gusia0106 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 No to policzmy kogo mamy: - Sonia - Filip - Figiel - Ares - Amor - Kair - Lisiczka - Bryza - Hektor - Pipi - Pusia Kto jeszcze?
Neigh Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Brak: Lisi - płatna ( brak deklaracji na 100 ) zł Kaira - płatny brak kasy Pręguski/ Warszawa wszystko Poznańskich Pipi i Puśki - obie płatne No i hmm jeśli możesz zmień imię Dupciowi na Hektor ( tak występuje w ogłoszeniach) On i Bryza też płatni - za miesiąc też pewnie będzie dramat.....
irenaka Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Neigh napisał(a):Brak: Lisi - płatna ( brak deklaracji na 100 ) zł Kaira - płatny brak kasy Pręguski/ Warszawa wszystko Poznańskich Pipi i Puśki - obie płatne No i hmm jeśli możesz zmień imię Dupciowi na Hektor ( tak występuje w ogłoszeniach) On i Bryza też płatni - za miesiąc też pewnie będzie dramat..... Ja chyba nie mam ich zdjęć. Dzisiaj mi przesyłałaś ale zamiast Lisiczki mam szczeniaka:evil_lol:
gonia66 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 irenaka napisał(a):Gonia:loveu: Dziękuję, że jesteś!! Poprawiłam pierwszą stronę. Są tam podstawowe informacje. Jak bedzie od Aneczki tekst z apelem, to też go tam dam. Wtedy będę prosić o przesyłanie na pw tekstu z apelem o pomoc. Bedzie tam link do wątku i konto. Jeżeli możesz, to wówczas roześlij go do osób z końca alfabetu. Spróbuję ten alfabet opanować;), tylko wpisujcie na wątek które literki robicie. Teraz czekamy na tekst z apelem a później do roboty. nO TO SUPER-czekam wiec na text i postaram się "obrobić" literkę Z i jak mi sie uda W....chociaz prawde powiedziawszy zawsze tez staram sie wysylac prosbe do osob z watku- ktore byly np na poczatku(bo zawsze na poczatku jest duzo osob i sa chetne dopomocy..potem sutuacja cichnie i ludzie "uciekaja" na pomoc innym psom..a warto im przypomniec wątek..)Czy ktoś weźmie te osoby na siebie???
mysza 1 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 A może mistrzyni Isadora zgodzi się zrobić allegro cegiełkowe na Krzyczki? To zawsze spora kasa a Isadora jest w tym świetna, tylko bardzo zajęta. Wobec tego jutro ogłaszam jednego psiaka- czy to ma znaczenie którego? Moze byc Ares? Lubię go:loveu:. Jak znajdę czas, zrobię kolejnego i kolejnego.
Neigh Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 irenaka napisał(a):Ja chyba nie mam ich zdjęć. Dzisiaj mi przesyłałaś ale zamiast Lisiczki mam szczeniaka:evil_lol: Zaraz Ci wyślę wszystko co mam. A tak a'propos jakby się do kogoś zgłosił chętny na szczeniaka, to mam cuuudne onkowate dziecko płci męskiej. Będzie mniejsze od onka, uszęta mu raczej nie staną, ale przerzucony przez płot, dzielnie pilnuje nowej posesji.....zostać tam jednak nie moze.
Neigh Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 gusia0106 napisał(a):No to policzmy kogo mamy: - Sonia - Filip - Figiel - Ares - Amor - Kair - Lisiczka - Bryza - Hektor - Pipi - Pusia Kto jeszcze? To płatni ( 11), bezpłatnych to mamy jeszcze ho ho ho.....w samej Wawce - Pręgusia, Burka, sunia Zmysła, Roxi ( Przylepa), Zeus, Mat, Lotnik.- 7 W Poznaniu - Łapek i Rudzik - 2 No mariamc - 8? 9?. Jak tam? Bo wiem ze Roa poszła, a druga sunia dojechała czynie??? czyli tak na oko 17/18 bezpłatnych Razem........29 psów + Patos Jest nieźle:-)
paros Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 [SIZE="3"]Kto może niech mi pomoże i na mój hotel dorzuci grosze, ja, pies z Krzyczek tak CIEBIE prosze Prosimy o wpłaty na konto na rzecz psiaków z Krzyczek: Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków nr konta PEKAO SA: 58 1240 1170 1111 0000 2420 9674 Dla przelewów zagranicznych: BIC ( SWIFT) : PKOPPLPW IBAN : PL581240 1170 1111 0000 2420 9674 Koniecznie z dopiskiem : DLA PSÓW Z KRZYCZEK
Ania+Milva i Ulver Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 A czy np w miejsce bezpłatne tych psiaków gdyby poszły do adopcji mogłyby przyjechac psiaki z Niepołomic?Czy raczej juz nie. Przylepka fajna jest- moge ja poogłaszać:p
mysza 1 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 paros napisał(a):Allegro ma do 17-go marca :roll: Moje? Bo ja też zrobiłam.
