irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Julie napisał(a):przyłączam się do wątku. Ja też niedługo zajmę którąś z literek :) Czy moje oczy dobrze widzą?;) Cieszę się, że znowu jesteś Julie:loveu:, bo każda pomoc jest nam potrzebna. Tym razem sytuacja jest znacznie gorsza niż ostatnio:-(.
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Nici z dzisiejszej diagnozy Aresa:shake:. Nie ma dr Orła. Pomyślałam, że wstawię zdjęcia na wątek. Może ktoś znający się na rzeczy zerknie przez przypadek.
GoskaGoska Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 oj to trzeba by bylo poczytac ktos tu ma wyksztalcenie wete. A myślalyście aby zainwestować w allegro ciegielkowe wyroznione? a drugie allegro wyróznione ze zbiorówką piesków- bo oplaty na hotele to jedno- ale jakby mialy DS to juz by było lżej
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 GoskaGoska napisał(a):oj to trzeba by bylo poczytac ktos tu ma wyksztalcenie wete. A myślalyście aby zainwestować w allegro ciegielkowe wyroznione? a drugie allegro wyróznione ze zbiorówką piesków- bo oplaty na hotele to jedno- ale jakby mialy DS to juz by było lżej Właśnie liczę, że ktoś tu zajrzy z jakąś fachową opinią. A co do allegro, to psiaki ( piątka z Niepołomic, bo nie wiem jak z Warszawy) mają non stop allegro wyróżnione. Robiła mi ostatnio Asiorek:loveu: i pewnie jak się skończy to da znać. A z tym drugim to nie wiem o co chodzi:oops: Wszystkie psy na jednym z kontem fundacyjnym?
salibinka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 irenaka napisał(a):Moniczko:loveu: Dziękuję za pomoc. Wpisuję Cię na abecadło na pierwszej stronie. Mam nadzieję, że Salibinka się nie obrazi;), bo też chciała P. A może poproszę Salibinkę o literkę R w takim razie? Może być R ;)
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Kolejny bazarek dla Krzyczek. Beatko :loveu: dziękuję pięknie za pomoc. http://www.dogomania.pl/forum/f99/krzyczki-znowu-potrzebuja-wsparcia-bazarek-do-dnia-14-06-a-139012/#post12384087
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 [FONT=Arial][FONT=Verdana]Dobre wiadomości z Fundacji i Niepołomic.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]Na konto Fundacji wpłynęły przelewy: [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]+ 30,00 Jolanta Ł.:loveu:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]+ 30,00 JACO-PLACO:loveu:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana] +200,00 ZEKIYE:loveu:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana] +100,00 Halina G.:loveu:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana] +100,00 JOTA:loveu:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]Na konto Niepołomic wpłynęły przelewy:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]+ 200,00 Anna Ł.:loveu:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]+200,00 Justyna K.:loveu:[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana][/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Verdana]Ogromnie Wszystkim dziękuję. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT]
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Całkiem spokojnie wypijam trzecią kawę i wskakuję znowu na wątek;). Może wrócimy do tematu ulotek? [FONT=Verdana]Na wątku i na pw są różne koncepcje. Mam nadzieję, że coś uda nam się wspólnie ustalić. Założenie główne to zrobienie dwóch wzorów ulotek : dla psów z Krakowa i Warszawy. Ponieważ upadł pomysł i nie mamy gdzie drukować ulotek w ilościach hurtowych do kolportażu przez Pocztę wracamy niestety do ich drukowania ( jak w przypadku plakatów) do chałupnictwa, czyli gdzie się da.[/FONT] [FONT=Verdana] Koncepcje co do samej ulotki, też są różne. Mój Gibonek ( sorki Madziu), jest za jedną ulotką dla jednego psa, ale w sytuacji kiedy nie mamy możliwości drukowania ulotek w większej ilości wydaje mi się, że większa jest szansa na adopcje z kilkoma psami na jednej.[/FONT] [FONT=Verdana]Mamy różnice zdań na temat wielkości ulotki i treści:[/FONT] [FONT=Verdana]Historia psów?[/FONT] [FONT=Verdana]Prośba o ewentualną adopcję wirtualną?[/FONT] [FONT=Verdana]Salibinka napisze krótkie teksty, ale ich długość też zależy od wielkości ulotki.[/FONT][FONT=Verdana]A może jak proponuje Soema ulotkę złożyć na trzy części?[/FONT] [FONT=Verdana]Każdy pomysł będzie mile widziany.[/FONT]
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 [quote name='gibon301']czy ktoś mógłby mi pomóc z bazarkiem (mam parę rzeczy, zrobiłabym zdjęcia)? Melduję się, do usług;). Jeżeli będziesz mieć zdjęcia to na mój mail; irenaka7@wp.pl I dziękuję.
