Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gusia0106 napisał(a):
A bo to raz ;)

Na szczęście jest TWA:evil_lol:
Umówiłam się z Agą w rozmowie, że wróci kiedy sama uzna, że może i chce.
Smutno bez niej, to fakt, strasznie mi Jej brakuje.

Posted

Asik81 napisał(a):
Powiesilam plakacik Figla i Filipka w barach Vega i Momo :-) Moze tam sie komus spodobaja

Bardzo dziękuję za pomoc.
Może faktycznie ktoś się zakocha.:loveu:

Posted

O raaany:-). Wielkie dzięki za troskę, jak miło:-)

Żyję......po prostu troszke mnie życie przerosło. I to pracowe i to osobiste. Hmm i nie wiem w sumie, które bardziej. Ostatnio tak miałam wieeele lat temu. Powoli mija....powoli

Natomiast ja tu w innej sprawie......bardzo proszę o:
- trzymanie kciuków
- wizualizację dwóch krzyczkowianek rozbijających się we własnym domu.

I NIC WIECEJ NIE POWIEM. Starałyśmy się o dom - taki gdzie pójdą w dwupaku, bo ponoć tak dla nich lepiej.....

Achaś i jeśli kogoś interesuje los pewnego rudego Pokurcza błąkającego się w mojej okolicy - zainstalował sie u takich nowych sąsiadów. Już drugi się tam Ohyd zainstalował.....( pierwszy stary,mały, nieokreślonej płci z siwą mordą, czarny ( styl Kanzaj) wyrzucony z auta).
Rude nadal sie dotykać nie daje, ale przestało ganiać za autami i wyraźnie przytyło i oczywiście ucapić mnie za łydkę chciało. :angryy:

Posted

irenaka napisał(a):
Bardzo dziękuję za pomoc.
Może faktycznie ktoś się zakocha.:loveu:

Nie wiem co to Momo, ale w warszawskiej Vedze, to kiedyś wisiały krzyczkowiaki poznańskie....

Posted

Neigh, jak się cieszę,że jesteś:loveu:
Brakowało mi Twoich postów.
Chwile zwątpienia to i
ja miałam juz wielokrotnie.....
A po jezdzie na wątku Alberta chciałam się całkiem wyrejestrować z Dogo, tylko nie wiedziałam ,jak to zrobić:razz:

Posted

Neigh, jak dobrze Cię czytać:multi:

mariamc napisał(a):
A po jezdzie na wątku Alberta chciałam się całkiem wyrejestrować z Dogo, tylko nie wiedziałam ,jak to zrobić:razz:

I całe szczęście, że nie wiedziałaś, bo Ciebie też tu brakuje Danusiu!!!
Jak tam prace w schronisku, dużo macie już podopiecznych? Czy wykorzystujecie Wasze piękne sale operacyjne?

Posted

Ewa, w schronisku i hoteliku razem 68 psów.
Parę z nich , szczególnej troski, jak Tadzik czy Doris czy Albert, mają wątki na Dogo.
Na razie ,szczęśliwie zresztą ,sala operacyjna służy na kastracje i sterylki.
Tylko nasza Gwiazdka,12-letnia spanielka miała usuwaną trzecią powiekę.
Pracy dużo, ciągłe wizyty i wizytacje.
Od 3lipca oddaliśmy do adopcji 78 psów.
Teraz trochę stanęło.
W tygodniu będa nasze TV, moze znowu się ruszy.

Posted

mariamc napisał(a):
Ewa, w schronisku i hoteliku razem 68 psów.
Parę z nich , szczególnej troski, jak Tadzik czy Doris czy Albert, mają wątki na Dogo.
Na razie ,szczęśliwie zresztą ,sala operacyjna służy na kastracje i sterylki.
Tylko nasza Gwiazdka,12-letnia spanielka miała usuwaną trzecią powiekę.
Pracy dużo, ciągłe wizyty i wizytacje.
Od 3lipca oddaliśmy do adopcji 78 psów.
Teraz trochę stanęło.
W tygodniu będa nasze TV, moze znowu się ruszy.

78 adopcji:multi: Fiu... fiu.... rewelacyjny wynik:multi: Trzymam kciuki, żeby nadal tak szło!

Posted

Ostra promocja w mediach.
Dwie lokalne TV, które mają zasięg w promieniu 70km.
Artykuły w prasie .
Burmistrz nawołujący do adopcji psów prawie w każdym ,swoim wystąpieniu w TV.
Duży wolontariat i to ,że psy są zadbane, wykąpane, zresocjalizowane.
Oczywiście komplet szczepień , sterylizowane suki i kastrowane psy w typie rasy.

