Asior Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Figielek się pięknie prezentował w telewizji :) Kundel Bury i Kocury
marysia55 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='Asior']Figielek się pięknie prezentował w telewizji :) Kundel Bury i Kocury oglądnęłam sobie ten program nie tylko Figielek sie piękie reprezentował w telewizji Brytanek też. Nie mówiąc juz o Irence, Tobie Asiu i Ani . Kobiety na prawdę odwalacie kawał dobrej roboty. Chylę czoła. Z resztą na Dogo jest wiele wspaniałych osób przed którymi warto pochylic czoła nie będę wymieniać z imienia ( niektóre nawet znam osobiście :p lub przynajmniej znam głos przez telefon) mam nadzieję, że one poczują te moje dobre fluidy, które im codziennie wysyłam :loveu:
Neigh Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Kanzaj napisał(a):Nie wiem czemu uważasz, że Bryza nie jest na już?... Jest w bardzo dobrej formie i gotowa do adopcji! Hmm - o ile się nie mylę jest u behawiorysty, może być wyadoptowana do: - domu z ogródkiem w spokojnej okolicy - w żadnym razie blok, miasto, gwar, ulica - najlepiej bez żadnego psa - osób spokojnych, z doświadczeniem - chętnie jednej pani Trudno zatem ją nazwać psem dla każdego. W podobnym stanie jest ponoć i Burka i Lisia. Mają więc pewne ograniczenia. Tak czy siak fajnie, że się odzywasz:-) I naturalnie możesz proponowac innego psa.
salibinka Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 To dobrze, Figiel, że są wokół Ciebie, mądre, ciepłe dłonie, które podtrzymują w niepowodzeniu i chronią przed krzywdą, jak mogą. Wiesz, będą zawsze... a to nic innego jak miłość przecież. Musisz teraz wrócić, ale wracasz w bezpieczne miejsce... Dobrze, że jest takie i Ty je znasz. Znajdziesz dom... Wierzę mocno. Irenko, chcę Ci też powiedzieć, że piękni byliście z Figlem i piękny był Twój tłumiony przed kamerą płacz i mnie - zawsze zatroskanej o autentyzm w życiu - pięknie było coś tak prawdziwego zobaczyć. Trzymaj się.
paros Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 [quote name='iwlajn']Ciotki, napisałam na drugim wątku krzyczkowym, że mogę ogłosić ktoregoś z psiaków w "Moim Psie". To też dobry sposób dotarcia do potencjalnego wlaściciela. Zobaczymy czy będzie zainteresowanie. I będziemy próbować z kolejnymi. Tylko proszę o wskazanie którego psa ogłosić + krótką charakterystykę i zdjęcie. Proponuję sunię Burkę Tutaj link do jej wątku pieska Łapka Link do jego wątku Psiaki z Krzyczek czekające ciągle na dom :-( są tutaj http://krzyczki.jg1.pl/ Właśnie przeczytałam o Figielku :-( :shake:
irenaka Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Dzisiaj wieczorem Figielek wraca do Niepołomic. Romek uratował mnie znowu z transportem. Co do programu, to nawet mój mąż mnie nie poznał jak to zobaczył. Po przepłakanej nocy i niezliczonej ilości tabletek na uspokojenie trudno mi było skleić choć jedno sensowne zdanie , choć na co dzień nie cierpię na brak elokwencji. Nikt oczywiście nie zadzwonił. Długo się nie pozbieram po powrocie Figla i On też:-(.
irenaka Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Neigh napisał(a):Do ogłoszeń w Moim Psie proponuję z warszawskich "Hektora" - reszta to znaczy Kair, Bryza, Pręgusia, Lisia i Burka - są mniej lub zdecydowanie mniej "na już". W sensie Hektor to jest super i całkowicie bezproblemowy pies. Ja nie wiem czemu on jeszcze nie w domu. Naprawdę nie ma ku temu żadnych powodów. Zdecydowanie powinien Aga iść do ogłoszeń Hektor (jeżeli jest najbardziej kontaktowym psem z psów warszawskich). Jeżeli tylko zwolni się miejsce po Hektorze to zabieramy Kaira od Neris, bo w tej chwili nie mamy gdzie przenieść tego psiaka. Oczywiście decydujące zdanie ma darczyńca, bo to Jego decyzja i Jego pieniądze. My możemy tylko prosić. Mam nadzieję Aga, że Pw. wysłałaś do dziewczyny, bo może nie wchodzić na wątek i nie przeczytać naszych opinii.
irenaka Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Mam jeszcze prośbę. Jeżeli ktoś będzie jechał na trasie Warszawa - Kraków potrzebuję przewieźć duże pudło czyli komputer. Sprawa nie jest pilna, ale proszę o pamięć, gdyby ktoś podróżował na tej trasie.
gibon301 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 może ktoś Figla jeszcze wypatrzy... szkoda że jego występ wypadł w czwartek przed weekendem, bo pewnie ludzie już stali w korkach wyjeżdżając, a nie siedzieli przed telewizorem - ale nie można tracic nadziei bo to śliczny pies!
anik_a Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 To nie tylko śliczny psiak, ale najwspanialszy pies pod słońcem. Nasz dramat trwa od kilku dni, a jego dopiero się zacznie :-(. Staram się przy nim nie płakać, co jest okropnie trudne w tej sytuacji, a on jakby to wyczuwa bo nie opuszcza mnie na krok. nie wiem jak przeżyjemy dzisiejszy wieczór i kolejne dni... J.
irenaka Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Mnie w tej chwili przerosła kolejna zła wiadomość. Patos miał w nocy atak padaczki a w tej chwili dzwoniła Asia, że miał kolejny. Chyba to jednak za dużo jak dla mnie:-(:-(.
