Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No już dzwoniłem. Nie było zgłoszenia z takim opisem psiaka. Chciałem go potem znaleźć i odprowadzić do schroniska, ale już go nie znalazłem. Mam nadzieje, ze jakoś trafił do domu.

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Co nowego słychać u psiaka?
Złe jest to, że łyse plamki na pyszczku, które po wzięciu ze schroniska wziąłem za blizny lekko się powiększyły. Wet stwierdził małą grzybicę i przepisał maść, za 2 tygodnie powinno przejść. Dam znać :)
A co dobrego? To, że maść, nie przeszkadza Nari we wpychaniu mordki w śnieg :P
Ogólnie psiak ma się świetnie. Nawet zyskał w pobliżu Owczarkowatego kolegę.

Oto nowe zdjęcia (zrobione dziś - 22.11.'08 r.)
Wybrałem 2 najweselsze :}

1. Coś z aparatem jest nie tak, bo taka niebieska poświata/niebieski poblask:

2. To jest świetne. Po lekkiej i nieudolnej korekcji kolorów, ale wygląda ciut lepiej :)

Posted

hihi jakie niebieskie :) Jak sobie pomyślę, że miałaby teraz zime w schronisku spędzić...

dobrze, ze poszedłes do weterynarza z nią zanim sie jeszcze bardziej rozlazło...

ja własnie z koncertu ROCK FOR ANIMALS II wróciłam :) nastepna edycja 26 grudnia :)

Posted

No mnie serce tez boli na myśl o psach, które w schronisku spędzają zimę... to niesprawiedliwe...

Ja raczej na drugiego psa nie mogę sobie pozwolić. Nari się potwornie do mnie przylepiła i chyba byłaby zbyt zazdrosna.

Jak było na koncercie? Myślałem, żeby się nań wybrać, bo kolega miał w opisie gg link, ale jakoś przeszło po cichu i zapomniałem. Następnym razem zapewne się udam, jak już zakodowałem, ze 26 jest :}

• 2 weeks later...
Posted

Byliśmy u weterynarza, podobno e miejscu łysych placków pojawia się na środku trochę sierści. Przedłużamy kurację maścią plus dodatkowe tabletki na poprawę kondycji sierści i skóry, co wspomoże zarośnięcie łysinek ;)

I nowe zdjęcie:

Jak powiedziała koleżanka, jest podobno bardzo liryczne, ponieważ patrzy w dal z rozrzewnieniem, lekko uchylony pyszczek, te impresjonistyczne barwy i delikatne rozmazanie... Taa... albo po prostu pies w pościeli jak kto woli :p

• 1 month later...