beka Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Teraz tylko znajdziemy domki dziewczynkom i otwieramy szampana :) Quote
mysza 1 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Pewnie przyjdzie nam poczekać z tym szampanem... Quote
mysza 1 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 waldi481 napisał(a):Musimy stwierdzić,że mają dziewczyny złote serca i jak prawdziwe Polki odważne są..Podziwiamy szczerze.. Wczoraj na Animalu pokazywali likwidację pseudohodowli.CPCA przejmowało 220 psów..6 godzin je ładowali,a najpiękniejszy był jeden z pekinów... Byłam po psiaki sama z mężem, więc nie miałam sie czego bać;) Quote
mysza 1 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 [quote name='mysza 1']Kolejna wpłata 40 zł od Tomo Razem 617 zł:loveu: Doszła wpłata na 200 zł od sappik- pomoc od e-beagle, bardzo dziękuję:loveu: Razem 817 zł. Quote
mysza 1 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 ruda76 napisał(a):mysza 1 masz pv ode mnie;) Nie mam:shake:, moze do innej myszy wysłałaś?:evil_lol: Quote
mysza 1 Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Już mam odpisałam. Przypominam że wspaniałe 2 suczki - grzeczne, posłuszne sliczne szukają dobrych domów stałych. Quote
łodzian3333 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 co tu taka cisza? jak ma się pies i szczeniaczka? suńki na pierwszą Quote
*Gajowa* Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 A czy sunie bedą wysterylizowane przed oddaniem ? Quote
mysza 1 Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 łodzian3333 napisał(a):co tu taka cisza? jak ma się pies i szczeniaczka? suńki na pierwszą Cisza, bo czasu nie miałam a mało osób tu zagląda. Psiak ma się dobrze, oswaja się. Ruda pisała, że wszystko jest w porządku. Szczeniaczka jest u Panstwa, Pan w niej zakochany, wczoraj miała być odrobaczana i zaraz szczepiona, musze zadzwonic do Agaty po szczególy. O suniach zaraz napiszę z Twojego maila.;) Tak, będą sterylizowane przed oddaniem. Ania, pytałaś weta kiedy można i za ile? Zeby nam któras cieczki nie dostała przypadkiem. Quote
mysza 1 Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Mam fanty na bazarek od Gajowej i Beki, pożyczyłam aparat i wystawię w weekend. Anashar chyba tu nie zagląda a ta aukcja cegiełkowa by się przydała, krucho z kasą:shake: Quote
mysza 1 Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Cytuję opis suniek, obie przebywają u łodzian3333 czyli Ani Pierwszego dnia je pochwaliłam, bo zostały same w domu na czas mojej 9 godzinnej nieobecności i nie napsociły ani nie nabrudziły. Ale tak było tylko pierwszego dnia – teraz psocą ile wlezie, a w nocy kiedy ostatni raz z nimi wychodzę o 23 a wypuszczam o 5 rano – niestety załatwiają się w domu – pracujemy nad tym oczywiście. Jeśli chodzi o spacery – bardzo się obie pilnują, nie ma potrzeby żeby chodziły na smyczy – ale z uwagi, że nie zabardzo umieją troszkę też z nimi staram się chodzić. Kiedy idą luźno spuszczone nie atakują napotkanych psiaków tylko śmiało do nich podchodzą i merdając ogonami się witają – potem wracają do mnie. Kiedy były na smyczy obie na te same psiaki z agresją się rzucały. Bardzo lubią bawić się w chowanego – tzn. ja gdzieś przykucam w trawie a one mnie szukają. Z zapałem szukają a jak znajdą obowiązkowo muszą być pogłaskane. Z resztą obie wkładają głowę pod zwisającą rękę ciągle domagając się pieszczot. Obie są przyzwyczajone do czesania, mam wrażenie że nawet to lubią, cierpliwie znosząc ewentualne szarpnięcia. Obie są już zaszczepione. Teraz troszkę szczegółów: Lara – 10 miesięczna – je wszystko co jej dam – nie grymasi – jest bardzo szczekliwa – ale i bojaźliwa – i niestety jak się przestraszy czegoś załatwia się pod siebie – a jej puszyste futro bardzo łatwo wszystko przyswaja – stąd wymaga częstego kąpania. To ona głównie psoci w domu – ostatnio złapałam ja jak stała na stole w stołowym i wylizywała cukier z przewróconej cukiernicy, fascynują ja śmieci, buty i kapelusze, zjadła też drewniany wieszak wyjęty z szafy, i nieważne czy pełną czy pustą – łapie w zęby swoją miskę i próbuje ją przenosić, zakopuje jedzenie. Wycięłam jej dredy przy uszach i pod „pachami”, zostały mi jeszcze te na „portkach”. Pod dredami ma łuszczącą i zaczerwienioną skórę. Di – 5 letnia sunia – grzeczna, nieco lękliwa, w nocy grzecznie śpi przy moim łóżku, lubi aportować, bawi się piłkami i patykami, rzucony patyk szuka tak długo aż znajdzie, na pewno się z nią bawiono, biegała tez przy rowerze, na każdy napotkany reaguje z przejęciem i merdaniem ogona, nie chce jeść a jak już jest wybredna i wybiera tylko te najlepsze kąski, na pewno jeździła samochodem – jej ulubione miejsce to bagażnik, cały czas chce do niego wskakiwać i pilnuje auta. Quote