Posted

:offtopic:

Przepraszam za ten wpis,ale jeśli ktoś chciałby pomóc Sarze z mojego podpisu to zapraszam na bazarki:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-buciki-czapeczki-dla-najmlodszych-na-utrzymanie-sary-w-hoteliku-do-24-09-a-146721/#post12983769"]ciuszki, buciki, czapeczki dla najmłodszych na utrzymanie Sary w hoteliku do 24.09.[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/poradniki-ksiazki-dla-mlodych-przyszlych-mam-dla-sary-do-24-09-a-146740/#post12984738"]poradniki, książki dla młodych oraz przyszłych mam dla Sary do 24.09.[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-cd-dvd-na-onke-sare-do-01-10-do-20-00-a-146780/#post12988082"]Książki,CD,DVD na ONkę Sarę!!! Do 01.10.do 20:00!!![/URL]

Posted

[quote name='Ewa Marta']Romi!!! Odebrałam wreszcie Twoją niespodziankę od Gusi:loveu: Pięknie dziękuję, bardzo miła pamiątka spotkania:multi:[/quote]

Proszę bardzo :lol:

Posted

Jeśli KTOKOLWIEK się chociaż uśmiechnie, to przyjadę i osobiście spuszczę łomot.
NIE WOLNO SIE CIESZYĆ.

Tak czy siak.... w październiku Lisia i Betty( zwana kiedyś Pręgusią ) jadą do domu. Nie określono dokładnej daty, bo zależy ona od tempa rozpakowywania sie Państwa.

Ludzie, którzy je chcą zabrać to Panstwo Dingusia. Też krzyczkowiaka. Rudy, pokrecony Ohyd. Był hotelowany u p. Małgosi, z racji kłopotów z poruszaniem...... Pani się w nim zakochała. Czemu? A kto to za kobietami trafi...Była w ciąży, on pokręcony....namawiałyśmy na innego. NIE! Bo ona Dingusiowi obiecała. I zabrała ten wrak. Wrak pogryzł 5 facetów. MIał operację ( spora kasa), długa rehabilitacja, problemy z sąsiadami itp.
Dinguś jest brzydki.........ale już skacze i biega. Państwo pracowali z behawiorystą.
Byłam tam na pooadopcyjnej. Gdyby pani Marta mnie chciala zaadoptować, to proszę bardzo.

Kiedy zadzwoniła do mnie, ze sie przeprowadzają..........do niemal leśniczówki, ze kupa terenu, ze miejsce.......i ze ona to chciałaby zabrać tę rudą sunię, co z Dingusiem w jednym kojcu sidziała....zamarłam... Ruda ( czyli "ta z guzem" - przepuklina - matko imienia nowego zapomniałam.........) ma już własną kanapę od dawna.
No to nieśmiało napomknęłam o Lisi. Patrycja zaczęła namawiać na dwupak....
Państwo po dłuugiej rozmowie tel z Patrycją ; zadzwonili i powiedzieli - ok bierzemy obie, ale gdyby się w miedzyczasie znalazł inny dom.......to niech jadą.

W weekend byli w odwiedziny/oględziny - z dzieckiem, Dingusiem.... Spodziewali sie 2 dzikich suk - bo ja zawsze przedstawiam jak najgorzej. Lisia podawała panu łapkę, pchała sie na kolanka. Betty zrobiła pokaz aportowania i "jestem super psem, uwielbiam wykonywać polecenia". Państwo sie mile rozczarowali. Ze normalne, ze przylepy, ze grzeczne, ze posłuszne. No owszem Lisia ucieka na gwałtowny ruch, ale przylepa z niej.
No i decyzja jest taka : psy są nasze, nikomu nie oddawać. Dwupak jedzie w październiku.........o ile żaden kataklizm nie wystąpi.,
Jest to dom z najwyższej półki, modły wskazane .......

Achaś a w tak zwanym miedzyczasie znalazł sie drugi dom........ale na razie nic nie mówię, bo nad domem pracujemy...

I tyle. I żadnych uśmiechów......

Posted

[quote name='Neigh']I tyle. I żadnych uśmiechów......[/quote]

No coś Ty, jakie uśmiechy... Twarz mam wyciągniętą wzdłuż, bo tak mi ją wydłużyła opadająca szczęka, to jak tu się śmiać:-o

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...