Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asior']Figielek się pięknie prezentował w telewizji :)

Kundel Bury i Kocury

oglądnęłam sobie ten program nie tylko Figielek sie piękie reprezentował w telewizji Brytanek też. Nie mówiąc juz o Irence, Tobie Asiu i Ani . Kobiety na prawdę odwalacie kawał dobrej roboty. Chylę czoła. Z resztą na Dogo jest wiele wspaniałych osób przed którymi warto pochylic czoła nie będę wymieniać z imienia ( niektóre nawet znam osobiście :p lub przynajmniej znam głos przez telefon) mam nadzieję, że one poczują te moje dobre fluidy, które im codziennie wysyłam :loveu:

Posted

Kanzaj napisał(a):
Nie wiem czemu uważasz, że Bryza nie jest na już?...
Jest w bardzo dobrej formie i gotowa do adopcji!

Hmm - o ile się nie mylę jest u behawiorysty, może być wyadoptowana do:
- domu z ogródkiem w spokojnej okolicy - w żadnym razie blok, miasto, gwar, ulica
- najlepiej bez żadnego psa
- osób spokojnych, z doświadczeniem - chętnie jednej pani

Trudno zatem ją nazwać psem dla każdego.
W podobnym stanie jest ponoć i Burka i Lisia.
Mają więc pewne ograniczenia.

Tak czy siak fajnie, że się odzywasz:-)

I naturalnie możesz proponowac innego psa.

Posted

To dobrze, Figiel, że są wokół Ciebie, mądre, ciepłe dłonie, które podtrzymują w niepowodzeniu i chronią przed krzywdą, jak mogą. Wiesz, będą zawsze... a to nic innego jak miłość przecież. Musisz teraz wrócić, ale wracasz w bezpieczne miejsce... Dobrze, że jest takie i Ty je znasz.
Znajdziesz dom... Wierzę mocno.

Irenko, chcę Ci też powiedzieć, że piękni byliście z Figlem i piękny był Twój tłumiony przed kamerą płacz i mnie - zawsze zatroskanej o autentyzm w życiu - pięknie było coś tak prawdziwego zobaczyć.
Trzymaj się.

Posted

[quote name='iwlajn']Ciotki,
napisałam na drugim wątku krzyczkowym, że mogę ogłosić ktoregoś z psiaków w "Moim Psie". To też dobry sposób dotarcia do potencjalnego wlaściciela. Zobaczymy czy będzie zainteresowanie. I będziemy próbować z kolejnymi. Tylko proszę o wskazanie którego psa ogłosić + krótką charakterystykę i zdjęcie.

Proponuję
sunię Burkę Tutaj link do jej wątku
pieska Łapka Link do jego wątku

Psiaki z Krzyczek czekające ciągle na dom :-( są tutaj http://krzyczki.jg1.pl/

Właśnie przeczytałam o Figielku :-( :shake:

Posted

Dzisiaj wieczorem Figielek wraca do Niepołomic.
Romek uratował mnie znowu z transportem.
Co do programu, to nawet mój mąż mnie nie poznał jak to zobaczył.
Po przepłakanej nocy i niezliczonej ilości tabletek na uspokojenie trudno mi było skleić choć jedno sensowne zdanie , choć na co dzień nie cierpię na brak elokwencji. Nikt oczywiście nie zadzwonił.
Długo się nie pozbieram po powrocie Figla i On też:-(.

Posted

Neigh napisał(a):
Do ogłoszeń w Moim Psie proponuję z warszawskich "Hektora" - reszta to znaczy Kair, Bryza, Pręgusia, Lisia i Burka - są mniej lub zdecydowanie mniej "na już". W sensie Hektor to jest super i całkowicie bezproblemowy pies. Ja nie wiem czemu on jeszcze nie w domu. Naprawdę nie ma ku temu żadnych powodów.

Zdecydowanie powinien Aga iść do ogłoszeń Hektor
(jeżeli jest najbardziej kontaktowym psem z psów warszawskich).
Jeżeli tylko zwolni się miejsce po Hektorze to zabieramy Kaira od Neris, bo w tej chwili nie mamy gdzie przenieść tego psiaka.
Oczywiście decydujące zdanie ma darczyńca, bo to Jego decyzja i Jego pieniądze. My możemy tylko prosić.
Mam nadzieję Aga, że Pw. wysłałaś do dziewczyny, bo może nie wchodzić na wątek i nie przeczytać naszych opinii.

Posted

Mam jeszcze prośbę.
Jeżeli ktoś będzie jechał na trasie Warszawa - Kraków potrzebuję przewieźć duże pudło czyli komputer. Sprawa nie jest pilna, ale proszę o pamięć, gdyby ktoś podróżował na tej trasie.

Posted

może ktoś Figla jeszcze wypatrzy... szkoda że jego występ wypadł w czwartek przed weekendem, bo pewnie ludzie już stali w korkach wyjeżdżając, a nie siedzieli przed telewizorem - ale nie można tracic nadziei bo to śliczny pies!

Posted

To nie tylko śliczny psiak, ale najwspanialszy pies pod słońcem. Nasz dramat trwa od kilku dni, a jego dopiero się zacznie :-(. Staram się przy nim nie płakać, co jest okropnie trudne w tej sytuacji, a on jakby to wyczuwa bo nie opuszcza mnie na krok. nie wiem jak przeżyjemy dzisiejszy wieczór i kolejne dni...
J.

Posted

Mnie w tej chwili przerosła kolejna zła wiadomość.
Patos miał w nocy atak padaczki a w tej chwili dzwoniła Asia, że miał kolejny.
Chyba to jednak za dużo jak dla mnie:-(:-(.