Ania+Milva i Ulver Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Jak to przylepka rozchwytywana:evil_lol: szkoda tylkoz e nie przez domki... Moze niech ktos napisze , które psiaki potrzebuja ogłoszen aktualnych. Moge zrobic allegro dla 2 psów z wyróznieniem-podajcie które.
irenaka Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):A czy np w miejsce bezpłatne tych psiaków gdyby poszły do adopcji mogłyby przyjechac psiaki z Niepołomic?Czy raczej juz nie. Przylepka fajna jest- moge ja poogłaszać:p Ania, my nie mamy bezpłatnych miejsc. Jest trochę taniej , ale w Warszawie. A koszty dojazdu są w wysokości połowy miesiąca pobytu psa w hotelu. Aga! Zdęcia psiaków doszły, ale dogo mi tak działa, że wszystko wylatuje w powietrze. Wkleję jutro.
paros Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 mysza 1 napisał(a):Przylepkę to ja poogłaszałam. Allegro ma do 17-go marca :roll:
mysza 1 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 paros napisał(a):To okazało się, że obie zrobiłyśmy :evil_lol: Twoje kończy się dzień wcześniej, 16-go marca Rzeczywście popularna jest.:evil_lol: Jutro następnym zrobię i napiszę komu.
paros Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 mysza 1 napisał(a):Moje? Bo ja też zrobiłam. To okazało się, że obie zrobiłyśmy :evil_lol: Twoje kończy się dzień wcześniej, 16-go marca
Neigh Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):A czy np w miejsce bezpłatne tych psiaków gdyby poszły do adopcji mogłyby przyjechac psiaki z Niepołomic?Czy raczej juz nie. Przylepka fajna jest- moge ja poogłaszać:p Ania bezpłatna to np. w Wawie jest tylko Burka - reszta też płatna, tylko nie przez nas po prostu. Psiaki, które w Wawie były na bezpłatnych tymczasach.....hmm dość często po prostu tam zostały. Z miejsc, gdzie było na bezpłatnych tymczasach np Zara, sunia Widmo, Vincent ......no jeszcze ktoś ale nie pamiętam.....żadne się nie zgłasza do ponownego tymczasu.
paros Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Wklejam wieści z "bliskiej północy" ;) Przeczytaj, obejrzyj też filmik to może kogoś na nim poznasz?
Neigh Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Rudy w drzwiach.....pamiętam go:-) Gryzł skubany:loveu: Baaaaaaaaaaaardzo adopcyjny chłopak. Bardzo:-)
salibinka Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Irenko, wklejam tekst. To nie tekst do pw. Chodzi o pierwszą stronę (o pewną emocjonalną całość) dla tych, którzy odpowiedzą na zaproszenie i wejdą na wątek. Sprawdź, co trzeba zmienić, poprawić, skrócić... (albo wywal) To bardziej uczuciowy apel niż konkretne info, ale myślę, że tak teraz trzeba... (oczywiście z nr. kont) (Jeśli chodzi o samo pw., moim zdaniem to powinno być jednak krótkie i jak najbardziej sprawiające wrażenie personalnego zaproszenie z linkami do wątków, zachęcające do wejścia i zapoznania się z tematem. Nie konkretnie, ale zachęcająco. Naturalnie i po prostu, np.: Witaj, Po długotrwałej akcji likwidowania makabrycznego pseudo schroniska w Krzyczkach, zostało kilkanaście psów w dramatycznej sytuacji. Jesteśmy bezradni!!! Proszę, wejdź i przeczytaj linki Dziękuję z całego serca imię) ----------------------------------------------------- Tutaj tekst na stronę: Krzyczki - centrum skondensowanej makabry. Matnia. Trudno zapomnieć to miejsce nawet tym, którzy nigdy w nim nie byli. Śmierć na etacie i wszechobecna właścicielka Gehenna. Strach, choroby, samotność jako ekonomiczne zamienniki karmy, wody i ludzkiej