ruda76 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Dziewczyny z tego widac, ze te psy czesto jeździły autem. Rambo tylko czeka az ktos otworzy drzwi i jest mu to obojętne jakiego ( czyjego ) samochodu. ( bagażnik jest rownie atrakcyjny na podroże) Jest psem naprawdę dobrze ułozonym, nie sprawia żadnych problemow. Grymasi jedynie z jedzeniem, uwielbia dzieci;) Quote
mysza 1 Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 ruda76 napisał(a):Dziewczyny z tego widac, ze te psy czesto jeździły autem. Rambo tylko czeka az ktos otworzy drzwi i jest mu to obojętne jakiego ( czyjego ) samochodu. ( bagażnik jest rownie atrakcyjny na podroże) Jest psem naprawdę dobrze ułozonym, nie sprawia żadnych problemow. Grymasi jedynie z jedzeniem, uwielbia dzieci;) Super:loveu: Quote
gusia0106 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 mysza 1 napisał(a):Chciałam donieść, że WSZYSTKIE PSINKI ODBITE, jestem bardzo szczęśliwa. Nie zrobiłam zdjęć, bo aparat mam zepsuty, ale Beka może zaświadczyć, że są całe i zdrowe, aktualnie na jej działce, jutro 3 dorosłe jadą do łodzi, pies do DS a suczki na tymczas do tej samej osoby ( Łodzian3333) czyli Ani, milosniczki ONków. Beka miała zrobic sesję zdjęciową psiakom wieczorem ale u nas ulewa, wątpię, żeby jej się to udało dzisiaj. Zrobimy to jutro. Psiaki fajne, grzeczne, całą drogę grzecznie jechały, najbardziej wystraszona jest sunia 10 miesięcy- bardzo dobrze, że jedzie razem ze starszą sunią do DT, mam nadzieję, że tam się osmieli i bardziej oswoi. Maluszka szczeniaczka ok. 9 tygodni, kochana, grzeczna, tuliła się do pozostałych psiaków, wszystkie zgodne, nie denerwowała się niczym, bo była z rodzinką. Bardzo lubi młodą sunię, tuliły się razem. Niestety malutka nie mogła zostac na działce z dorosłymi, bardzo za nimi płakała a ja razem z nią. Do jutra jest u Beki, od jutra do piatku u Gajowej a od piątku nie mam dla niej domu tymczasowego Bajka, jesli piszesz, że jest dobry dom, to pewnie, że pojedzie. Bardzo dziękuję, że o niej pomyslałaś. Jest słodziakiem, jak to maluszek. Napiszesz gdzie by mieszkała- w domu czy ogródku choć pewnie znam odpowiedź skoro Ci Panstwo mają taki stosunek do psiaków. Małą trzeba zaszczepic, na razie odrobaczenie, trochę się martwię, bo bedzie w tylu miejscach zapsionych, żeby tylko czegoś nie złapała Rozumiem, że dom bylby od 3 sierpnia, tak? Mysza, cholera, Ty niesamowita jesteś.......... Quote
mysza 1 Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 gusia0106 napisał(a):Mysza, cholera, Ty niesamowita jesteś.......... Zwyczajna całkiem;) Quote
mysza 1 Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Nikt do slicznych psinek nie zagląda:shake: Suczki już bezpieczne ale dalej czekają na domy i wsparcie finansowe na sterylki i leczenie. Quote
ruda76 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 mysza 1 napisał(a):Nikt do slicznych psinek nie zagląda:shake: Suczki już bezpieczne ale dalej czekają na domy i wsparcie finansowe na sterylki i leczenie. byłam u Rambo;) wstawie potem zdjecia;) Quote
mysza 1 Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 ruda76 napisał(a):byłam u Rambo;) wstawie potem zdjecia;) Czekam z niecierpliwością. Zdjęcia suniek maja być w najbliższym tygodniu:p Quote
mysza 1 Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Ruda, kogo trzymasz na ręku? nastepny psiak? Wygląda na owczareczka:loveu: Quote
ruda76 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 A na tym zdjęciu dwojka z licznej, nowej rodziny Ramba. Chyba wygladają na szcześliwe:p Obie kozy z adopcji jak i większosc mieszkancow tego domu:loveu: Quote
ruda76 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 mysza 1 napisał(a):Ruda, kogo trzymasz na ręku? nastepny psiak? Wygląda na owczareczka:loveu: mysza nie załamuj mnie:mad:to psiak w rozmiarze xs:eviltong:. Traf chciał,ze wleciał mi prawie pod koła jak jechałam ze wsi do pracy:p http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116779 przepraszam za offa Quote
kasiaprodex Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Ciotki poprosze o uaktualnienie pierwszego postu. Tycie on chyba nieaktualny albo ja żle czytam. jest napisane ze szczenior szuka dt do 3 sierpnia a dalej w postach ze jest juz dt. Ciotki mozna sie pogubic. To jest czy go nie ma? Quote
Recommended Posts