Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kontakt z człowiekiem to podstawa .
Przez pierwszy miesiąc moje wolontariuszki siedziały z tymi psami w budach, głaskały , rozmawiały...Dobrze ,że były wakacje.:multi:
Spędzaja z psami soboty i niedziele.
No i były całe ferie:multi:
W porywach jest nas u psów ok 15 -20 osób ;)

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, koniecznie trzeba zabrać psy od Neris :cool3:

Cieszę się, że Burcia nie jest już taka dzika. Krysiam może na jej wątku wkleisz kilka ładnych fotek i parę słów o niej to ogłoszę sunię.
I potrzebna sterylka dla suni :cool3:

Posted

Dokładnie tak. Ludzie są tam, gdzie szum, afera. Gdzie można sobie wyrobić nicka....
A kiedy zostają już tylko psy, w lepszej kondycji wątek i historia przestaje mieć walor sensacji.
Mam pewien plan:diabloti: może on nie jest idealny, ale zawsze jakiś......

Posted

[quote name='Neigh']Dokładnie tak. Ludzie są tam, gdzie szum, afera. Gdzie można sobie wyrobić nicka....
A kiedy zostają już tylko psy, w lepszej kondycji wątek i historia przestaje mieć walor sensacji.

:roll:nie tylko psy zostaja, przede wszystkim sprawy sadowe, doniesienia do prokuratury.
Prokuratura umozyla sprawe wlasnie tych psow:roll:.
Wlasnie huraaaa, psy zabieramy. Ani UM Nasielsk nie obciazony, bo po co, hurra, zabieramy psy ani p.L nie obciazony, nie zeznajemy, nie dajemy obdukcji psow, bo po co-spokojnie otworzy ponownie dzialnosc aby bylo znow co ratowac.:shake:

Posted

A ja zenawałam, i mój TZ też.
Dostałam wezwanie na posterunek policji i zlozyłam obszerne zeznania.
Pan Policjant był opanowany w trakcie spisywania zeznań ale po zakończeniu dośc ostro skomentował to, co sie działo w Krzyczkach.
Jesteście pewne, że umorzono postepowanie w sprawie Krzyczek?

Posted

Ja natomiast zrobiłam psu zabranemu z Krzyczek obudukcję u 2 lekarzy, żeby nie można było podważyć. Zrobiłam zdjęcia, wysłałam tam gdzie mi kazano. Zawsze byłam gotowa zeznawać. Zwłaszcza, ze Tygrys jako jeden z nielicznych MA KARTĘ ADOPCYJNĄ
jasno z niej wynika ze był w Krzyczkach pól roku. Zatem nie mógł być przyjęty w takim stanie ( a to koronny argument).

Można go było tam zostawić.......jako dowód rzeczowy w dole. Nie będę wdawać się w ponowne dyskusje bo to już było.......
Jeśli ktoś nie chce pomóc w adopcji, to niech nie przeszkadza. Przerzucanie się opiniami nie ma sensu. Sens ma szukanie domów. Efekty zamiesznia na watku ponosza ci nieliczni, ktorzy nadal tu są i nadal mają psy - utrzymywane od ponad pól roku, za zapewne wyłudzone pieniądze. Sorki nie mogłam sie powstrzymać eot.

Posted

[quote name='Krysiam']Jesteście pewne, że umorzono postepowanie w sprawie Krzyczek?
Tak. TOZ Krakowski skladal doniesienie i teraz zlozyli odwolanie od umorzenia.
KTO chce byc swiadkiem w sprawie, ma materialy do sprawy, niech kontaktuje sie z Frotką!!

Posted

[quote name='gusia0106']A, że tak się zapytam, z braku dowodów umorzyli?[/quote]
:mad::mad::mad: ogolnie mowiac niewystarczające.

Moze Frotka tu wiecej napisze...nie chce cos poprzekrecac.

