Jump to content
Dogomania

[ Białystok ] Sonia-mini onka,odnalazła swoją przystań :)

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Sonia prawie 2 letnia sunia prawie onka ale tylko z umaszczenia bo tak jest sporo mniejsza.
Sonia nie miała szczęścia w życiu :shake:
Została znaleziona przez Pana, który szukał jej domu, znalazł miała pilnować parkingu, Pan Tomasz dopilnował aby postawili jej kojec, zadbał o jej sterylizację i razem z sąsiadką dokarmiali i dogadzali jej jak tylko mogli ale nie było tak pięknie jakby się wydawało, to zwichnieta łapa, to obdarte ucho to bąbel na łapie i to wszystko na zmianie jednego z pracowników. Czas aby to zakończyć nastał jak Sonię rano zastał Tomasz ze złamaniem otwartym. Dużo nie myśląc zabrał psa na operację i do DT ( do kochanej pani Ani i Ewy :roll: )
Sonia została odebrana stamtąd a właścicielka parkingu i stróż ( oczywiście ten sam co zawsze ) zostali obciążeni kosztami operacji.
Niestety łapa nie zrosła się, niewiadomo dlaczego i Sonię czeka kolejny miesiąc w gipsie :-(
Szukamy pilnie jej nowego domu, wiadomo DT to nie to samo co DS.

Sonia:

Guest monia3a
Posted

Ale banerek śliczny, dziękuję :)

Ewa myśl nad tekstem do allegro

Guest monia3a
Posted

Ewa jak idzie wymyslanie tekstu do allegro ??

Posted

Nawet tej swojej 'weny' nie będę szukać, bo nie znajdę :diabloti:
Nie mam w ogóle pomysłów do wymyślania jakichś fajnych tekstów.

Ale ktoś sie kiedyś na dogo ogłaszał do wymyślania takich tekścików do allegro i rzeczywiście super wychodziły, ale gdzie to było to nie mam pojęcia..

Posted

hehe no ja w pisaniu kiepska:P wiec nie wiem czemu padlo na mnie:lol:
w dodatku robie bledy:eviltong:
ale dla Soni wszystko;)

Zaraz jade do weta, juz sie boje...:roll:

Guest monia3a
Posted

No to pisz co tam wyszło u tego weta, będzie gips czyjuż nie ??

Posted

no nie bylo tak zle;)

Zrobione kolejne zdjecie pokazalo ze noga juz prawie sie zrosla:multi:
Nie trzeba zakladac kolejnego gipsu, nadal ograniczamy jej ruch , moze tylko chodzic;) fajnie by bylo zeby plywala:lol:
Poniewaz jest mloda suczka to jest nadzieja ze noga bedzie w coraz lepszym stanie. W ogloszenaich trzeba pisac ze ma nieznaczne przemieszczenie katowe po zlamaniu kosci piszczelowej.
Sunia nie bedzie mogla uprawiac jakis tam sportow, poprostu troche kuleje, ta noga jest troche krzywa, moze potem odczuwac zminaypogodowe itp. , ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok;)
Takze RUSZAMY Z OGLOSZENIAMI PELNA PARA!! pamietajcie ze im szybciej moje 3 dziewczynki znajda domy to bede mogla pomoc nastepnym:eviltong: mam nadzieje ze to jest jakas motywacja do pomocy;)

Posted

Sonia jest 2 letnia suczka, odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana. Z umaszczenia przypomnia Owczarka Niemieckiego, lecz jest od niego mniejsza ( do kolana). Ma krotka mieciutka siersc. Sonia kocha ludzi, uwielbia sie przytulac i piescic, lubie sie takze bawic swoimi zabaweczkami.
Mieszka tymczasowo z innymi psami i kotami, wszystkie zwierzaki toleruje, a takze sie z nimi bawi. Pyszczek caly czas usmiechniety od ucha do ucha pomimo tego ze wiele przeszla. Pelna radosci suczka zostala potracona przez samochod, naszczescie jest juz w dobrym stanie, a slad po zabiegu to jedynie nieznaczne przemieszczenie katowe po zlamaniu kosci piszczelowej. Sonia jest bardzo grzeczna suczka, spi na swoim poslaniu bez zadnych protestow, jest takze doskonalym strozem, moze mieszkac zarowno w bloku jak i na posesji. Jesli szukasz doskonalego przyjaciela, to Sonia wlansie nim jest;)

no to ktos sie zglaszal do allegro:razz:

dziewczyny pomocy:modla: