BajkaB Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Międzybrodzie. Czekam na sygnał odnośnie szczeniaka. Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Chciałam donieść, że WSZYSTKIE PSINKI ODBITE:loveu:, jestem bardzo szczęśliwa. Nie zrobiłam zdjęć, bo aparat mam zepsuty, ale Beka może zaświadczyć, że są całe i zdrowe, aktualnie na jej działce, jutro 3 dorosłe jadą do łodzi, pies do DS a suczki na tymczas do tej samej osoby ( Łodzian3333) czyli Ani, milosniczki ONków. Beka miała zrobic sesję zdjęciową psiakom wieczorem ale u nas ulewa, wątpię, żeby jej się to udało dzisiaj. Zrobimy to jutro. Psiaki fajne, grzeczne, całą drogę grzecznie jechały, najbardziej wystraszona jest sunia 10 miesięcy- bardzo dobrze, że jedzie razem ze starszą sunią do DT, mam nadzieję, że tam się osmieli i bardziej oswoi. Maluszka szczeniaczka ok. 9 tygodni, kochana, grzeczna, tuliła się do pozostałych psiaków, wszystkie zgodne, nie denerwowała się niczym, bo była z rodzinką. Bardzo lubi młodą sunię, tuliły się razem:loveu:. Niestety malutka nie mogła zostac na działce z dorosłymi, bardzo za nimi płakała a ja razem z nią:-(. Do jutra jest u Beki, od jutra do piatku u Gajowej a od piątku nie mam dla niej domu tymczasowego:shake: Bajka, jesli piszesz, że jest dobry dom, to pewnie, że pojedzie. Bardzo dziękuję, że o niej pomyslałaś:loveu:. Jest słodziakiem, jak to maluszek. Napiszesz gdzie by mieszkała- w domu czy ogródku choć pewnie znam odpowiedź skoro Ci Panstwo mają taki stosunek do psiaków.;) Małą trzeba zaszczepic, na razie odrobaczenie, trochę się martwię, bo bedzie w tylu miejscach zapsionych, żeby tylko czegoś nie złapała:-( Rozumiem, że dom bylby od 3 sierpnia, tak? Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Maupa4 napisał(a):BajkaB - przecież dziewczyny które zajmują się onkami są teraz w drodze - jadą samochodem, samochodami ? - jak mają Ci odpowiedziec ? ich pewnie na dogo nie będzie do późnego popołudnia Racja ;), się jechało. Quote
lavinia Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Brawo Mysza, brawo dziewczyny Czy żaden pies juz u naszego "hodowcy" nie został ? To pięknie. Czyli hodowla przestała istnieć... wszystkie wykupiłyśmy z tego miejsca - 4 dorosłe suki buldożka, 12 szczeniąt buldożka, 3 suki spanielki, jeden szczeniak spanielek, trzy dorosłe ONKI i dwa szczeniaki ONKa. Razem 25 psów.... tylko mopsi i yorczki szkoda..... Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Wiesz, ja nie wiem, jak mój TZ do niego zadzwonil to zapytał " a po jakie psy?" a jak TZ powiedzial, ze owczarki to mielismy wrażenie ze facet jeszcze jakieś ma, moze gdzie indziej. Powiedział co prawda, że nie, że to koniec ale diabli go wiedzą. Moze na labradory się przerzuci, oby nie. Trzeba go bedzie kiedyś odwiedzić... P.S Tylko długi nam zostały, mój duzo mniejszy ale i psów mniej.;) Ale warto było. Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Aha, mój TZ wytargował 50 zł zniżki, czyli zapłacił 1450 zł. Poszło nam troche paliwa, 400 km zrobiliśmy, kupiłam suniom po obróżce, pies dostał od pana. Podobno jestem podobna do mojej siostry Agaty:evil_lol:, nie wiem, z ktorej strony ale ok, niech mu będzie:evil_lol: Quote
BajkaB Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 No to ja poproszę koniecznie o fotki i będę cierpliwie,a właściwie niecierpliwie oczekiwała. Mam pewien plan,bo moze obie sunie szczeniole udało by mi się tam umieścić..Facet naprawde uwielbia psy i ma kasę na to.A ponieważ bardzo mnie lubi...:evil_lol:.Ale o szczegółach wolałabym nie pisać na razie . Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Ja mam jednego szczeniola, ma ktos jeszcze jednego? Nic o tym nie wiem Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [quote name='mysza 1']Wczoraj wpłynęły pierwsze wpłaty: 40 - Ania i Kajber 20 - Waldi481 200- OwP Razem: 260zł Dziękujemy:loveu: Wpłynęły następne wpłaty: 50 - izabelka_70 17 - agusiazet 50 - A. Czajka(nie było nicku) Razem- 117 zł +200 od Beki= 317 Czyli w sumie 260+317= 577 zł:loveu: Dziękuję wszystkim i proszę o jeszcze:oops: Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Tak sobie myślę, że może dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie opłaty adopcyjnej za te psiaki- dziewczyny od buldożków tak zrobiły i nie widzę w tym nic złego. Zebrałam 577 zł na razie, brakujące 900 zapłaciłam z własnej kieszeni, do tego paliwo, obroże a to dopiero początek. Jesli nie znajdzie się Dt dla suni, będzie koszt u Gajowej 50 zł za 5 dni. Poza tym sunie muszą zostać wysterylizowane, zaszczepione, odrobaczone, psiak ma nowy dom, więc to już nie idzie w nasze koszty. Nie stać mnie na takie koszty a nie zanosi się na wielki przypływ gotówki:shake: Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Wkleiłam w pierwszym poście z imageshacka:p, małe jakieś. Quote
pati Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 jasne ze wprowadzcie oplate adopcyjna to calkiem normalne i nie ma sie czego wstydzic psiak to koszt niesty i ktos go musi poniesc . Mysle, ze dla nowego wlasciciela ta suma ne bedzie koszmarna :p SUPER ze juz nic temu padalcowi nie zostalo . Oby tylko nie zaczynal biznesu od poczatku Quote
agata-air Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 ciotka od wtorku moge brać szczeniora :D moje idzie do adopcji (uff). acha i nie jest powiedziane że DT małej nie zmieni się szybko na DS ;p mówiłam że ładne onki z nich :D no i wytargowałam sie z 2000zł za 3 dorsołe na 1500 zł + szceniak a wy tu jeszce o 50zł <hahaha> Quote
BajkaB Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Ja mówiłam,ze mój znajomy wziąłby tego małego szczeniola i tego 10-miesięcznego,bo zrozumiałam,ze są dwie sunie. Kiedy pisałam poprzedniego posta,mówiłam,zę będzie to prawdopodobne.Teraz wiem,ze weźmie na pewno obie.. Maryna nie zyje.. Jestem w rozpaczy i bardzo mi źle,,:placz::placz::placz::placz: tutaj jest więcej.. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113185&page=26 Quote
emilia2280 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 no oczywiscie ze powinna byc oplata adopcyjna Mysza. jak za buldozki powinno byc ze 400zl to ile za ONka rasowego? Quote
agata-air Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 ja uwazam że za starsze nie da się nic- mają ok. 5 lat. za sunia 10miesięcy 200-300zł i za szczeniora 200-300 Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [quote name='BajkaB']Ja mówiłam,ze mój znajomy wziąłby tego małego szczeniola i tego 10-miesięcznego,bo zrozumiałam,ze są dwie sunie. Kiedy pisałam poprzedniego posta,mówiłam,zę będzie to prawdopodobne.Teraz wiem,ze weźmie na pewno obie.. Maryna nie zyje.. Jestem w rozpaczy i bardzo mi źle,,:placz::placz::placz::placz: tutaj jest więcej.. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113185&page=26 Boże, straszne:placz: Tak, są dwie sunie- jedna 9 tygodni, druga 10 miesięcy. Ta druga jest wystraszona, była psem kojcowym, potrzebuje czasu aby dojsc w pełni do siebie Quote
emilia2280 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 tez przeczytalam o Marynie... tragednia- pies dopiero odratowany i taka straszna historia, samobójstwo normalnie... Quote
Karilka Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Czy szczenior ma ten tymczas? Agata zabiera, rozumiem? Quote
agata-air Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 tak , właś nie gadałam z mysza. jakimś fartem dla mojego jednego szceniora znalazłam w dwa dni DS a więc mogę brac onka Quote
mysza 1 Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Pies jest młody, ma góra 3 lata, opłata byc powinna, tak jak ustaliłysmy. Quote
Inez de Villaro Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 Agata, to ile bulw masz na tymczasie? czyżby wszystkie Cię opuściły? oprócz Jacobsa oczywiście....:) Ptyś pozdrawia braciszka :) Quote
agata-air Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 bulwy dwie :) Jacobs który zostaje i inka (na wątek buldożków zarza dodam zdjęcia maluchów) siedzi u mnie dopóki nie znajdzie domu takiego jak mój lub lepszego ;p a to Tatra :D Quote
Recommended Posts