andzia69 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Irenaka - trzymaj się cieplutko! nie daj się dołowi.... Neigh - ponieważ wróciłam po wakacjach z bananowej krainy to napisz mi proszę czy te skarbonki są jeszcze potrzebne i gdzie je wysłać jeśli oczywiscie je dalej potrzebujesz:)
malawaszka Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Neigh napisał(a):I zupełnie nie na temat. Mam do oddania zmywarkę. W pełni sprawną, tylko malutką - połowa takiej zwykłej. Owszem ma już dobrych kilka lat, ale działa. Nooo moze wąż odpływowy można by bylo wymienić na nowy ( albo samą uszczelkę). Wymieniam, bo dla mnie jest za mała. Nie macie pomysłu na dogomaniackie zagospodarowanie jej? sprzedaj na bazarku, jak się nie uda to na allegro i będziecie miały kaskę na hotel ;)
Neigh Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Ze zmywrką to jest tak: zadałam to samo pytanie na innym wątku. Wstępnie zaklepały ją dziewczyny do Sochaczewa - dla jakieś pani pomagającej stadu psów i kotów. Tyle, ze jest na razie wtopa z transportem. Głupio ją wystawiać na bazarku, bo ona nie jest nowa. Jeśli coś sie w niej zepsuje - to co? ktoś będzie miał pretensje. Pieniądze potrzebne są bardzo.....w sumie ja odpowiadam np. za wpłaty na hotel Hektora. Ma zapłacone do 15 maja... Andzia naturalnie, ze potrzebujemy skarbonki - jak najbardziej to aktualne. Patos ma padaczkę??? Nieeee tego już naprawdę za wiele........
irenaka Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Figiel już w Niepołomicach. Nie spodziewałam się tego, ale było w miarę dobrze. Może dlatego, że wracał z osobami które znał? To nie żart co teraz napiszę: Patos też wraca do Niepołomic. Mam zapytanie w sprawie adopcji Bryzy. Komu ten kontakt przekazać?
Neigh Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 irenaka napisał(a): Mam zapytanie w sprawie adopcji Bryzy. Komu ten kontakt przekazać? Możesz Renacie, możesz mnie. Albo sama sprawdzę, albo jej podam. Jeśli to pani z Łodzi posiadająca jednego małego pieska, to już do nas napisała. Ale na wszelki wypadek podaj kontakt pliss.
Ewa Marta Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Jestem po krótkim urlopie, ale prawde mówiąc wolałabym siedzieć tam bez komputera i snuć marzenia, że po powrocie okaże się, że kolejny psiak znalazł dom. Niestety okazuje się, że dwa wracają z powrotem do Niepołomic:placz: Domyślam sie, jak trudno było Wam dziewczyny rozstać się z Figielkiem, mam tylko wieką prośbę, żebyście szukały mu z nami nowego domku. Wiem, że i bez tego będziecie to robiły, ale jakoś tak musiałam to napisać. Jezu, jakie to życie jest niesprawiedliwe.....
paros Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 irenaka napisał(a):Mnie w tej chwili przerosła kolejna zła wiadomość. Patos miał w nocy atak padaczki a w tej chwili dzwoniła Asia, że miał kolejny. Chyba to jednak za dużo jak dla mnie:-(:-(. Czy coś więcej wiadomo na temat padaczki u Patosa? :cool3: Skąd nagle chłopak ma ataki?
mysza 1 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 W nowym Moim Psie są Sonia i Filip- właśnie zauważyłam. Może wreszcie ktoś je wypatrzy.
gibon301 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 :shake::shake::shake: może w zaistniałej sytuacji powrócić do pomysłu 'ulotek'?
gusia0106 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 irenaka napisał(a):Mam jeszcze prośbę. Jeżeli ktoś będzie jechał na trasie Warszawa - Kraków potrzebuję przewieźć duże pudło czyli komputer. Sprawa nie jest pilna, ale proszę o pamięć, gdyby ktoś podróżował na tej trasie. Irenko, Rafał jeździ cały czas. Napisz mi szczegóły na PW - załatwię ten transport.
irenaka Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 gibon301 napisał(a)::shake::shake::shake: może w zaistniałej sytuacji powrócić do pomysłu 'ulotek'? Madziu! Ja z tego pomysłu nie zrezygnowałam. Jestem w kontakcie z Izydorą. Była bezradna w obliczu odmowy współpracy maszynerii zwanej komputerem. Musimy tylko poczekać jak Izydora trochę się odkopie z zaległości.
irenaka Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 gusia0106 napisał(a):Irenko, Rafał jeździ cały czas. Napisz mi szczegóły na PW - załatwię ten transport. Dziękuję. Już wysyłam Ci pw.
paros Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 [quote name='mysza 1']Plakaciki WYDRUKUJ PLAKACIKI I POROZWIESZAJ!! w formacie PDF Sonia i Patos.PDF Figiel i Filip.PDF Amor i Ares.PDF PUŚKA.PDF BRYZA.PDF BURKA I ZEUS.PDF HEKTOR.PDF KROPLA I PRZYLEPA w formacie JPG może w zaistniałej sytuacji powrócić do pomysłu 'ulotek'? Przecież są gotowe plakaciki - są na pierwszej stronie tego wątku i na stronie krzyczkowej Krzyczki - uratuj psiaka!! :cool3: To o jakie ulotki chodzi?? Jak mają wyglądać? :cool3:
irenaka Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Jolu! Na wątku była dyskusja na temat ulotek psiaków z Krzyczek, które chcemy za pośrednictwem Poczty Polskiej rozprowadzać na terenie Warszawy i Krakowa. Izydora nam pomoże w projekcie a Iwonka -Mysza1 zajmie się drukiem. Mam nadzieję, że ta akcja coś pomoże.
Recommended Posts