gibon301 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 czy ktoś mógłby mi pomóc z bazarkiem (mam parę rzeczy, zrobiłabym zdjęcia)?
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Asior napisał(a):wczoraj się skończyły allegra ;) A czy mogę prosić o kolejne?;) I kwotę na pw.
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Asior napisał(a):tak jak ostatno 62,5 zł Ok. Dziękuję i już wysyłam.
basiapron Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 przelane 16 zł na konto z pierwszego postu, kolejny bazarek będzie nie wiem kiedy cholera mnie bierze, ledwo co obronilam mgr inż. to teraz muszę robić z mojej pracy artykuł a później przerabiać ją na wersję do konkursu ale wystawię niedługo coś:)
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 basiapron napisał(a):przelane 16 zł na konto z pierwszego postu, kolejny bazarek będzie nie wiem kiedy cholera mnie bierze, ledwo co obronilam mgr inż. to teraz muszę robić z mojej pracy artykuł a później przerabiać ją na wersję do konkursu ale wystawię niedługo coś:) Ogromnie dziękuję Basiu:loveu: za Twój czas i pomoc. Trzymam kciuki ( najmocniej jak mogę) za ten artykuł i oczywiście za konkurs. Oby wygrał najlepszy, czyli TY:loveu:
basiapron Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 zła jestem że bazarki słabo idą, 16 zł to niewiele:(
ewatonieja Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 poświecenie ludzi, taka ogromna praca żeby z wraka zrobić psa to nie może iśc na marne
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 ewatonieja napisał(a):poświecenie ludzi, taka ogromna praca żeby z wraka zrobić psa to nie może iśc na marne Masz rację, tylko przyznaję, że (przynamniej we mnie) coraz mniej sił i energii:shake:.
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 basiapron napisał(a):zła jestem że bazarki słabo idą, 16 zł to niewiele:( Basiu:loveu: Dla jednych to niewiele, dla mnie dużo. Wszystko przeliczam na dniówki psa w hotelu. Jeden psiak jedna dniówka. Dziękuję
Soema Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Właśnie ulotki... Zacznijmy od wymiaru.. Czy a5 składamy na pół, czy a4 na 3? :) Druga rzecz: czy podawać w ulotce konto do wpłat. Ja bym za tym nie była, bo boję się że ludzie jak zobaczą konto, to pomyślą, że naciągamy i wywalą..:oops: ale ja się mogę mylić! Bardziej bym była jednak za adnotacją, przy kontakcie, że jak nie możesz zaadoptować psiaka, możesz to zrobić wirtualnie - skontaktuj się... itd. psiaki potrzebują wsparcia, no nie wiem - to zależy co wybierzemy. Salibinko, jak długie będą teksty? Trzeba jakoś rozplanować to.. Wiktor jest za jednym zdjęciem na "pierwszej stronie", jako okładka. Ja widzę zdjęcie roześmianego pyska każdego psiaka.
