Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja mam jeszcze pytanie odnośnie wysyłania Pw z zaproszeniami :oops: mam jeszcze z tego tytułu zaległości, więc myślę żeby powysyłać trochę, bo ciągle o tym pamiętam i źle się czuję, że nie wywiązałam się ze wszystkiego.

irenako, powiedz mi, jest jeszcze jakieś allegro cegiełkowe? czy są jeszcze potrzebne te zaproszenia?

Posted

__Lara:loveu:dziękuję. W tej chwili mamy zabezpieczenie finansowe więc tylko domków szukamy. Gdyby jednak, kiedyś była taka potrzeba to dam znać.
Jeszcze raz pięknie dziękuję.

Posted

irenaka napisał(a):
__Lara:loveu:dziękuję. W tej chwili mamy zabezpieczenie finansowe więc tylko domków szukamy. Gdyby jednak, kiedyś była taka potrzeba to dam znać.
Jeszcze raz pięknie dziękuję.

Ja cały czas czekam na znak.
Jak będzie potrzeba odnowienia allegra cegiełkowego to jest to chwilka.
Nie wykasowałam go z mojego konta.Wystarczy,że zmienię fotki i już :)

Posted

magda222 napisał(a):
Ja cały czas czekam na znak.
Jak będzie potrzeba odnowienia allegra cegiełkowego to jest to chwilka.
Nie wykasowałam go z mojego konta.Wystarczy,że zmienię fotki i już :)

Wiem Kochana:loveu: Ale nie zbieramy, jak nie potrzebujemy.
Wiele psów jest teraz w potrzebie ale nie Krzyczki.
Jak będzie potrzeba, to będę "płakać" na wątku;).
Dziękuję:Rose:.

Posted

To chociaż może jakimiś ogłoszeniami rzucę? :oops: bo się głupio czuje, że do końca się nie wywiązałam. Piszcie któremu psiakowi zrobić ogłoszenia ;)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Tak, to niewiarygodne, że natychmiast załapał, że załatwiac to sie trzeba na dworze:lol: czy ja dobrze rozumiem, że Filipek generalnie przebywa w domu,a tylko na spacery wychodzi na dwór? Czy w domu jest tylko na noc, a w ciągu dnia gania cały czas na dworze? No bo jeśli jest w domu, to pewnie i ta buda nie jest potrzebna.... Upierałyśmy się na budę w sytuacji, w której Filipek spędzałby całe dnie na zewnątrz, a do przedpokoju wpuszczany był tylko na spanie. Jeśli jednak stał się domownikiem, to dla mnie bomba:loveu:

Filipek śpi w domku, ale za dnia gania sobie po polu:)

Posted

Ewa Marta napisał(a):
To pewnie jednak buda sie przyda, załaszcza na mroźne albo deszczowe dni... Jak nasz chłopak się czuje? Nadal taki radosny?

tak :) dalej tęskni jak gdziekolwiek wyjdę :) a ogólnie ma sie dobrze tylko martwię sie bo biedak nie chce mi coś jeść, już mu dogadzam "jak ksiądz Kaśce" a on ma to w nosie :( nawet karmę sucha mu zmieniłam na wołowa z drobiowej i konserwy wołowe w sosie z warzywami i kiełbaskę zwyczajna i cuda na kiju a on nic... troszkę tylko dziubnie rano makaronu z mięskiem a karmy wieczorem nie chce jeść :( a pozatym na obcych już reaguje :)

Posted

Marta nie dawajcie mu zadnych kielbasek ani wedlin dla ludzi bo one sa przyprawiane a to nie jest dobre dla psa!
Filip musi sie przyzwyczaic do zmiany karmy, dlatego moze Wam wybrzydzac, a moze poprostu mu za duzo dajecie i nie jest w stanie tyle zjesc?
Jakby jutro dalej nie chcial jesc to daj znac to podjedziemy i przywieziemy mu mielone mieso ktore tu dostawal!

