Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

monika083 napisał(a):
Ta Bochnia kolo Krakowa pisze sie przez ''ch'',chyba o ta wam chodzi?
40 km na wschod od krakowa

Tak,masz rację bezmyślnie przepisałam nazwę z wątku.Zaraz poprawimy.
Chodzi o Bochnię koło Krakowa.

Jeżeli będziecie mogły nam pomódz ,będę bardzo wdzięczna i oferuję dożywotnie sprawdzanie domków w okolicach Janowa Lubelskiego i Zamościa.

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Bianka0 za pomoc:loveu:
Ponawiam prośbę w swoim imieniu no i suni Lenki - czy ktos mogłby nam pomoc i sprawdzic ten dom w Bochni?
Teraz czas urlpopowy i stąd chyba trudnosci w znaleieniu chętnej osoby...

Posted

Tola napisał(a):
Ponawiam prośbę w swoim imieniu no i suni Lenki - czy ktos mogłby nam pomoc i sprawdzic ten dom w Bochni?

kurcze ,trzeba prosic Krakowianki ,bo to od nich rzut beretem.
pewnie wieczorkiem sie ktos odezwie

Posted

Dzisiaj chłopaki zostaly zaszczepione na wscieklizne.
Zgodnie z prośbą Irenaka podaje rozliczenie od 16-30.08.09 Filipa, Figla i Amora na wątku, rozliczenie Patosa bedzie na jego wątku, oprócz tego wysyłam do Neigh rozliczenie na PW.
Pobyt 16-31.08.09 16dnix45zl=720zł
Wpłata na konto hotelu z dnia 03.08.09 Anna Ł. Warszawa - 200zł
Do zapłaty 720zl-200zl=520zl
Nr rachunku 38/09

Posted

ja napisałm do osob ktore zalicytowaly "na suni"

oto co otrzymałam:

Witam
To okropne,by tak na ludzkich uczuciach grac!Bardzo dziekuje za ostrzezenie,dobrze,ze nie wplacilam wczesniej,niz otworzylam poczte.Wlasnie mialam wplacic przelewem internetowym.Zreszta umowa juz miedzy tym panem a allegro juz rozwiazana widze.A komentarza tez ode mnie jeszcze nie dostal.Dziekuje za ostrzezenie.Serce sie kroilo nad tym strasznym widokiem tej suni.A to tylko nieuczciwy czlowiek grala na ludzkich uczuciach,ech.Pozdrawiam

i

Witam,

O schronisku w Krzyczkach wiem dość sporo. Faktycznie, to nie było schronisko, tylko obóz zagłady. Czytałam o nim i widziałam filmy. Zgłosiłam się nawet do Straży dla Zwierząt, oferując chęć pomocy w transporcie uratowanych zwierząt. Straż jednak nie odpowiedziała, widocznie woleli działać we własnym zakresie z własnymi ludźmi i wolontariuszami. Straszny był los tych zwierząt, nie umiem opisać siły mojej złości, jaka narasta we mnie, gdy dzieją się takie rzeczy jak w Krzyczkach. Chciałabym, żeby prawo przewidywało kary ciężkiego więzienia dla takich katów i oprawców zwierząt jak ci ludzie w Krzyczkach.
Cieszę się, że aukcja została zamknięta. Mam nadzieję, że zostaną wobec niego wyciągnięte konsekwencje. Trzeba nie mieć serca, żeby w tak okrutny sposób wykorzystywać wizerunek suni uratowanej z rzezi do wyłudzania pieniędzy

Posted

Tola napisał(a):

Temat już załatwiany na wątku Lenki :lol:

Posted

Romi napisał(a):
Temat już załatwiany na wątku Lenki :lol:

Bardzo dziękuję za pomoc i szybki odzew.Polecamy słatę długu w sprawdzaniu domów na naszym terenie.

Posted

Z góry bardzo przepraszam za moją niewiedzę :oops:
Jedna z kupujących cegiełki zadała mi pytanie a ja nie znam odpowiedzi :oops:
" Wstrząsnęły mną zdjęcia i opisy, proszę o informację czy w tej sprawie zostały wyciagniete konsekwencje prawne wobec winowajców? "
Czy ktoś może mi odpowiedzieć? :oops:

Posted

Przelałam na konto fundacji 130 zł.To pieniądze za cegiełki,które zakupili na naszej aukcji Marta G. i Tomasz G. z Pabianic i przez pomyłkę wysłali pocztą na mój adres zamiast na konto fundacji.W tytule przelewu wpisałam:"DLA PSÓW Z KRZYCZEK OD MARTY G... I TOMASZA G... Z PABIANIC".

