Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

irenaka napisał(a):
Staram się dlatego teraz (kiedy jeszcze coś mam), dorzucać ile mogę na ich utrzymanie. Dużym kosztem swoich osobistych wydatków to fakt.
Ale jak oceniliby to inni, gdybym nie dała z siebie wszystkiego na maxa?

Moja droga Irenko, tutaj zazwyczaj przebywają ludzie, którzy są naprawdę inteligentni i sensowni. Nie wierzę, że ktokolwiek z nich mógłby choć przez moment źle ocenić to, co z siebie dajesz. Ty bez dorzucania tych pieniędzy i tak dajesz z siebie na maksa. Mam taki postulat, żebyś już do końca kwietnia, a najlepiej jeszcze w maju nie dorzucała od siebie ani grosza. każdy z nas pomaga, jak może. Ja nie mogę dać nic innego poza pieniędzmi, więc płacę. A Ty, zamiast brać kolejne prace, pojedź do psiaków, przyzwyczajaj je do towarzystwa człowieka.
Dla mnie jesteś na szóstkę z plusem bez tej kasy:multi:

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa , cieszę się,że znowu jesteś z nami:multi::multi::multi:
Irena,nie dokładaj się, dopóki jest kasa.
Jesteś naszą i tych psiaków ,ostatnią nadzieją:multi:

Posted

[quote name='Ewa Marta']
A Ty, zamiast brać kolejne prace, pojedź do psiaków, przyzwyczajaj je do towarzystwa człowieka.

Zastosuję sie Ewuniu:loveu:
Zawsze gdy było mi źle, to widok tych cieszących się pyszczków dodawał mi sił. Zwłaszcza, że pamiętam je wszystkie jak do Niepołomic przyjechały. Teraz już sama nie wiem, czy bardziej ja im, czy One mnie są potrzebne. Tylko domów nie mają:placz: i może nawet nie widzą, że mogą być szczęśliwsze.

Posted

Ja mam tylko jedną uwagę:-)
EwaMarta napisała, ze tu są ludzie inteligentni i sensowni.......
A moim skromnym zdaniem, to tu same świry są!!!! Nie wyłączając mnie, rzecz jasna.

Uprzejmie informuję, ze pamiętam o tekście ( nauczyciele) ale mi kompletmnie nie idzie.

Do poniedziałku jestem na Węgrzech......jakby........coś.

Słuchajcie, czy Wam się do podoba czy nie - zawiozłam takiemu jednemu karmę z Krzyczek. Jest czarny, dobermanowaty, ma ucięty ogon, chyba jest suką.....Widuję go od od jakis 3 tygodni. Zaczyna przypominać szkielet. Ucieka na mój widok....błąka się po okolicznych polach. Moze się do mnie przyzwyczai ( swoja drogą po kiego do mnie?!)

Posted

Witaj Danusiu:lol:Nie wiesz jak ja się cieszę, że juz jestem;)

Irenko, przytul wszystkie pyszczki mocno ode mnie:lol:

Neigh, daj mi Boże spotykać samych takich świrów na drodze, jak tych tutaj:multi: A po kiego ten pies ma przyzwyczaić się do Ciebie? Bo świry tak mają, że psiaki na odległość je wyczuwają!

Posted

Neigt, masz rację:loveu:
Jutro prześlę zdjęcia z pełnej resocjalizacji psiaków, biegają sobie, gdzieś tak w pietnastkę , po dużym wybiegu i szczerzą ryjki do ludzi:loveu:

I już specjalnie Tobie ,zdjęcie Leona, kompletnie wypełnionego,zdrowym ciałkiem;)
Jutro, bo totalna skleroza,ja, zapomniałam wziąć kabla z UM.:oops:

Posted

I jak już mi się dokładnie poukłada:diabloti: ,bo nadal jest jeszcze pół na pół,to zaproszę całą bandę"świrów i świstaków " na otwarcie schroniska:multi:

Nie po to przepłakałam ostatnie dwa tygodnie ,aby odpuścić, znowu mam chęć do walki:diabloti:
Ewa:loveu:

Posted

Ja i tak przyjadę:-) Taki mam plan na najbliższe wakacje.......;-)
Nie ma to jak spędzać urlop w towarzystwie samych nawiedzonych. Trzymajcie za mnie kciuki.......potwornie się boję latać.

Psu doniosłam wiadro wody, sucha karma zniknęła......3 tygodnie temu wyglądał jak typowy kundel z okolicy. Teraz przypomina szkielet znaczy się nie jest to "bezpański pies sąsiada". .......ech.