ewa36 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Witak kochane Cioteczki i psiaczki :loveu: Obejrzałam zdjecia Aresika i stwierdzam, że kręgoslup ma idealny :loveu: Co do stawów biodrowych, to ma lekką dysplazję ale minimalną, przy czym ciut większy ubytek jest w prawym bioderku. Według mnie szkoda ciąc tak mlodego psa, bo on dojdzie do siebie przy odpowidenim postępowaniu nieoperacyjnym. Podałabym mu dożylnie bonharen dwie amp. czyli 12 ml dożylnie - 1x w tygpodniu po 2 ml. Można jeszcze podać dostawowo (i tylko dostawowo - broń Boże dożylnie) preparat OST - to lek niemiecki dostępny w Polsce, to to samo co Bonharen z tym że do podań dostawowych. I na tym zakończyłabym działania inwazyjne. Trzeba znależć dobrego weta, nie każdy umie podać zastrzyk dostawowo, no i musi to być zrobione idealnie sterylnie. Po takim dostawowym podaniu niemal od razu następuje poprawa a staw (ubytek chrząstki) regeneruje się bardzo szybko i nie ma potrzeby operacji. Niemal - bo to też jest ingerencja, przebity zostaje worek stawowy i musi się wygoić. Po takim prawidłowym i sterylnym dostawowym podaniu normalne jest, że następuje przez kilka dni do tygodnia chwilowy zwiększony bol stawu i jałowy wysięk - to organizm sam załatwi, pod warunkiem że było sterylnie. Warto to rozważyć, naprawdę jest b. Skuteczne. Ściskam Ciocia Ewa
ewa36 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 A i oczywiście należy od razu wejść z Chondrocanem jest tu : www.carus.com.pl i podawać przez najmniej 3-4 miesiące. Ja bym tego najpierw spróbowała, przy dysplazji nie ma takiego pośpiechu z operacją jak przy dysplazji. Nalezy też dokładnie przepytać weta, co i po co chce zrobić w ramach operacji ? Czesto takowy konkretnie zapytany od razu sam nie wie i to jest konkretna odpowiedź :mad: - od razu wszystko jasne. A jeśli już koniecznie operacja dyzplacji, to tylko Dr Janicki z Wawy - Ciocia Czarna Anda załatwi nam najpierw konsultację. Czy psiak kuleje na prawą czy na lewą łapinkę ? Czy się na niej opiera, nie opiera wcale, czy tylko jak stoi czy też jak chodzi to też prubóje ? Jak to wygląda ? Buziaki Ciocia Ewa
Soema Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 irenaka napisał(a): Ja to taka stara konserwatystka jestem a chyba trzeba iść z duchem czasu ;) Ekhm.. to dla mnie źle, że się z PANIĄ zgadzam?:eviltong: ja myślałam, że jak A4 na 3 to mniej miejsca na pierwszą stronę, a wtedy więcej dla psów.. A mamy ich 7 :)
irenaka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 [quote name='ewa36']A i oczywiście należy od razu wejść z Chondrocanem jest tu : www.carus.com.pl i podawać przez najmniej 3-4 miesiące. Ja bym tego najpierw spróbowała, przy dysplazji nie ma takiego pośpiechu z operacją jak przy dysplazji. Nalezy też dokładnie przepytać weta, co i po co chce zrobić w ramach operacji ? Czesto takowy konkretnie zapytany od razu sam nie wie i to jest konkretna odpowiedź :mad: - od razu wszystko jasne. A jeśli już koniecznie operacja dyzplacji, to tylko Dr Janicki z Wawy - Ciocia Czarna Anda załatwi nam najpierw konsultację. Czy psiak kuleje na prawą czy na lewą łapinkę ? Czy się na niej opiera, nie opiera wcale, czy tylko jak stoi czy też jak chodzi to też prubóje ? Jak to wygląda ? Buziaki Ciocia Ewa Ale te posty przeskakują:mad: Ares kuleje na lewą łapkę. Opiera się na niej jak stoi, chodzi i też się podpiera.Tylko jak próbuje przyspieszyć czy biegać widać, że go boli i podkurcza.
Recommended Posts