Posted

Mama mu gotuje makaron tak 5 garści swoich i do tego mu dokłada karmę z puszki... A makaron dostaje podobny taki jak do obiadku.. no i ta karmę, której sie nie chce chwycić ;(

Posted

Wyszłam dzisiaj na spacer z psami rano i poczułam, jak nieprzyjemnie jest, kiedy wieje zimny wiatr... Pomyślałam od razu o Filipku, który cały dzien biega po dworze i chciałam zapytać, co obiecaną z budą dla niego? Super, że chłopak może spać w domu, ale w ciągu dnia musi mieć możliwość ogrzania się, czy pospania w osłoniętym od wiatru i deszczu miejscu. Szczelna buda, najlepiej wypchana słomą, która da mu ciepło, to naprawdę ważna sprawa... Na początku dobrze byłoby wrzucić mu tam jakąś jego zabawkę i zaprosić do środka, żeby wiedział, że to jego miejsce w ciągu dnia. No i jakaś miska z wodą by się przydała...
Czy coś ruszyło z tą budą Marta? Pewnie niebawem odwiedzi Was Irenka i mam nadzieję, że będzie mogła opowiedzieć nam o pięknej budzie, w której Filipek uwielbia sobie pospać w ciągu dnia:lol: Uwierz mi, to nie są nasze fanaberie - pies musi mieć przez cały czas dostęp do suchego i ciepłego miejsca.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Wyszłam dzisiaj na spacer z psami rano i poczułam, jak nieprzyjemnie jest, kiedy wieje zimny wiatr... Pomyślałam od razu o Filipku, który cały dzien biega po dworze i chciałam zapytać, co obiecaną z budą dla niego? Super, że chłopak może spać w domu, ale w ciągu dnia musi mieć możliwość ogrzania się, czy pospania w osłoniętym od wiatru i deszczu miejscu. Szczelna buda, najlepiej wypchana słomą, która da mu ciepło, to naprawdę ważna sprawa... Na początku dobrze byłoby wrzucić mu tam jakąś jego zabawkę i zaprosić do środka, żeby wiedział, że to jego miejsce w ciągu dnia. No i jakaś miska z wodą by się przydała...
Czy coś ruszyło z tą budą Marta? Pewnie niebawem odwiedzi Was Irenka i mam nadzieję, że będzie mogła opowiedzieć nam o pięknej budzie, w której Filipek uwielbia sobie pospać w ciągu dnia:lol: Uwierz mi, to nie są nasze fanaberie - pies musi mieć przez cały czas dostęp do suchego i ciepłego miejsca.

buda jest w trakcie robienia, przerwała nam pogoda :placz: ale narazie ma możliwość bycia w domu w swoim kąciku. myślę ze Filipek sie na mnie obraził, bo zaczęłam niedawno naukę i nie mam mnie dość długo w domku i troszku nie chce do mnie podchodzić, odprowadza mnie tylko do bramy i czasami sprawdza czy juz wracam czy nie i wraca spowrotem na piasek, znaczy miejsce, które sobie upatrzył;)

Posted

Musisz mu w takim razie wynagrodzić swoją długą nieobecność i jak już jesteś w domu, to bawić się z nim, poświęcic mu swój czas. Wiesz, żeby to byl taki czas tylko dla niego, wtedy poczuje, że nadal go kochasz:lol: Ja po powrocie z pracy pędzę od drzwi z psami na łóżko i witamy się, bawimy zabawkami, tarmosimy. Dopiero po kilku minutach pozwalają mi się rozebrać z kurtki i znowu jest zabawa i czas spędzony z nimi. Wtedy są szczęśliwe i wiedzą, że są ważne dla mnie.

Posted

Ranki i wieczory są już zimne, bywa, że leje i wieje, Filip musi mieć zadaszone, ciepłe miejsce w ciągu dnia także. Buda jest konieczna, nie można z tym zwlekać!

Posted

[quote name='mysza 1']Ranki i wieczory są już zimne, bywa, że leje i wieje, Filip musi mieć zadaszone, ciepłe miejsce w ciągu dnia także. Buda jest konieczna, nie można z tym zwlekać!

