Jump to content
Dogomania

Moje cudne, kochane Hawaneczki - Daisy i Maya:

Recommended Posts

• 1 year later...
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sabina02']Wygrzebalam jeszcze taka fotke mojej Daisy... Co prawda sprzed kilku miesiecy, ale zawsze...:cool3:

Moje cudooooo!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu:

http://img409.imageshack.us/img409/7119/dsc00087ww5.jpg

Hawańczyki to najpiekniejze psy świata bardzo kocham ta rase...Ale mam problem z moim Faficzkiem odnośnie karmy :shake::shake::shake: Fafik musie mieć drobną karme i z tym mam problem jaką karme mi polecicie????:cool1::cool1: teraz karmie go Arion Adult maintenance small bret ale jego żoładek nie toleruje tej karmy bo puszcza baczki:cool3: Prubowałam royal cannin mini sensible ale tyje za mocno:placz:A light to nawet nie powącha....:-(:-(:-(Koszmar!!!!!!:angryy:Pomocy:placz::placz::placz::placz:

• 2 months later...
Posted

ewa5000 napisał(a):
Słuchajcie patrzę na zdjęcia innych hawańczyków i nie wiem czy ja sobie ubzdurałam, ale mój Bafi mi się wydaje strasznie chudy.

U hawanczykow to trudno porownywac wage, bo maja dlugi wlos... ;) Moje Hawanki nie sa grube, tylko tak wygladaja puszyscie przez te wlosy...

Posted

No tak ważyłam go przedwczoraj 4350. Jak niemowlę :):):) Niestety byłam u lekarza w nocy bo dostał ostrej biegunki. W tej chwili czuje się już lepiej. Pozdrawiam

Posted

ewa5000 napisał(a):
No tak ważyłam go przedwczoraj 4350. Jak niemowlę :):):) Niestety byłam u lekarza w nocy bo dostał ostrej biegunki. W tej chwili czuje się już lepiej. Pozdrawiam

To w sam raz. :lol:

Jedna z moich Hawanek (Maja) wazy ok. 3,95 kg a druga (Daisy) ok. 5,2 kg.

Dobrze ze psiunek juz sie lepiej czuje. A od czego mial biegunke? Zjdadl cos?

Posted

McDzik napisał(a):
O kurcze, jakie pióreczka :) To tybetany chyba jakies nabite są, bo ja mam szczeniaka mniej więcej wielkości hawańczyka i wazy 6,1kg :O

Tak, Tybetany podobnie jak Shih Tzu (ktore tez pochodza z Tybetu) sa bardziej masywne... Moja kuzynka ma Shih Tzu i on jest wielkosci mojej Daisy (tak wizualnie przynajmniej), ale jak go zlapiesz za boki to jest duzo masywniejszy niz moje Hawanki, no i przez to cięzszy....

Posted

Sabina02 napisał(a):
Tak, Tybetany podobnie jak Shih Tzu (ktore tez pochodza z Tybetu) sa bardziej masywne... Moja kuzynka ma Shih Tzu i on jest wielkosci mojej Daisy (tak wizualnie przynajmniej), ale jak go zlapiesz za boki to jest duzo masywniejszy niz moje Hawanki, no i przez to cięzszy....

Dzięki za wyjaśnienie :)

• 1 year later...
Posted

Na ponizszych dwoch zdjeciach widac Daisy - Hawanke z hodowli Biale Bursztynki i moją nowo adoptowaną suczke Kasie (kundelek) ze schroniska w Mielcu. Moja trzecia sunia Hawanka Maja lubi obwąchiwac kąty, wiec nie zalapala sie na wiekszosc zdjec. :roll:

A tu sama Daisy:

Ta fotka źle wyszla (bo bylo nastawione na "portret"), ale jest fajna wiec ja wstawiam:

Posted

Jakie piękne psiaki a szczególnie kundelek Kasia z Mielca .Czy Daisy jest ścieta??? jest jak siostra Pedra identyczna a są od innych rodziców :p

Ps: ja tez miałam adoptować kasie tylko wujek sie spóżnił.....

I jeszcze jedno pytanko jakiego szamponu i odrzywki używasz dla Daisy ?????
I czy czeszesz na mokro czy na sucho???

Posted

Hawanka napisał(a):
Jakie piękne psiaki a szczególnie kundelek Kasia z Mielca .Czy Daisy jest ścieta??? jest jak siostra Pedra identyczna a są od innych rodziców :p

Ps: ja tez miałam adoptować kasie tylko wujek sie spóżnił.....

I jeszcze jedno pytanko jakiego szamponu i odrzywki używasz dla Daisy ?????
I czy czeszesz na mokro czy na sucho???

Tak, Daisy jest ścięta. :lol: Scinam obydwie moje hawanki co pół roku, bo ich nie wystawiam, a krotsze włosy sa łatwiesze do utrzymania. :lol:

Jak to mialas adoptowac Kasie??? :-o Tą moją Kasie??? :crazyeye:

Co do szamponow, to je zmieniam. Teraz uzywam takiego szamponu z odzywka - dwa w jednym. Ale nie wiem czy nazwa cos Ci powie, bo mieszkam w USA i tu sa inne produkty higieny dla psow. ;) A czesze moje sunie na sucho.

Posted

Sabina02 napisał(a):
Tak, Daisy jest ścięta. :lol: Scinam obydwie moje hawanki co pół roku, bo ich nie wystawiam, a krotsze włosy sa łatwiesze do utrzymania. :lol:

Jak to mialas adoptowac Kasie??? :-o Tą moją Kasie??? :crazyeye:

Co do szamponow, to je zmieniam. Teraz uzywam takiego szamponu z odzywka - dwa w jednym. Ale nie wiem czy nazwa cos Ci powie, bo mieszkam w USA i tu sa inne produkty higieny dla psow. ;) A czesze moje sunie na sucho.

Tak Sabinko tą z Mielca ale się spóżniłam....
No tak tam sa inne kosmetyki....

Posted

[quote name='Hawanka']Tak Sabinko tą z Mielca ale się spóżniłam...

Nic o tym nie wiedzialam... ale jesli jestes zainteresowana adopcja jakiejs innej suni z Mielca to polecam te dwie ponizej. Bidulinki wciaz czekaja na dom: :-(

Azalia (na fotce wyglada na wieksza, ale w rzeczywistosci jest malutka -sama widzialam ja na zywo :lol:):

watek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/azalia-malutka-starsza-sunia-z-mielca-prosi-o-domek-142487/

Lub moja imienniczka Sabinka:

Nie ma watka, ale ma Allegro: MAŁA, KOCHANA SUNIECZKA PROSI O DOM... (707131710) - Aukcje internetowe Allegro

• 4 months later...
Posted

Sabinka jak Daisy była mała to była cała biała czy uszka miała takie ciemne czy pużniej ściemniały ????

Ps:masz mosze fotke jak daisy miała 8 miesiecy ???:)

Pozdrawiamy Fafik i Pedro :)

Posted

[quote name='Hawanka']Sabinka jak Daisy była mała to była cała biała czy uszka miała takie ciemne czy pużniej ściemniały ????

Ps:masz mosze fotke jak daisy miała 8 miesiecy ???:)

Pozdrawiamy Fafik i Pedro :)

Daisy zawsze miala takie ciemniejsze uszka. :loveu:

Probowalam wkleic fotke jak Daisy miala 8 miesiecy, ale cos mi sie nie chciala pokazac w poscie. :shake: Zaraz za to wkleje dzisiejsze fotki moich dziewczynek z zabawy na sniegu. :)
[FONT=Times New Roman][/FONT]