ktrebor Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Bardzo fajny ten Baltazar jest, podobno niedotykalski, ale do nas przychodził i zaczepiał sam :) bardzo ładny. A maluch (Agent) jest słodki, żywa iskra, Kasia się zakochała :) Czy ktoś (pewnie Gosia) zna dokładne wyniki z ringu shib? My się ewakuowaliśmy o 14 do domu i nie daliśmy sfotografować stawki shib niestety. Quote
Hayne Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Kasia chce rudą suczkę po rudej Agentce. Może być barter..... ;) Quote
Gosia Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 hi hi hi psy klasa szczeniat S'HOSHI Matagiinu- nie do oceny młodzież ZBIR Ostatni Samuraj- nie wiem, nie było go na porównaniu z Woofem chyba pośrednia BALTAZAR Hannibal- nie do oceny otwarta AMIKO Tanabata- nie do oceny ARAGORN - dosk, I lok. Zw. Klubu CHIKASHII Brikasta- dosk. II lok. SHIMIZU Gamron- nieobecny Weteran KONJIKI NO KAMA Xandrina- dosk. I lok. suczki baby AGENT CLARICE STARLING Hannibal- Best Baby Klubu szczenięta S'HANA Matagiinu- nie do oceny młodzież AGURA TAJGETA Markarowi- nie wiem FUJI OF BONSAI Xandrina- nie wiem pośrednia HOSHI Otoshidama- bdb otwarta MARA-SHIMAS I'M COOL WITHOUT YOU- dosk. I lok. ZW. Klubu, BOB M'BABAGOMA GO Tajgeta- dosk. II lok. Quote
Agappe Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 wow co tyle psiaków było nie do oceny????:roll: Quote
ktrebor Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Agappe napisał(a):wow co tyle psiaków było nie do oceny????:roll: Jak to shiby - niedotykalskie :) Dwaj duńczycy z którymi mieliśmy do czynienia, byli bardzo wrażliwi na tym punkcie. Każdego psiaka musieli dokładnie obmacać, dotknąć, zęby osobiście policzyć. W poprzednim starciu z duńczykiem w Legionowie na klubówce, poległa prawie cała stawka Hokkaido, jedynie Usha została oceniona. Quote
Asiaczek Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Agappe napisał(a):wow co tyle psiaków było nie do oceny????:roll: Właśnie to samo chciałam napisać, co Ktrebor. Od razu pomyslałam, ze shiby - jak to shiby, niedotykalskie...:lol: Pzdr. Quote
Gosia Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Na wystawie shiba "niedotykalskość" powinna sobie wsadzić do kieszeni. :angryy: Quote
ktrebor Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 To może lepiej nie kontynuować poszukiwań gdzie shiba może sobie gdzieś wsadzić :) Smutne jest to, że generalnie, w Japonii shiby to zrównoważone psy o mocnych charakterach. Quote
ktrebor Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Czas na porcję kolejnych obrobionych fotek: Co to za misiek :) Aragorn był wielce poważny na wystawie. A tu inne ujęcie Baltazara A tu seria zdjęć Agentki z JaJą, zdjęcia były robione serią - JaJa stała prawie nieruchomo a Agentka tańcowała: Quote
Gosia Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Fajne- dzięki Robert. Aragorn pilnował dwóch swoich suczek, przez to miałam z nim kłopoty na ringu. Pierwszy raz w życiu dostał takiego kociokwiku. Nawet oberwał parę razy jak sędzia nie patrzył. Ale Jakubowski patrzył z balkonu :roll: I potem mi powiedział, że oboje mamy charaktery- pies i ja ;) Quote