Posted

Irenaka - trzymaj się cieplutko! nie daj się dołowi.... Neigh - ponieważ wróciłam po wakacjach z bananowej krainy to napisz mi proszę czy te skarbonki są jeszcze potrzebne i gdzie je wysłać jeśli oczywiscie je dalej potrzebujesz:)

Posted

Neigh napisał(a):
I zupełnie nie na temat. Mam do oddania zmywarkę. W pełni sprawną, tylko malutką - połowa takiej zwykłej. Owszem ma już dobrych kilka lat, ale działa. Nooo moze wąż odpływowy można by bylo wymienić na nowy ( albo samą uszczelkę). Wymieniam, bo dla mnie jest za mała.
Nie macie pomysłu na dogomaniackie zagospodarowanie jej?

sprzedaj na bazarku, jak się nie uda to na allegro i będziecie miały kaskę na hotel ;)

Posted

Ze zmywrką to jest tak: zadałam to samo pytanie na innym wątku. Wstępnie zaklepały ją dziewczyny do Sochaczewa - dla jakieś pani pomagającej stadu psów i kotów. Tyle, ze jest na razie wtopa z transportem.
Głupio ją wystawiać na bazarku, bo ona nie jest nowa. Jeśli coś sie w niej zepsuje - to co? ktoś będzie miał pretensje. Pieniądze potrzebne są bardzo.....w sumie ja odpowiadam np. za wpłaty na hotel Hektora. Ma zapłacone do 15 maja...

Andzia naturalnie, ze potrzebujemy skarbonki - jak najbardziej to aktualne.

Patos ma padaczkę??? Nieeee tego już naprawdę za wiele........

Posted

Figiel już w Niepołomicach.
Nie spodziewałam się tego, ale było w miarę dobrze.
Może dlatego, że wracał z osobami które znał?
To nie żart co teraz napiszę: Patos też wraca do Niepołomic.

Mam zapytanie w sprawie adopcji Bryzy.
Komu ten kontakt przekazać?

Posted

irenaka napisał(a):

Mam zapytanie w sprawie adopcji Bryzy.
Komu ten kontakt przekazać?

Możesz Renacie, możesz mnie. Albo sama sprawdzę, albo jej podam. Jeśli to pani z Łodzi posiadająca jednego małego pieska, to już do nas napisała.
Ale na wszelki wypadek podaj kontakt pliss.

Posted

Jestem po krótkim urlopie, ale prawde mówiąc wolałabym siedzieć tam bez komputera i snuć marzenia, że po powrocie okaże się, że kolejny psiak znalazł dom. Niestety okazuje się, że dwa wracają z powrotem do Niepołomic:placz:
Domyślam sie, jak trudno było Wam dziewczyny rozstać się z Figielkiem, mam tylko wieką prośbę, żebyście szukały mu z nami nowego domku. Wiem, że i bez tego będziecie to robiły, ale jakoś tak musiałam to napisać.
Jezu, jakie to życie jest niesprawiedliwe.....

Posted

irenaka napisał(a):
Mnie w tej chwili przerosła kolejna zła wiadomość.
Patos miał w nocy atak padaczki a w tej chwili dzwoniła Asia, że miał kolejny.
Chyba to jednak za dużo jak dla mnie:-(:-(.

Czy coś więcej wiadomo na temat padaczki u Patosa? :cool3: Skąd nagle chłopak ma ataki?

Posted

irenaka napisał(a):
Mam jeszcze prośbę.
Jeżeli ktoś będzie jechał na trasie Warszawa - Kraków potrzebuję przewieźć duże pudło czyli komputer. Sprawa nie jest pilna, ale proszę o pamięć, gdyby ktoś podróżował na tej trasie.

Irenko, Rafał jeździ cały czas. Napisz mi szczegóły na PW - załatwię ten transport.

Posted

gibon301 napisał(a):
:shake::shake::shake:
może w zaistniałej sytuacji powrócić do pomysłu 'ulotek'?

Madziu!
Ja z tego pomysłu nie zrezygnowałam. Jestem w kontakcie z Izydorą.
Była bezradna w obliczu odmowy współpracy maszynerii zwanej komputerem. Musimy tylko poczekać jak Izydora trochę się odkopie z zaległości.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Irenko, Rafał jeździ cały czas. Napisz mi szczegóły na PW - załatwię ten transport.

Dziękuję. Już wysyłam Ci pw.

Posted

[quote name='mysza 1']Plakaciki

WYDRUKUJ PLAKACIKI I POROZWIESZAJ!!

w formacie PDF

Sonia i Patos.PDF
Figiel i Filip.PDF
Amor i Ares.PDF
PUŚKA.PDF
BRYZA.PDF
BURKA I ZEUS.PDF
HEKTOR.PDF
KROPLA I PRZYLEPA

w formacie JPG

może w zaistniałej sytuacji powrócić do pomysłu 'ulotek'?

Przecież są gotowe plakaciki - są na pierwszej stronie tego wątku i na stronie krzyczkowej Krzyczki - uratuj psiaka!! :cool3:

To o jakie ulotki chodzi?? Jak mają wyglądać? :cool3:

Posted

Jolu! Na wątku była dyskusja na temat ulotek psiaków z Krzyczek, które chcemy za pośrednictwem Poczty Polskiej rozprowadzać na terenie Warszawy i Krakowa. Izydora nam pomoże w projekcie a Iwonka -Mysza1 zajmie się drukiem. Mam nadzieję, że ta akcja coś pomoże.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...