Posted

PaulinaB napisał(a):
Dzisiaj chłopaki zostaly zaszczepione na wscieklizne.
Zgodnie z prośbą Irenaka podaje rozliczenie od 16-30.08.09 Filipa, Figla i Amora na wątku, rozliczenie Patosa bedzie na jego wątku, oprócz tego wysyłam do Neigh rozliczenie na PW.
Pobyt 16-31.08.09 16dnix45zl=720zł
Wpłata na konto hotelu z dnia 03.08.09 Anna Ł. Warszawa - 200zł
Do zapłaty 720zl-200zl=520zl
Nr rachunku 38/09

Prośba do Izy o przelanie pieniędzy wysłana ( w tym zaległa za Patosa )
Bardzo proszę o potwierdzenie - czy wszystkie psy zostały zabezpieczone fiprexem? -
I jeszcze jedna ważna sprawa. Czy jest możliwość wykąpania ( tak jak Patosa ) reszty naszych psów Krzyczkowych? Jak rozumiem szampon jest - a zatem czy przy sprzyjających warunkach pogodowych byłoby to możliwe?

Posted

[quote name='magda222']Z góry bardzo przepraszam za moją niewiedzę :oops:
Jedna z kupujących cegiełki zadała mi pytanie a ja nie znam odpowiedzi :oops:
" Wstrząsnęły mną zdjęcia i opisy, proszę o informację czy w tej sprawie zostały wyciagniete konsekwencje prawne wobec winowajców? "
Czy ktoś może mi odpowiedzieć? :oops:

Spraw było kilka. Pierwszą założyły dziewczyny z Fundacji Rottka. Niestety, jak to w naszym kraju - mimo przedstawienia obdukcji, zeznań świadków - ewidentynych dowodów w postaci zakopanych zwłok sąd nie znalazł wystarczających dowodów aby skazać winnych. Mówiąc krótko - obłowili się i pozostali bezkarni.
Także fakt, ze schronisko mające miejsca na 400 psów - miesięcznie przyjmowało ok 350 -400 psów ( czyli musieli mieć 300 adopcji miesięcznie!!!! min...) uszło uwadze sądu.
Natomiast fakt, brakujących zwierząt, które po prostu zniknęły, masowych "ucieczek" po 30 -40 psów miesięcznie.....miał niską szkodliwość społeczną itp, itd.
Złoty interes mówiac krótko....

Posted

Neigh napisał(a):

I jeszcze jedna ważna sprawa. Czy jest możliwość wykąpania ( tak jak Patosa ) reszty naszych psów Krzyczkowych? Jak rozumiem szampon jest - a zatem czy przy sprzyjających warunkach pogodowych byłoby to możliwe?

Pod koniec lipca Filip, Figiel i Amor były kąpane, wiec myśle ze nie ma potrzeby ponownego ich kąpania, szczególnie, że Figlowi i Amorowi nie bardzo sie to podobalo;)

Posted

Neigh napisał(a):

Bardzo proszę o potwierdzenie - czy wszystkie psy zostały zabezpieczone fiprexem? -

Wszystkie 6 psiaków zostało zabezpieczone przed kleszczami i pchłami
(podany środek - Ektopar)

Posted

kasiaprodex napisał(a):
Ciotki

mozecie mi powiedziec gdzie szukac jakis wiesci i zdjec suni Zuzki.
Mam zapytanie od osoby ktora zalicytowala u tego oszusta.

Zuzka była na tymczasie u Ewusek. Myślę, ze po wiecej szczegółów należałoby się do Ewusek zwrócić.
No i rzecz jasna nei była żadnym buldożkiem - tylko psem w typie mastiffa angielskiego. I miała swój wątek na dogo...

Posted

sonikowa napisał(a):
...........

Romi, dzieki za przesylke :-)

Ja wczoraj dostałam przesyłkę i bardzo dziękuję :buzi:
Miałeś świetny pomysł :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...