Gosia Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 A- jeszcze jedno- napiszę o tym, bo mnie szlag chyba trafi. Wyproszono mnie z ringu BIS BABY z Agentką, bo nie miałam numerka. Numerek mi się podarł a w sekretariacie nie było juz nikogo, nie mogłam zdobyć duplikatu. Uważam, że to chamstwo, szczególnie, że "działaczka" Oddziału (nota bene mojego macierzystego) miała w ręce kartę oceny psa i można było psiaka łatwo zidentyfikować. Popłakałam się i nie poszłam już na resztę BIS-ów. Quote
Agappe Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Gosia napisał(a):A- jeszcze jedno- napiszę o tym, bo mnie szlag chyba trafi. Wyproszono mnie z ringu BIS BABY z Agentką, bo nie miałam numerka. Numerek mi się podarł a w sekretariacie nie było juz nikogo, nie mogłam zdobyć duplikatu. Uważam, że to chamstwo, szczególnie, że "działaczka" Oddziału (nota bene mojego macierzystego) miała w ręce kartę oceny psa i można było psiaka łatwo zidentyfikować. Popłakałam się i nie poszłam już na resztę BIS-ów. szkoda słów :shake::shake::shake: generalnie dużo dziwnych rzeczy się działo na tej wystawie i różne niedociągnięcia organizacyjne się pojawiły :shake: Quote
Asiaczek Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='Gosia']A- jeszcze jedno- napiszę o tym, bo mnie szlag chyba trafi. Wyproszono mnie z ringu BIS BABY z Agentką, bo nie miałam numerka. Numerek mi się podarł a w sekretariacie nie było juz nikogo, nie mogłam zdobyć duplikatu. Uważam, że to chamstwo, szczególnie, że "działaczka" Oddziału (nota bene mojego macierzystego) miała w ręce kartę oceny psa i można było psiaka łatwo zidentyfikować. Popłakałam się i nie poszłam już na resztę BIS-ów. Gosiu, nastepnym razem weź kawałek kartki i napisz sobie sama numerek. Przeciez nigdzie nie jest napisane, ze masz miec "oryginalny" numerek, prawda? A z drugiej strony - szkoda, że tak sie stało. Pokazanie shiby na finałach, to zawsze jakas promocja rasy... pzdr. Quote
Gosia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Jasne- obie macie rację. Żałuję teraz, że zeszłam z ringu, bo ostatecznie co- wywaliłaby mnie siłą? Tylko, że człowiek nie jest przygotowany na takie sytuacje. Quote
Asiaczek Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Zgadza się! Nigdy nie jesteś gotowa na takie sytuacje.... Nic to! Do nastepnej wystawy...:lol: Pzdr. Quote
Gosia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Zaczepnie- zdaje mi się, że Ty też miałaś przygody w Legionowie w zeszłym roku? Teraz, zdaje się, zachowali się jak potrzeba. Czy to tylko plotki? Quote
Gosia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 I tak patrzyłaś na Starlinga na spotkaniu przedwystawowym, że zapytam- Asiaczku- masz ochotę na shibę??? ;););) Quote
Asiaczek Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Gosia napisał(a):Zaczepnie- zdaje mi się, że Ty też miałaś przygody w Legionowie w zeszłym roku? Teraz, zdaje się, zachowali się jak potrzeba. Czy to tylko plotki? Ty - zeczepnie, ja - krótko: O/Legionowo ma pecha co do mojej osoby... Wystarczy spojrzeć, jaka hodowla basenji brała udział w konkurencji "Najlepsza hodowla"...:diabloti: Errata tez jest, ale pod koniec wystawy to te karteczki erratowe latały po całej hali i nikt sie nimi nie przejmował... Gosia napisał(a):I tak patrzyłaś na Starlinga na spotkaniu przedwystawowym, że zapytam- Asiaczku- masz ochotę na shibę??? ;););) Nieeeee, ale na jakiegoś nowego baska to ZAWSZE mam ochotę!:loveu: A patrzyłam na chłopaka, bo najpierw pięknie spiewał, a potem był taki zaciekawiony tym, co się działo... No i ten piekny łepek!:loveu: Pzdr. Quote
Recommended Posts