Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martaipieski']
PA-496 Rottweiler, spokojny opanowany ale nie tchórzliwy, na oko ma 2 latka, nie z każdym psem się zgadza zanim trafił do schroniska mieszkał w kojcu i pełnił funkcję stróża firmy., jest wykastrowany w schronisku w pile
kontakt: Marta 668-432-511 e-mail: adoptujzwierzaka@wp.pl
Więcej zdjęć:
http://imageshack.us/g/838/dsc04148xd.jpg/

NR. SCHRONISKOWY : P-0270
IMIĘ :

RASA : mix labradora,rottka??
SCHRONISKO: W Gładyszewie k/Piły
WOJEWÓDZTWO: Wielkopolskie
UMASZCZENIE:
WIELKOŚĆ:
KASTRACJA/STERYLIZACJA : tak
SZCZEPIENIA :TAK
ODPCHLENIE/ODROBACZENIE: TAK
TRAFIŁ/A Z MIASTA :
W SCHRONISKU OD:
ZGADZA SIE Z PSAMI : tak SUCZKAMI: tak
REAKCJA NA DZIECI : NIE ZNANA
REAKCJA NA KOTY : NIE ZNANA
KONTAKT: adoptujzwierzaka@wp.pl tel. 668-432-511
CHARAKTER: bojaźliwa, łagodna spokojna grzeczna
DODATKOWE INFORMACJE:brak
Więcej zdjęć pod linkiem!!!!!
http://imageshack.us/g/690/dsc09961u.jpg/

w dniu 16.08.2011 trafiła do schroniska z miasta Piła
więcej zdjęć pod linkiem!!!!!!!!!!!!!!!!
http://imageshack.us/g/43/dsc09263c.jpg/
Kama- PA-654 mix rottweiler suczka. wysterylizowana zaczipowana i zaszczepiona. bywa niepewna w stosunku do ludzi i zwierząt na tle lękowym może przejawiać agresję. ma ok 8lat

Kama pod opieką Pomorskiej Rottki - obecnie jest w DT

Posted

numer: 601
numer chip: 967000009240277
imię: Robin
wielkość: duza
rasa: rottweiler
data przyjęcia: 2011-12-30
kwarantanna do 2012-01-13
przebywa w boksie: zwierzętarnia

opis: Robin to przemiły, bardzo łagodny rottweiler. Psiak trafił do nas po śmierci właściciela. Robin jest cudownym psiakiem, bardzo ufnym i kochającym ludzi, łasi się jak dzieciak, zabiega o pieszczoty i uwagę, jest bardzo spokojny i zrównoważony. Robin niestety nie jest już młodzieńcem, tylne łapy nie są już tak sprawne jak kiedyś..., mimo wszystko ten psiak bardzo zasługuje na dobry dom, w którym bezpiecznie dożyje końca swoich dni.
SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656--78-42 BŁAGAM POMÓŻCIE

Posted

Dzisiaj dostałam informację od koleżanki wolontariuszki w naszym kaliskim schronisku, że od jakichś 2 miesięcy przebywa tam samiec rottka - młody ok. 15-letni, oddany przez właścicielkę (pozwolicie, że nie będę komentować). Z opisu wolontariuszki psiak jest łagodny, dogaduje się z innymi psami, jest psem pogodnym, pragnącym kontaktu z człowiekiem i lekko zwariowanym. W weekend postaram się podjechać do schroniska i zrobić kilka fotek, ale chciałam na gorąco zapytać, czy możemy liczyć na pomoc rottko-fanów?

