Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tak trochę nie w temacie - zajrzyjcie na Allegro - tam jest jedna bardzo nieetyczna aukcja shib - facet (z zarejestrowanej w ZK hodowli) namawia do kupna szczeniaków shib bez rodowodu. Może ktoś z Was umie zablokować taką aukcję albo coś - bo ja nie wiem jak to zrobić. Jak dla mnie taka "reklama" jest delikatnie mówiąc beszczelna i to na oczach ZK!!!!!!!!!!!
Pzdr

Posted

A tak niestety właściciel chodofli Gamron, od kilku miesięcy oferuje mioty shiba inu bez papierów na Allegro. Z tego co wiem w jego oddziale ZKWP (Łódź) toczy się sprawa w sądzie koleżeńskim między innymi o to. Ale jakie są jej efekty, niestety nie mam pojęcia.

Zablokować aukcji się nie da, gdyż w żaden sposób nie narusza ona regulaminu allegro (co najwyżej można zarzucić osobie wystawiającej aukcję, niewłaściwy opis tzn. informację, że "jak ktoś nie chce rodowodu to nie wyrabiamy i piesek jest za 1000zł" - co jest oczywistym kłamstwem w świetle wewnętrznego regulaminu ZKWP). Ale to zbyt duże naciąganie jak na allegro.

Niestety.

• 1 year later...
Posted

"Hodowla" Gamron zlikwidowana.
Przynajmniej nie działają już pod egidą ZK.
Ale niestety- rosną nowe. Właśnie z jedną sobie koresponduję- szczenięta na Alegratce.

Posted

Jeśli hodowla jest zlikwidowana tzn., że na Allegro są kłamstwa, skoro pisze w ofercie, że jest z ZK... Wydaje mi się, że to już nie jest zgodne z regulaminem. Usunięcie takiego tekstu z ogłoszenia - nie zmieni faktu, że nadal będzie sprzedawał "lewe" shiby :-(