Posted

Posłuchajcie mam pytania:
a. czy ktoś wpadł na genialny pomysł ogłaszania Dupka (Hektora) jako goldena???? Miałam dziś kolejny tel w sprawie goldena. Hihihi żaden z "moich" psów goldena nie przypomina........no Dupek ew. kolorystycznie hihih.

b. kto ogłaszał Bryzę na e - zwierzaku ( ja) ale jeszcze ktoś.......Ma w tym ogłoszeniu super zdjęcia!!!!! I dlaczego ja tych zdjeć nie mam? I dlaczego nie są wymienione te w tym mailingowym ogłoszeniu? Tam jest jeszcze w lampie na głowie. Kurcze:-) Normalnie śledztwo przeprowadzę.

Posted

[quote name='Neigh']Posłuchajcie mam pytania:
a. czy ktoś wpadł na genialny pomysł ogłaszania Dupka (Hektora) jako goldena???? Miałam dziś kolejny tel w sprawie goldena. Hihihi żaden z "moich" psów goldena nie przypomina........no Dupek ew. kolorystycznie hihih.

b. kto ogłaszał Bryzę na e - zwierzaku ( ja) ale jeszcze ktoś.......Ma w tym ogłoszeniu super zdjęcia!!!!! I dlaczego ja tych zdjeć nie mam? I dlaczego nie są wymienione te w tym mailingowym ogłoszeniu? Tam jest jeszcze w lampie na głowie. Kurcze:-) Normalnie śledztwo przeprowadzę.[/quote]

Ja nie mam z tym nic wspólnego...Tylko Brysia ogłaszałam gdzie popadnie.

Posted

[quote name='mariamc']Obawiam się, będzie coraz trudniej.
Te psy już nie wzbudzają emocji, nie trzeba już ich ratować.
Akcja Krzyczki zakończona:shake:[/quote]

Trochę mnie zdenerwowałaś tym wpisem.:mad:;)
Przecież wiadomo już było dawno, że część ludzi którzy bywają na wątkach Krzyczek są tylko po to żeby trochę fermentu zasiać.
Teraz jest nam bardzo ciężko, jeszcze długo tak będzie.
Ale mnie cieszy, że w końcu na wątku zostały osoby którym zależy na psach. Dość było krzykaczy. Ludzie wchodzili, czytali i zastanawiali się do czego to zmierza, kto kłamie, komu wierzyć. Nie chcę już przeżywać takich emocji jak wcześniej, chcę spokoju i tylko psy mnie interesują.
Teraz ( przynajmniej ja) czuję ulgę, że nikt psów z Niepołomic nie ruszy, że jeżeli gdzieś pójdą, to tylko do DS gdzie ich osobiście zawiozę.
A z DT w Warszawie też sobie poradzimy. Musimy, bo te psy tylko nas mają. Akcja Krzyczki zakończy się dopiero jak wszystkie psy będą bezpieczne.
Może jestem zbytnią optymistką, ale jestem zdecydowanie spokojniejsza niż np. w listopadzie.
Zmartwiło mnie to co napisała Arka. Znowu nie ma winnych:angryy:.

Posted

[quote name='Neigh']Posłuchajcie mam pytania:

b. kto ogłaszał Bryzę na e - zwierzaku ( ja) ale jeszcze ktoś.......Ma w tym ogłoszeniu super zdjęcia!!!!! I dlaczego ja tych zdjeć nie mam? I dlaczego nie są wymienione te w tym mailingowym ogłoszeniu? Tam jest jeszcze w lampie na głowie. Kurcze:-) Normalnie śledztwo przeprowadzę.[/quote]
Aga!
Ja się mogę przyznać do ogłoszeń, bo też robiłam. Hurtem wszystkie psy z Krzyczek. Tylko zdjęcia miałam od Ciebie, więc chyba to nie ja.
Na wszelki wypadek przyznaję się, też tam dawałam ogłoszenia ale myślę, ze ktoś jeszcze.

