Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy nie wiecie o ktorej godzinie beda bulteriery?

Rok temu zanim dojechalam na ten stadion, bylo po 10.00, to juz bylo po wszystkim :(

Teraz w kwietniu postanowilam pojechac wczesniej, zeby nie przegapic jak ostatnio, bylam przed 9.00, a buliki byly dopiero cos kolo 12.00 :evil:

w tym roku chce zabrac moja Akse (jako widz) wiec nie chcialabym siedziec tam kilka godzin (a czy w ogole bede ja mogla zabrac, jak jej nie wystawiam?)

pomocy!!!

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponoć różnie bywa z wpuszczaniem piesków nie-wystawianych, ostanio gdy byliśmy z Kenzo w Gorzowie nikt niczego nie sprawdzał, Kenzo był wystawiany ale gdyby nie był nie byłoby żadnego problemu.

Posted

Witam!!! Jesli chodzi o ocenianie psow na ringach to zaczyna sie zazwyczaj o 10.00 szybkosc zalezy glownie od sedziego, ilosci psow i kolejnosci w ktorej bedzie oceniana Wasza rasa... Najlepiej zadzwonic do zk i dowiedziec sie o ktorej orientacyjnie wejdzie dana rasa, to samo w zwiazku z wchodzeniem psow niewystawowych. Jeszcze co do drugiego pytania to na bank pies musi miec swiadectwo zdrowia i aktualne szczepienia... :D

Posted
Najlepiej zadzwonic do zk i dowiedziec sie o ktorej orientacyjnie wejdzie dana rasa, to samo w zwiazku z wchodzeniem psow niewystawowych. Jeszcze co do drugiego pytania to na bank pies musi miec swiadectwo zdrowia i aktualne szczepienia...

ja powiem na swoim przypadku. Na każdej karcie przy zgłoszeniu psa na wystawę pisze wyraźnie, że nie będą wpuszczane psy, które nie są ujęte w katalogu wystawowym. Tyle z teorii, bo w praktyce różnie to bywa.

Ja z Lukrem w Katowicach na miedzynarodową nie weszłam, pomimo posiadania zaświadczenia o zdrowiu i aktualnych szczepień.( oczywiście nie był zgłoszony bo nie było klasy puppy ) Udało mi się go przemycić przez bramkę na podstawione papiery, ale już na badaniu weterynaryjnym dostał cofke, bo wety stwierdziły, że za młody...i takie inne różne bzdury.

Co wystawa , to inaczej do tego podchodzą. Najlepiej zapytać "Warszawiaków", jak przemycają niezgłoszone psy, albo jakie teksty walą na bramce, żeby jednak przejść :lol:

Posted

Ja zawsze zakladam psu ringowke a ze mamy niedaleko to idziemy tak z domu,nie dosc ze wpuszczaja to jeszcze za bilet nie place:DA bule w tamtym roku byly o 10.00

Posted

Jako że wystawa już niedlugo to zapytowywuję :wink: kto z bullowatych się pojawi ?

Ja postaram sie być ze swoją staffinką a jeśli nas nie wpuszczą to pewnie mnie wcale nie będzie .

Posted

ja bede pewnie ale jako obserwator i pewnie bede stala przy ringu bullowatych wrecz napewno moze sie zaopatrze w chuste dogo zeby ktos mogl mnie rozpoznac :D (jak jej nie zapomne)

Posted

Astania to znowu się spotkamy :D i może tym razem uda nam się pogadać :wink: bo w Krakowie jakoś niewyszło. W domu to o niczym nie mówie tylko o tym twoim ślicznym białym łepku :D miło będzie znów go zobaczyć. :D

Posted

I moja Abutka debiutuje w klasie szczeniąt - aczkolwiek okulała ostatnio,a więc nie wiem jak to będzie.... :roll:

Ale myślę, że będziemy twarde i nie :scared: tylko wystapimy.... :B-fly:

A potem... :beerchug:

Pozdrawiam i do zobaczenia!

Posted

Słuchajcie,dzwoniłam do warszawskiego ZK i powiedzieli mi,że NIE MOŻNA wejść z psem,który nie będzie wystawiany....już nie wiem,czy mam ryzykować i brać Bertę, bo jadę ze znajomymi i jak mnie cofną, to będę musiała siedzieć pod bramą i czekać aż moi znajomi się nacieszą wystawą....a tak bym chciała zabrać Bertusię, chciałam ją pokazać hodowczyni itp.....Niestety nie mogłam jej wystawić, bo Berta kuleje (podejrzenie dysplazji - dziś jedziemy do dr Sterny na ostateczne konsultacje). CO ROBIC????? :o

Posted

Moja rada.

Nie zabieraj jej na wystawę psiak się tylko tam umęczy a ty nie będziesz mogła spokojnie pooglądać i pokręcić się od ringu do ringu.

To że jeszcze mała ma podejrzenie o dysplazje powinno przechylić szale na zostawienie jej w domu.

Sama wystawiam dwa psy - swojego Kaza i Crazy@ Szelme - i wiesz mi gdy jest upał to zanim wejdziemy na ring psiaki mają języki do ziemi. Do tego dodajmy podniesione ciśnienie osób wystawiających, ich psy to wyczuwają i też są niespokojne.

Więc dobrze się zastanów czy gra warta świeczki

Posted

Wiecie już o której godzinie zaczynaja się III grupa?? bo troszkę bez sensu przyjechac na 10 gdy np zacznie się o 12 :wink:

Mam nadzieje się się spotkamy, będę Was wypatrywać przy ringu

Do zobaczenia :wink:

Posted

Dzięki 333 za informacje :wink:

Chiałabym Was poznać więc może napiszecie jak was znaleść itd.

Jak ostatnio byłam na wystawie to okazało się że widziałam wiele dogomaniaków, a ja nie wiedziałam o tym :oops: