włosy na łapach były puszyste. Bursztyn nie będzie wystawiany więc czy mogę używać do łap tego szamponu i jak szampon będzie dobry dla reszty ciała?

• 1 month later...
Posted

Ja używam jakiegoś tam zwykłego szamponu dla psów. ale po kąpieli, wylewam na psa kilka mililitrów cytryny lub octu, dzięki temu sierść bardziej się błyszczy:):D

Posted

Sposób dobry ale moim zdaniem w szamponie dla sznaucera bardziej chodzi o utrzymanie szorstkiej struktury sierści niż o połysk. Choć oczywiscie ten także mile widziany :)

• 4 months later...
Posted

Czy możecie mi poradzić jakiego używać szamponu, aby jak najbardziej podkreślić kontrast kolorów u sznaucera czarno-srebrnego.
Mogę używać jednego szamponu do włosów czarnych (na grzbiecie) i innego wybielającego do łap, pyska, ale może jest jakiś szampon który wzmocni i jasny i ciemny kolor.