Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 irenaka napisał(a):To wysyłam następne. Jak Ci się podobał Filipek zimą? przekochany :)
irenaka Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Mara22 napisał(a):mam pytanko odnośnie Filipka.. jakie jedzonko mu podawać takie bardziej gęstsze czy rzadsze? makaron na sucho czy.. a czy mogę mu podawać witaminki SANAL ENERGY one są na korzystny wpływ na układ trawienny, wygląd sierści, stan skory, dla wzmocnienia kościa i uzębienia ponadto posiada witaminy takie jak : B1, B2, B6, B12, laktoze, calciumfosfat, drożdże, calciumstearat i mięso wołowe... ten pan u którego kupiłam Filipkowi te witaminki powiedział że weterynarz najczęściej takie poleca tyle ze pod inna nazwa... wiec czy mogę dawać takie witaminki Filipkowi? Jak najbardziej witaminki są wskazane. Natomiast z jedzeniem trzeba postępować ostrożnie. Filip ponad rok był na jedzeniu hotelowym. Dostawał raz dziennie gotowane i raz suchą karmę. Możesz nadal dawać gotowane ( ryż lub makaron + mięso). Natomiast uważaj i nie podawaj kasz. Może mieć biegunkę, bo jej nie dostawał. Może też mieć na początku biegunkę ze względu na stres,ale po paru dniach powinna minąć. Jarzyny możesz dodawać do gotowanego ale pod warunkiem, że nie jest to np. groch;)
Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 irenaka napisał(a):Jak najbardziej witaminki są wskazane. Natomiast z jedzeniem trzeba postępować ostrożnie. Filip ponad rok był na jedzeniu hotelowym. Dostawał raz dziennie gotowane i raz suchą karmę. Możesz nadal dawać gotowane ( ryż lub makaron + mięso). Natomiast uważaj i nie podawaj kasz. Może mieć biegunkę, bo jej nie dostawał. Może też mieć na początku biegunkę ze względu na stres,ale po paru dniach powinna minąć. Jarzyny możesz dodawać do gotowanego ale pod warunkiem, że nie jest to np. groch;) grochu na pewno nie dostanie ;) a co do biegunki to tym razem mamę obudził o 5 i musiała z nim wyjść bo musie chciało kupę :P nawet nie pozwolił sie z jej ubrać tylko pruł prosto do drzwi a mama za nim ;)
irenaka Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Wiesz, że ja się cieszę? Jak głupia:oops:. Pies po roku, w warunkach kojcowych a potrafi zachować czystość. Nawet jeżeli oznacza to, że budzi Cię o trzeciej w nocy, to możemy być z niego dumne. Mam nadzieję, że przetrzymacie;). Ma biegunkę, czy lekkie rozwolnienie?
Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 tak go kupka po troszku ale żeby było rzadkie to raczej nie
irenaka Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 To może być tylko stres. Jak grochu nie dasz;), to za parę dni będzie OK:evil_lol:. Wysyłam następne zdjęcia.
Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 irenaka napisał(a):To może być tylko stres. Jak grochu nie dasz;), to za parę dni będzie OK:evil_lol:. Wysyłam następne zdjęcia. czekam z niecierpliwością :) ja też Pani wysłałam ogrody Filipka na maila i pare zdjęć ;)
Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 chciałam dodać filmiki z ogrodów Filipka ale coś mi nie wychodzi;(
Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 irenaka napisał(a):To może być tylko stres. Jak grochu nie dasz;), to za parę dni będzie OK:evil_lol:. Wysyłam następne zdjęcia. moglaby mi Pani przesłac jeszcze raz zdjecie49 bo mam tylko do polowy :(
Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Wrzuta.pl - Wideo001 - 2 ogródek Filipka Wrzuta.pl - Wideo002 - 3 ogród Filipka mam nadzieje że da się oglądnąć ;)
irenaka Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Da się oglądać a ja jestem w połowie wysłanych zdjęć. Dzisiaj kończę na nr 65. CDN
Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 dobrze nic sie nie dzieje :) dokończy Pani jutro jak znajdzie chwile :)
Asior Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='mysza 1']Irenko, na mnie mam nadzieję, się nie gniewasz:loveu: Czy dostałaś mojego maila nt Etny? oooo co słyszę, czy ktoś tu rozrawia o mojej Etnie :razz: [quote name='mysza 1']Dziewczyny z małopolski- help.... Szukam kogoś do przedadopcyjnej w Tarnowie, na mapie dogo jest jedna osoba ale nie mogę się z nią skontaktować. Nie znacie kogoś? Jest z tarnowa Basiagk, ale ostatnio nie bywa na dogo... masz do niej maila: basiamo@wp.pl i jej profil Dogomania Forum - Zobacz Profil: basiagk uważaj na ludzi z Tarnowa dzwoniących z nr 519-453-2.. mieszkają w Tarnowie na ul. Waryńskiego 9/... w razie coś szczegóły na pw
irenaka Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Uwaga! Asiorek:loveu: znowu grasuje:evil_lol:
Mara22 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 dobranoc wszystkim idem w ślady Filipka i zmykam spać :)
mysza 1 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Asior']oooo co słyszę, czy ktoś tu rozrawia o mojej Etnie :razz: Jest z tarnowa Basiagk, ale ostatnio nie bywa na dogo... masz do niej maila: basiamo@wp.pl i jej profil Dogomania Forum - Zobacz Profil: basiagk uważaj na ludzi z Tarnowa dzwoniących z nr 519-453-2.. mieszkają w Tarnowie na ul. Waryńskiego 9/... w razie coś szczegóły na pw Dziękuję za namiary:loveu:, napisałam maila, bo pw przekroczona ilość. Konsultowałam Etnę z dr, który operował Aresika. Ona ma wątek? Jesli nie to napisz parę zdań o tym urazie, co i jak, dr pytał a ja nie umiałam odpowiedzieć.
Asior Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1160/krakow-etna-piekna-amstafka-potrzebuje-kogos-komu-moze-zaufac-134665/ tu jest wątek Etny :) od postu 82 zacznij czytać ;)
marysia55 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Asior napisał(a):nooo wróciłam :razz: wypuścili Cię :p:p:p to czemu sie nie zameldowałaś :evil_lol:
Asior Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 przecie właśnie się zameldowałam :) FIGIEL URATOWANY Z OBOZU ZAGŁADY DLA ZWIERZĄT (760088991) - Aukcje internetowe Allegro AMOR - URATOWANY Z OBOZU ZAGŁADY DLA ZWIERZĄT (760089845) - Aukcje internetowe Allegro
mysza 1 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Asior pracusiu, ledwo się zameldowałaś już allegro zrobione:loveu:
Ewa Marta Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Mara22 napisał(a): a co do biegunki to tym razem mamę obudził o 5 i musiała z nim wyjść bo musie chciało kupę :P nawet nie pozwolił sie z jej ubrać tylko pruł prosto do drzwi a mama za nim ;) Tak, to niewiarygodne, że natychmiast załapał, że załatwiac to sie trzeba na dworze:lol: czy ja dobrze rozumiem, że Filipek generalnie przebywa w domu,a tylko na spacery wychodzi na dwór? Czy w domu jest tylko na noc, a w ciągu dnia gania cały czas na dworze? No bo jeśli jest w domu, to pewnie i ta buda nie jest potrzebna.... Upierałyśmy się na budę w sytuacji, w której Filipek spędzałby całe dnie na zewnątrz, a do przedpokoju wpuszczany był tylko na spanie. Jeśli jednak stał się domownikiem, to dla mnie bomba:loveu:
__Lara Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Przepraszam, że się wtrącę w dyskusję. Irenako, wiesz coś może o tym psie? http://www.polskastrefa.eu/images/163996.jpg.jpg Został zabrany z Krzyczek. Dziewczyna założyła mu wątek, a wszystko wygląda dziwnie i pokręcone do reszty. Wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/przezyl-koszmar-kto-okaze-mu-serce-147255/ Edit: już tam zajrzałaś, więc ok ;)
irenaka Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Już przeczytałam, wyjaśnimy sprawę __Laro. Dziękuję.
Recommended Posts