troski. Ponad pięćdziesiąt zagłodzonych cieni powpychanych w dziury, kąty,betonowe boksy... w opuszczonym pseudo azylu, na sprzedanej ziemi. Trwający miesiącami absurd bezgranicznej ludzkiej głupoty, który nie miał prawa istnieć. A istniał. Bezwstydnie długo. Są ludzie stworzeni do walki z absurdem – nieprzejednani, konsekwentni, twardzi. Stojąc po kolana w błocie i odchodach, często z pogryzionymi rękami, wydając ostatnie pieniądze, angażując ludzi i media, wszelkie dostępne i niedostępne środki, ratowali i wywozili z piekła sponiewierane zwierzęta. Do skutku – aż po ostatnie umęczone istnienie... Następujący po tym kolejny, długotrwały etap – leczenie, socjalizacja, utrzymanie i opieka w hotelach i domach tymczasowych - dla większości z ocalonych zakończył się szczęśliwą adopcją. Bezpieczny, syty pies pod ciepłą kochającą dłonią – to najpiękniejszy laur w tej walce. Zostało ich kilkanaście. CZEKAJĄ. Coraz skromniej, coraz ciszej, godząc się na stopniowe przechodzenie w cichy epilog głośnej historii... Nie są już medialne, bo medialność to przywilej czasowy - „puchar przechodni” dla potrzebujących. Ale... dla nich i wiernych im opiekunów akcja trwa nadal – konsekwentna, coraz bardziej rozpaczliwa walka na opustoszałym placu. SIEDEM WYRWANYCH GEHENNIE PSÓW POZOSTAŁO BEZ ŚRODKÓW DO ŻYCIA. Wierny Opiekun nie liczył nieprzespanych w lęku o ich byt nocy. Wierny Opiekun nie liczył sezonów zdartym butom, bo zamiast nowych kupił psom hotelowy czas. Wierny opiekun nie liczył zaległych rachunków, siwych włosów, łez... Nie liczył, bo... KOCHA. KOCHA PSY BEZGRANICZNIE. Bezradność tak bardzo boli. Bezradność zabija pasję. Bezradność to 2, 5 tyś zł potrzebnych co miesiąc, aby nadal ratować siedem psów, aby dać im bezpieczeństwo i nadzieję na przyszły dom. Pięć z nich przebywa w niepołomickim hotelu. Dwa (w płatnym domu zastępczym) potrzebują profesjonalnej pracy socjalizującej, aby – po przebytym w Krzyczkach piekle – miały szansę na adopcję. Każda najmniejsza stała deklaracja, każda pojedyncza wpłata będzie ogromnym darem dla tych cudownych, poranionych istot! Jeszcze nie czas na epilog. Historię Krzyczek trzeba doprowadzić do prawdziwego szczęśliwego końca.
Niuni&Pupi Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Mogę zaoferować różne różności na bazarek dla piesków, potrzebna tylko odpowiedzialna i chętna do współpracy osoba, tzn taka która ma wgląd do krzyczkowego konta i wystawi bazarek...
irenaka Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Niuni&Pupi napisał(a):Mogę zaoferować różne różności na bazarek dla piesków, potrzebna tylko odpowiedzialna i chętna do współpracy osoba, tzn taka która ma wgląd do krzyczkowego konta i wystawi bazarek... Już szukam chętnego czytaj ofiary;) która nam pomoże w bazarkach. Bardzo Ci :loveu:dziękuję za pomoc.
irenaka Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Salibinko:loveu: Jesteś jedną z niewielu osób, których teksty potrafią mnie tak wzruszyć. Beksa jestem to fakt; ale faktem jest też, że tym razem chyba wszyscy tak będą beczeć jak ja. Ogromnie dziękuję, wklejam tekst na pierwszą stronę i jeżeli pozwolisz, to wykorzystam go również do ogłoszeń.
irenaka Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Soema napisał(a):To rozsyłamy na pm? śliczne... mam nadzieję, że się ludziom będzie chciało to przeczytać.. Jak wrócę po zajęciach, to zabieram się za "be".;) EDIT: Salibinka zedytowała post, nie zauważyłam :oops: Dziękuję!!
Recommended Posts