Posted

[quote name='irenaka']Ty jak coś napiszesz w nocy, to rano mnie powala:evil_lol:
Ja mogę tylko do stóp paść ze słowem dziękuję na ustach i tak leżeć do następnej nocy kiedy się pojawisz i pozwolisz mi wstać.
:modla::modla:
Zwracam uwagę , że dzisiaj jestem na wątku duzo wcześniej :p
Irenko z tym padanie i leżeniem to trochę uważaj bo jak mi sie to spodoba ( a na pewno mi sie spodoba :evil_lol:) to położe się koło ciebie i tak sobie razem poleżymy spędzając w tej pozycji sporo czasu na rozważaniu kolejnych pomysłow tylko ciekawe kto nas będzie podnosił a zwłaszcza mnie ( uprzedzam że mam "letką" nadwagę ).
Dzisiaj na fundację poszło 54,- :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Neigh napisał(a):
Uprzejmie informuję, ze pamiętam o tekście ( nauczyciele) ale mi kompletmnie nie idzie.

Nie wiem za bardzo o co chodzi :niewiem: i czy przypadkiem nie wychodzę przed szereg :diabloti: aleeeeeeeeeee
Neigh ja kiedys pisałam tekst o schronisku na pogadankę dla dzieci w szkole może ci go podrzucić. Poczytasz sobie kobieto , pozmieniasz trochę, cosik dorzucisz i będzie jak nowy :evil_lol::evil_lol:
Jesli jesteś zainteresowana to podaj mi maila, na pw się nie nadaje ( jest troche za długi ). Irenka wie , swój pierwszy teks dla psiaka musiałam skracać 3 razy. Najpierw płakałam jak go pisałam a potem płakałam jak go musiałam obcinać :placz:

Posted

marysia55 napisał(a):
Nie wiem za bardzo o co chodzi :niewiem: i czy przypadkiem nie wychodzę przed szereg :diabloti: aleeeeeeeeeee
Neigh ja kiedys pisałam tekst o schronisku na pogadankę dla dzieci w szkole może ci go podrzucić. Poczytasz sobie kobieto , pozmieniasz trochę, cosik dorzucisz i będzie jak nowy :evil_lol::evil_lol:
Jesli jesteś zainteresowana to podaj mi maila, na pw się nie nadaje ( jest troche za długi ). Irenka wie , swój pierwszy teks dla psiaka musiałam skracać 3 razy. Najpierw płakałam jak go pisałam a potem płakałam jak go musiałam obcinać :placz:

Marysia z nieba spadasz kobieto. Otóż zaproponowano nam ( przepraszam nie pamiętam nicka) umieszczenie tekstu o psach - krzyczkowych tyż, w pomorskiej gazecie dla nauczycieli. Tekst ma poruszać ogólne problemy związane z bezdomnością - w tym krzyczkową. Warto napomknąć o wolontariacie, domach tymczasowych, zbiórce karmy, adopcjach itp. Ja mam
a. totalny kociokwik
b. egzamin dziecka
c. delegację
d. nienormalnego faceta
e. parę innych rozrywek z naciskiem na zastój intelektualny......

Posted

[quote name='Neigh']Marysia z nieba spadasz kobieto. Otóż zaproponowano nam ( przepraszam nie pamiętam nicka) umieszczenie tekstu o psach - krzyczkowych tyż, w pomorskiej gazecie dla nauczycieli. Tekst ma poruszać ogólne problemy związane z bezdomnością - w tym krzyczkową. Warto napomknąć o wolontariacie, domach tymczasowych, zbiórce karmy, adopcjach itp. Ja mam
a. totalny kociokwik
b. egzamin dziecka
c. delegację
d. nienormalnego faceta
e. parę innych rozrywek z naciskiem na zastój intelektualny......

punkt a,d i e jest tym co nas łączy . w moim przypadku z naciskiem na punkt d
ale w dalszym ciągu nie podałaś mi swojego maila :diabloti: a ja czekam :mad:
chyba że chodzi ci oto abym wkleiła go na wątek ... to napisz to wprost :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

:crazyeye::crazyeye: strasznie cicho sie zrobiło na tym wątku. Nie wiem czy przyczyna leży po stronie świątecznych porządków czy zabrakło Irenki głownodowodzącego wodza. Jeśli to to drugie to nie najlepiej świadczy o cioteczkach :mad::mad:. Ciotki włazić na wątek i podnosic go , im dłużej będzie na pierwszej stronie tym więcej dogomaniaków będzie świadomych, że sa tutaj potrzebni :loveu::loveu:

Posted

Faktycznie pustki na wątku:cool3:.
Towarzystwo pewnie jak mój TZ na Kasprowy wyjechało i się byczy:cool3:.
Ale jak wrócą, to pewnie się ucieszą, czekać będą nowe zdjęcia z Niepołomic.
Tym razem w roli głównej Sonia, która poprzednio nie chciała zostać gwiazdą. Może trochę za dużo będzie Jej mordeczki:evil_lol: ale cóż, nie wiem które zdjęcia wybrać.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...