Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

irenaka napisał(a):
Pytanie zasadnicze: w jakiej rozdzielczości mam wysyłać jutro zdjęcia?

Irenko, nieważne :) on da radę, niech się wykaże :lol: ja już część podesłałam mu z wątku.. Będziemy zamieniać jak coś ;)

To ja złapie dobry nastrój i sklecę krótkie opisy :cool1: ahh.. goferki :loveu:

Posted

Wspaniałe wiadomości o Lisi:multi: Pręgusia wymaga jeszcze czasu, ale obszczekanie, to i tak duży postęp w stosunku do tego skurczonego w strachu i robiącego pod siebie psa, którego wiozłyśmy do Patrycji.

Edit: To odpowiedź na post poniżej:roll:

Posted

To ja z nieco innej beczki.

Lisia - można jej już szukać domu. Lisia gneralnie jest psem wrażliwym, przez co złe doświadczenia spowodowały u niej nerwowość. Taka już zostanie tz reaguje nerwowo na różne zewnętrzne bodzcce ( np. klaśniecie, jakiś ruch, nieznany dzwięk). Sypia i bez problemu wchodzi do domu. Podchodzi i daje się głaskać także nowym osobom, wskakuje sama do samochodu, przychodzi wołana, jest bardzo karna - b. się pilnuje. Jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem i sama o ten kontakt zabiega, garnie się do ludzi.
Jednak zdaniem Patrycji zdecydowanie lepszy byłby dla niej dom z ogródkiem. Miasto to morze nowych dzwięków, odgłosów, które mogą powodować lekliwość, ucieczki. Poszukiwany dom gotów do zagłaskania psa na śmierć. Patrycja chętnie wesprze nową rodzinę wszelkimi informacjami, treningami itp.
Mówi, ze gdyby nie jej własne stado, mogłaby zostać u niej, ponieważ jest w zasadzie bezproblemowa. Ładnie chodzi na smyczy, pilnuje się bardziej niz własne psy Patrycji, świetny kontakt z innymi psami, kotami ( z kurami hmmm.....też bliski......przez żołądek do serca......)

Betti vel Pręgusia - spokojniejsza, jednak mniej skora do bliskiego kontaktu z ludzmi, potrafi obszczekać Patrycję ( a co to moje podwórko:-) ). Wymaga jeszcze pracy - typ uciekiniera - można u niej brać lekcje podkopu.......

Posted

Irenko wysłałam Ci wczoraj maila :)

Dziewczyny, proszę doradźcie jak ta ulotka ma wyglądać? Czy ma być pionowo, czy pozioma kartka... Czy ma być jak taka broszura, pozaginane, czy nie? Wysłałam Irence jedną propozycję, ale jednak ja bym to widziała inaczej..:roll:

Posted

Soema napisał(a):

Dziewczyny, proszę doradźcie jak ta ulotka ma wyglądać? Czy ma być pionowo, czy pozioma kartka... Czy ma być jak taka broszura, pozaginane, czy nie? Wysłałam Irence jedną propozycję, ale jednak ja bym to widziała inaczej..:roll:

Soema:loveu: Jestem już, przepraszam za opóźnienie.
Zaraz na mail odpiszę.

Posted

[FONT=Verdana]Mam nadzieję, że będziecie wszyscy trzymać kciuki za Areska w piątek.
Jedziemy na prześwietlenie tej łapki.
Ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo, że skończy się na usypianiu, musimy zrobić badania krwi przed tym zabiegiem.
Bożenka zrobi badania w gabinecie w Niepołomicach i jak wszystko będzie OK, to w piątek jedziemy z Romeczkiem powalczyć;).[/FONT]
[FONT=Verdana]Mam nadzieję, że uda mi się skonsultować zdjęcie ( lub zdjęcia) z dr Orłem już wtedy, a jeżeli nie to we wtorek rano.
Bożenka będzie na wątku Krzyczek + Patoska informować na bieżąco o rozwoju sytuacji u psiaków, będziemy mieć info z pierwszej ręki.
Mam nadzieję, że trzymacie już teraz kciuki za Areska:loveu:?[/FONT]

Posted

Dostałam w tej chwili informację z Fundacji na temat stanu konta.
Na dzień 25.05.2009 mamy 2018,07
Ja nie wiem, czy mam ostatnio monopol na złe informacje, ale oznacza to, że psy z Krzyczek nie przetrwają czerwca:-(.

Posted

Soema napisał(a):

Soema mam nadzieję, że wszystko do Ciebie dotarło.
Reklamacje jutro, źle się czuję:shake:.

Posted

irenaka napisał(a):
Soema mam nadzieję, że wszystko do Ciebie dotarło.
Reklamacje jutro, źle się czuję:shake:.

Irenko, Ty to maszeruj do łóżka! Ja chwilowo mam multum nauki, ale jakoś trzeba coś wymyślec. W wolnej chwili poproś może Marysię o teksty, jak moich, prostych nie chcesz :eviltong:

jakby ktoś miał pomysł, wizję takiej ulotki, proszę naszkicujcie albo spróbujcie opisać ją, to może da się coś zrobić ;)

Posted

Soema napisał(a):

W wolnej chwili poproś może Marysię o teksty, jak moich, prostych nie chcesz :eviltong:

Rany boskie, nie wiem, czy tym razem goferki wystarczą:oops::oops::oops:
Bardzo Cię przepraszam, moja krytyka była do mnie skierowana i tylko wtedy pozwalam sobie na takie zachowania i słownik.
Nie wiem, czy nie zastosuję wobec siebie jakiś drastyczniejszych metod wychowawczych, typu samobiczowanie. Przy okazji trochę tłuszczu zbiję sobie na pewnej części ciała.
Bardzo Cię jeszcze raz przepraszam:oops: i mam nadzieję, że się nie gniewasz.
Do Marysi chyba nie napiszę, już pisze tekst dla Patoska.
Ile można żerować na [FONT=Verdana]czyjejś[/FONT] wenie w pisaniu:shake:.

Posted

mariamc napisał(a):
Znowu:-(
Irenka, część osób deklarowało wpłaty stałe, tylko prosili o przypominanie.

Danusiu:loveu: Mam sklerozę, przyznaję. Nie przypominam sobie stałych deklaracji, bo bym wrzuciała na pierwszą stronę. Ale spróbuję sprawdzić jeszcze wątek.

Posted

Irenko, nie wygłupiaj się nawet :)
to są proste teksty, same podstawy bo uznaliśmy, że nie ma co przesadzać, no i miałam niekoloryzowac.:eviltong:
To jest tylko propozycja, ja nie wysilałam się zbytnio w doborze słów, bo chodziło bardziej o główne informacje.
A Ty potencjalny domek na pewno dokładniej poinformujesz :evil_lol:

ale jak coś to się pozmienia to, tylko potrzeba nam wizji...
Czy robimy to na A5 czy A6? Zginamy kartki? Pionowo, poziomo? I takie tam...

Posted

PaulinaB napisał(a):
Wyniki krwi Aresa wyszły prawidłowo zarówno morfologia jak i biochemia;)

Supe:multi:r. Czy one będą jutro już w hotelu do odbioru?
A jaki koszt?

Posted

PaulinaB napisał(a):

Super!

Chciałam zupełnie z własnej, nieprzymuszonej woli:evil_lol:, wybrać sobie literkę- wezmę J.
Postaram się załatwić to jak najszbciej.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Super!

Chciałam zupełnie z własnej, nieprzymuszonej woli:evil_lol:, wybrać sobie literkę- wezmę J.
Postaram się załatwić to jak najszbciej.

Ale mi się humor poprawił, jak widzę na wątku takiego ochotnika:loveu:.
Zaznaczam dla Ciebie Iwonko literkę J i serdecznie dziękuję.
Kto chce być następnym ochotnikiem?
Kto ma chęć skonsumować jakąś literkę?;)

Posted

PaulinaB napisał(a):

Suuuper! :multi:

A wiecie, że Ares tak oprócz koloru to bardzo jest podobny do Radara?

Posted

Olena84 napisał(a):
Irenko, czy moja wpłata (na razie tyle:oops:) doszła?

Olenko:loveu: Wpłata doszła, mam ją na wczorajszym wykazie z Fundacji.
Jeszcze dzisiaj będę robić rozliczenia.
I nie wygłupiaj się z tym :":oops:".
Jestem naprawdę ogromnie wdzięczna za każdą wpłatę, bo wiem, ile każdy z Was musi się wyrzec, aby te psiaki miały [FONT=Verdana]zagwarantowane [/FONT]bezpieczeństwo.
Ogromnie dziękuję.

Posted

irenaka napisał(a):
Supe:multi:r. Czy one będą jutro już w hotelu do odbioru?
A jaki koszt?

Mama dzisiaj jak byla w gabinecie to odrazu wziela wyniki, bo krew jest robiona na poczekaniu, wiec wyniki juz są, za badania wyszlo 80zł.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...