bianka0 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 monika083 napisał(a):Ta Bochnia kolo Krakowa pisze sie przez ''ch'',chyba o ta wam chodzi? 40 km na wschod od krakowa Tak,masz rację bezmyślnie przepisałam nazwę z wątku.Zaraz poprawimy. Chodzi o Bochnię koło Krakowa. Jeżeli będziecie mogły nam pomódz ,będę bardzo wdzięczna i oferuję dożywotnie sprawdzanie domków w okolicach Janowa Lubelskiego i Zamościa.
monika083 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 A&S napisał(a):Mogę do niej napisać chyba ze sama tu zajrzy :-) tak ,pewnie zajrzy ,przewaznie jest poznym wieczorem:)
Tola Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dziękuję Bianka0 za pomoc:loveu: Ponawiam prośbę w swoim imieniu no i suni Lenki - czy ktos mogłby nam pomoc i sprawdzic ten dom w Bochni? Teraz czas urlpopowy i stąd chyba trudnosci w znaleieniu chętnej osoby...
monika083 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Tola napisał(a):Dziękuję Bianka0 za pomoc:loveu: Ponawiam prośbę w swoim imieniu no i suni Lenki - czy ktos mogłby nam pomoc i sprawdzic ten dom w Bochni? Teraz czas urlpopowy i stąd chyba trudnosci w znaleieniu chętnej osoby... kurcze ,trzeba prosic Krakowianki ,bo to od nich rzut beretem. pewnie wieczorkiem sie ktos odezwie
Soema Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dziewuszki wstawcie prośbę tu http://www.dogomania.pl/forum/f98/krakow-watek-pom-plakat-rozlicz-dla-psow-kotow-bezd-w-kr-owie-linki-pwp-str-1-a-32052/index918.html#post12772856 ja niestety w Sandomierzu jestem do września..
PaulinaB Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dzisiaj chłopaki zostaly zaszczepione na wscieklizne. Zgodnie z prośbą Irenaka podaje rozliczenie od 16-30.08.09 Filipa, Figla i Amora na wątku, rozliczenie Patosa bedzie na jego wątku, oprócz tego wysyłam do Neigh rozliczenie na PW. Pobyt 16-31.08.09 16dnix45zl=720zł Wpłata na konto hotelu z dnia 03.08.09 Anna Ł. Warszawa - 200zł Do zapłaty 720zl-200zl=520zl Nr rachunku 38/09
kasiaprodex Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 ja napisałm do osob ktore zalicytowaly "na suni" oto co otrzymałam: Witam To okropne,by tak na ludzkich uczuciach grac!Bardzo dziekuje za ostrzezenie,dobrze,ze nie wplacilam wczesniej,niz otworzylam poczte.Wlasnie mialam wplacic przelewem internetowym.Zreszta umowa juz miedzy tym panem a allegro juz rozwiazana widze.A komentarza tez ode mnie jeszcze nie dostal.Dziekuje za ostrzezenie.Serce sie kroilo nad tym strasznym widokiem tej suni.A to tylko nieuczciwy czlowiek grala na ludzkich uczuciach,ech.Pozdrawiam i Witam, O schronisku w Krzyczkach wiem dość sporo. Faktycznie, to nie było schronisko, tylko obóz zagłady. Czytałam o nim i widziałam filmy. Zgłosiłam się nawet do Straży dla Zwierząt, oferując chęć pomocy w transporcie uratowanych zwierząt. Straż jednak nie odpowiedziała, widocznie woleli działać we własnym zakresie z własnymi ludźmi i wolontariuszami. Straszny był los tych zwierząt, nie umiem opisać siły mojej złości, jaka narasta we mnie, gdy dzieją się takie rzeczy jak w Krzyczkach. Chciałabym, żeby prawo przewidywało kary ciężkiego więzienia dla takich katów i oprawców zwierząt jak ci ludzie w Krzyczkach. Cieszę się, że aukcja została zamknięta. Mam nadzieję, że zostaną wobec niego wyciągnięte konsekwencje. Trzeba nie mieć serca, żeby w tak okrutny sposób wykorzystywać wizerunek suni uratowanej z rzezi do wyłudzania pieniędzy
Romi Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Tola napisał(a):Dziękuję Bianka0 za pomoc:loveu: Ponawiam prośbę w swoim imieniu no i suni Lenki - czy ktos mogłby nam pomoc i sprawdzic ten dom w Bochni? Teraz czas urlpopowy i stąd chyba trudnosci w znaleieniu chętnej osoby... Temat już załatwiany na wątku Lenki :lol:
bianka0 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Romi napisał(a):Temat już załatwiany na wątku Lenki :lol: Bardzo dziękuję za pomoc i szybki odzew.Polecamy słatę długu w sprawdzaniu domów na naszym terenie.
magda222 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Z góry bardzo przepraszam za moją niewiedzę :oops: Jedna z kupujących cegiełki zadała mi pytanie a ja nie znam odpowiedzi :oops: " Wstrząsnęły mną zdjęcia i opisy, proszę o informację czy w tej sprawie zostały wyciagniete konsekwencje prawne wobec winowajców? " Czy ktoś może mi odpowiedzieć? :oops:
magda222 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Przelałam na konto fundacji 130 zł.To pieniądze za cegiełki,które zakupili na naszej aukcji Marta G. i Tomasz G. z Pabianic i przez pomyłkę wysłali pocztą na mój adres zamiast na konto fundacji.W tytule przelewu wpisałam:"DLA PSÓW Z KRZYCZEK OD MARTY G... I TOMASZA G... Z PABIANIC".