Posted

numer: 1008
numer chip: 953000000899822
imię: Nessi
wielkość: duza
rasa: rottweiler
data przyjęcia: 2012-01-05
przebywa w boksie: pawilon 5

opis: Nessi to Rottweilerka, która trafiła do nas ze swoim chipem, niestety właściciel najprawdopodobniej porzucił ją. Sunia jest energiczna i pozytywnie nastawiona do otoczenia. Akceptuje inne psy, jest przyjacielska wobec ludzi.
Nessi czeka na nowy dom. Polecamy do adopcji.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656--78-42

Posted

Witajcie kochane cioteczki, takie cudo jest w Azylu w Żorach:shake: Jest cudowny, kochający i bardzo przyjacielski, ale samotnie siedzi w kojcu:shake: Jak podeszłam do kojca to tańczył na mój widok, cieszył się, kiedy inne ujadały....psy z naszego Azylu są wywożone do Mysłowic:shake: Nie pozwólcie mu tam trafić:modla::modla::modla: No i ciągle w budzie siedzi biedny:-(
Tu jest link do strony: http://www.ztkzory.pl/menu,9,35,psy-znalezione.html
Tam nie ma wolontariatu i nikt sie psami nie zajmuje, siedza tam same:shake:
Zdjęcie nie najlepsze, ale tak tylko mogę podejść i zrobiłam komórką...

Posted

szukam już wszędzie ratunku więc napiszę i tutaj:(

Szukam ratunku dla mieszańca w typie rottka. To dziadziuś. Został określony na co najmniej ok 10lat napewno. Całe życie spędził na 0,5m łańcuchu i lichej budzie:( Pewien weterynarz będąc niedaleko w odwiedzinach u znajomych zauważył go zastraszając właściciela odebrał mu go i umieścił chwilowo o tych znajomych. Pies jest w kiepskim stanie. Ma chroniczne stare i przewlekłe zapalenie obu uszu więc prawdopodobnie z tego Powodowu nie słyszy lub bardzo słabo. Ma porażenie nerwów twarzy więc wygląda jak wygląda. Ma zaniki mięśni w kręgosłupie i nogach dlatego też ma problemy z schodzeniem. Stawy też są słabe. Jest teraz leczony na uszy i całą resztę. Próbują postawić go do pionu, ale pies w takim stanie powinien mieszkać w domu w cieple, aby stare kości się w końcu wygrzały, a oni niestety nie mogą mu tego zapewnić. Mieszka nadal w budzie, bo mają mały domek i swoje liczne stado różnych zwierząt. Z psami generalnie się zgadza, ale w kasze sobie dmuchać nie pozwoli:)
Pilnie potrzebny jest jakiś dt ponieważ kobieta, która go przetrzymuje, boi się właściciela psa, który ją nachodzi i chce go odzyskać widząc jak pies "wyładniał". To człowiek nieobliczalny więc nie chce mieć z nim do czynienia, a niestety mieszkają w zasięgu wzroku:(

Proszę o pomoc dla Boba...bo tak się nazywa:) Taki stary poczciwy Bobek:)

pozdrawiam i będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc

aha pies przebywa w okolicach Pabianic (Łódź)

p.s
na tych zdjęciach wygląda tragicznie i w niczym nie przypomina rottka, ale obiecali na dniach zrobić lepsze.

wysłałam ten maila do fundacji rottka, ale znalazłam różne z końcówką .org i .pl bo to chyba sa teraz dwie oddzielne fundacje tak?

Posted

piechcia15, to zawsze były oddzielne Fundacje, Pomorska Fundacja Rottka ( Sopot) to my - www.rottka.pl , Fundacja Rottka z Krakowa to inna Fundacja.
Odpisałam Ci, na naszym forum jest dział miksy rottweilerów, idealne miejsce dla Dziadka, musi kogos chwycić za serducho.

• 2 weeks later...
Posted

MAŚĆ: podpalana
SIERŚĆ: krótka
W OKOLICY: Wiskitno - Bronisin
DATA ZGŁOSZENIA: 2012-02-16
KONTAKT: Szymon 501 381 290

Dnia 15 lutego około godziny 17:30 na drodze między Bronisinem a Wiskitnem
znaleziono rottweilera. Pies błąkał się, wyglądał na zdezorientowanego, lekko kuleje na tylną łapę. Bardzo spokojny, dobrze ułożony, solidnej budowy, wygląda na zadbanego psa, który się zgubił.

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=18405