Dokładnie tak! Skoro Filip całe dnie spędza na zewnątrz. I jak rozumiem wchodzi do domu wyłacznie na noc.....
BUDA JEST KONIECZNA NATYCHMIAST
Przede wszystkim dlatego, ze jest kiepska pogoda. Gdyby było ładnie, to mozna prace rozłożyć w czasie.
Pies nie moze funkcjonować w deszczu, chłodzie, wietrze - bez możliwości schronienia.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Musisz mu w takim razie wynagrodzić swoją długą nieobecność i jak już jesteś w domu, to bawić się z nim, poświęcic mu swój czas. Wiesz, żeby to byl taki czas tylko dla niego, wtedy poczuje, że nadal go kochasz:lol: Ja po powrocie z pracy pędzę od drzwi z psami na łóżko i witamy się, bawimy zabawkami, tarmosimy. Dopiero po kilku minutach pozwalają mi się rozebrać z kurtki i znowu jest zabawa i czas spędzony z nimi. Wtedy są szczęśliwe i wiedzą, że są ważne dla mnie.

ja tez tak robię tylko Filipek jak jest obrażony nie chce do mnie podejść :( mowie do niego cały czas, zawsze jak tylko wracam ze sie stęskniłam a on nic :(

Posted

Mara22 napisał(a):
tak :) dalej tęskni jak gdziekolwiek wyjdę :) a ogólnie ma sie dobrze tylko martwię sie bo biedak nie chce mi coś jeść, już mu dogadzam "jak ksiądz Kaśce" a on ma to w nosie :( nawet karmę sucha mu zmieniłam na wołowa z drobiowej i konserwy wołowe w sosie z warzywami i kiełbaskę zwyczajna i cuda na kiju a on nic... troszkę tylko dziubnie rano makaronu z mięskiem a karmy wieczorem nie chce jeść :( a pozatym na obcych już reaguje :)

He, he, jakbym czytała o mojej Frotce :cool3:
Przez 3 pierwsze dni po przyjeździe ze schronisko było to samo. Nie jadła WCALE. Owszem, skubnęła czasem chlebem, ale to tylko jak z ręki jej dałam. W końcu się wkurzyłam, i doszłam do wniosku, że wezmę ja na przetrzymanie. Efekt jest taki, że teraz musze jej racje żywnościowe ograniczać bo jej dupina przytyła sporo :lol:

Posted

[quote name='irenaka']Mara! Ja mam do Ciebie przed przyjazdem [FONT=Verdana]zasadnicze[/FONT] pytanie:
Kto podpisał z Tobą umowę adopcyjną?

Ja podpisalam umowe

Posted

Mara22 napisał(a):
Filipek śpi w domku, ale za dnia gania sobie po polu:)

ja bym chciała sprecyzować tą moja wypowiedź, Filipek śpi w domu, ale za dnia ganie po polu.... wiadomo, że jak jest mokry deszczowy dzień, nie bedzie siedział na polu, dlatego drzwi są cały czas uchylone, gdy Filipek biega po polu, także ma możliwość schronienia sie w domu, z tym nie ma najmniejszego problemu... także ma możliwość schronienia się przed wiatrem czy deszczem.... a budę bedzie miał już jutro i bedzie ja trzeba tylko solidnie ocieplić, także planowany czas na ukończenie budy to, po jutrze... :) jak wspomniałam wcześniej to zauważyłam, że Filip uwielbia wylegiwać się w piasku, dlatego przynieśliśmy mu pod dom trochę piasku i zrobiliśmy mu taka mała plaże pod palmami :lol:

Posted

Mara22 napisał(a):
ja bym chciała sprecyzować tą moja wypowiedź, Filipek śpi w domu, ale za dnia ganie po polu.... wiadomo, że jak jest mokry deszczowy dzień, nie bedzie siedział na polu, dlatego drzwi są cały czas uchylone, gdy Filipek biega po polu, także ma możliwość schronienia sie w domu, z tym nie ma najmniejszego problemu... także ma możliwość schronienia się przed wiatrem czy deszczem.... a budę bedzie miał już jutro i bedzie ja trzeba tylko solidnie ocieplić, także planowany czas na ukończenie budy to, po jutrze... :) jak wspomniałam wcześniej to zauważyłam, że Filip uwielbia wylegiwać się w piasku, dlatego przynieśliśmy mu pod dom trochę piasku i zrobiliśmy mu taka mała plaże pod palmami :lol:

No to mnie uspokoiłaś. Teraz brzmi to nieźle, zwłaszcza ta plaża koło domu:lol: Ciekawa jestem, czy Filipkowi spodoba się jego buda. Początkowo trzeba go chyba będzie zwabić tam jakimiś smakołykami:razz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...