sonikowa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 No tak, obrazek i czadowo-wstrzasajcy, i przygnebiajacy (bo tak prawdziwy..). Romi, dzieki za przesylke :-)
Romi Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonikowa napisał(a): Romi, dzieki za przesylke :-) A podoba się :eviltong:
Neigh Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 PaulinaB napisał(a):Dzisiaj chłopaki zostaly zaszczepione na wscieklizne. Zgodnie z prośbą Irenaka podaje rozliczenie od 16-30.08.09 Filipa, Figla i Amora na wątku, rozliczenie Patosa bedzie na jego wątku, oprócz tego wysyłam do Neigh rozliczenie na PW. Pobyt 16-31.08.09 16dnix45zl=720zł Wpłata na konto hotelu z dnia 03.08.09 Anna Ł. Warszawa - 200zł Do zapłaty 720zl-200zl=520zl Nr rachunku 38/09 Prośba do Izy o przelanie pieniędzy wysłana ( w tym zaległa za Patosa ) Bardzo proszę o potwierdzenie - czy wszystkie psy zostały zabezpieczone fiprexem? - I jeszcze jedna ważna sprawa. Czy jest możliwość wykąpania ( tak jak Patosa ) reszty naszych psów Krzyczkowych? Jak rozumiem szampon jest - a zatem czy przy sprzyjających warunkach pogodowych byłoby to możliwe?
Neigh Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='magda222']Z góry bardzo przepraszam za moją niewiedzę :oops: Jedna z kupujących cegiełki zadała mi pytanie a ja nie znam odpowiedzi :oops: " Wstrząsnęły mną zdjęcia i opisy, proszę o informację czy w tej sprawie zostały wyciagniete konsekwencje prawne wobec winowajców? " Czy ktoś może mi odpowiedzieć? :oops: Spraw było kilka. Pierwszą założyły dziewczyny z Fundacji Rottka. Niestety, jak to w naszym kraju - mimo przedstawienia obdukcji, zeznań świadków - ewidentynych dowodów w postaci zakopanych zwłok sąd nie znalazł wystarczających dowodów aby skazać winnych. Mówiąc krótko - obłowili się i pozostali bezkarni. Także fakt, ze schronisko mające miejsca na 400 psów - miesięcznie przyjmowało ok 350 -400 psów ( czyli musieli mieć 300 adopcji miesięcznie!!!! min...) uszło uwadze sądu. Natomiast fakt, brakujących zwierząt, które po prostu zniknęły, masowych "ucieczek" po 30 -40 psów miesięcznie.....miał niską szkodliwość społeczną itp, itd. Złoty interes mówiac krótko....
PaulinaB Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Neigh napisał(a): I jeszcze jedna ważna sprawa. Czy jest możliwość wykąpania ( tak jak Patosa ) reszty naszych psów Krzyczkowych? Jak rozumiem szampon jest - a zatem czy przy sprzyjających warunkach pogodowych byłoby to możliwe? Pod koniec lipca Filip, Figiel i Amor były kąpane, wiec myśle ze nie ma potrzeby ponownego ich kąpania, szczególnie, że Figlowi i Amorowi nie bardzo sie to podobalo;)
PaulinaB Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Neigh napisał(a): Bardzo proszę o potwierdzenie - czy wszystkie psy zostały zabezpieczone fiprexem? - Wszystkie 6 psiaków zostało zabezpieczone przed kleszczami i pchłami (podany środek - Ektopar)
kasiaprodex Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Ciotki mozecie mi powiedziec gdzie szukac jakis wiesci i zdjec suni Zuzki. Mam zapytanie od osoby ktora zalicytowala u tego oszusta.
Neigh Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 kasiaprodex napisał(a):Ciotki mozecie mi powiedziec gdzie szukac jakis wiesci i zdjec suni Zuzki. Mam zapytanie od osoby ktora zalicytowala u tego oszusta. Zuzka była na tymczasie u Ewusek. Myślę, ze po wiecej szczegółów należałoby się do Ewusek zwrócić. No i rzecz jasna nei była żadnym buldożkiem - tylko psem w typie mastiffa angielskiego. I miała swój wątek na dogo...
Neigh Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 [quote name='kasiaprodex']Ciotki mozecie mi powiedziec gdzie szukac jakis wiesci i zdjec suni Zuzki. Mam zapytanie od osoby ktora zalicytowala u tego oszusta. Znalazłam:-) http://www.dogomania.pl/forum/f85/mastiffka-zuza-juz-w-swoim-jedynym-wymarzonym-domku-101070/?highlight=
Soema Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Dziewuszki (i Romi:diabloti:) zaglądnijcie i pomyślmy razem, co zrobić i jak, by coś zmienić.. http://www.dogomania.pl/forum/f402/wystapienie-przed-sejmem-w-imieniu-tych-ktore-nie-mowia-144002/
paros Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 sonikowa napisał(a):........... Romi, dzieki za przesylke :-) Ja wczoraj dostałam przesyłkę i bardzo dziękuję :buzi: Miałeś świetny pomysł :lol:
Recommended Posts