Aga już wie, ale nie było jeszcze informacji na wątku, że niestety nie możemy zbierać 1% na Fundację Zwierzę nie jest rzeczą za ubiegły rok.
Więc nasze perspektywy finansowe są fatalne.

Posted

[quote name='irenaka']Trochę mnie zdenerwowałaś tym wpisem.:mad:;)
Przecież wiadomo już było dawno, że część ludzi którzy bywają na wątkach Krzyczek są tylko po to żeby trochę fermentu zasiać.
Teraz jest nam bardzo ciężko, jeszcze długo tak będzie.
Ale mnie cieszy, że w końcu na wątku zostały osoby którym zależy na psach. Dość było krzykaczy. Ludzie wchodzili, czytali i zastanawiali się do czego to zmierza, kto kłamie, komu wierzyć. Nie chcę już przeżywać takich emocji jak wcześniej, chcę spokoju i tylko psy mnie interesują.
Teraz ( przynajmniej ja) czuję ulgę, że nikt psów z Niepołomic nie ruszy, że jeżeli gdzieś pójdą, to tylko do DS gdzie ich osobiście zawiozę.
A z DT w Warszawie też sobie poradzimy. Musimy, bo te psy tylko nas mają. Akcja Krzyczki zakończy się dopiero jak wszystkie psy będą bezpieczne.
Może jestem zbytnią optymistką, ale jestem zdecydowanie spokojniejsza niż np. w listopadzie.
Zmartwiło mnie to co napisała Arka. Znowu nie ma winnych:angryy:.[/quote]

Święte słowa! Dla mnie ( jak to już kiedyś pisałam) akcja "krzyczki" skończy się wtedy, kiedy ostatni pies znajdzie dom.
Tak sie właśnie nad odprawieniem egzorcyzmów zastanawiam. Tyle energii włożyłam jedynie w szukanie domu Teosiowi:-) ale w końcu znalazł. 3 domy zaliczył, ale mieszka sobie we własnej willi na Żoliborzu z niesamowitymi ludzmi....
"Krzyczkowe" mają pecha......ale jak napisano w piśmie "ostatni będą pierwszymi" hihihih. Malutka palemka......minie spoko:-)

Posted

[quote name='mariamc']Irena , to nie pesymizm, to wieloletnie doświadczenie:shake:niestety:shake:[/quote]
Wiem, że ogrom doświadczenia masz za sobą.
Ja mam tylko Krzyczki. Ale po Krzyczkach w końcu się nauczyłam czytać wątki kolejnych akcji i już wiem, jak czytać posty ze zrozumieniem.
Komu faktycznie chodzi o psy a komu tylko o pieniądze.
Warto było z mojej perspektywy przejść ten koszmar -Krzyczki.
Jestem zdecydowanie mocniejsza.

Posted

[quote name='mariamc']A nie możesz poszukać organizacji , która was "przytuli" tak jak ci pisałam na PW?[/quote]
Nie mam niestety organizacji która może zbierać wpłaty 1% i na dodatek będzie opłaty na DT wypłacać bez podatków i ZUS.

Posted

[quote name='gusia0106']A, że tak się zapytam, z braku dowodów umorzyli?[/quote]

W uzasadnieniu postanowienia o umorzeniu podano takie argumenty:

-40 psów wyadoptowanych do nieistniejących osób to mała liczba w stosunku do ogółu psów w schronisku
-schronisko nie ma ustawowego obowiązku sprawdzania, komu wydaje psy ani prawa do legitymowania potencjlanych adopctujących
-schroniko nie miało kompletnej dokumentacji dotyczącej czasu pobytu poszczególnych zwierząt w schronisku, w związku z tym nie można stwierdzić, czy zwierzęta zaniedbano w schronisku czy też w takim stanie zostały do niego przywiezione

Złożyliśmy zażalenie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...