Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Osobiście polecam puszki firmy Belcando. Moja sunia z uwielbieniem wsuwa drób+warzywka i jagnięcinę+ryż, natomiast nie specjalnie przepada za żołądkami i wołowiną. Podaje je nie indywidualnie a z suchą karmą. Naprawdę dobre, a pachną jak wysokiej klasy konserwa :lol:

Posted

ja nie radze karmic karmami w puszce , to jest najgorszy rodzaj karmy jaki mozna kupic, osobiscie raz na dwa meisiace tak srednio kupuje belcando ale wtedy taka mala puszke mam na 3 dni jako domieszke

Posted

dzieki za rady

w ramach wyjasnienia:

nie chce dawac mojej suni karmy z puszki na codzien, ale planuje wyjazd w gory pod namiot i najprawdopodobniej nie bede miec mozliwosci gotowania, wiec dla urozmaicenia od suchej karmy chcialam dac jej cos "mokrego" :)

pozdrawiam

Posted

Nie wiem jak karmisz swoją sunię suchym na codzień? Samym suchym czy zawsze coś do niego dokładasz?

Ja dodaję do karmy czasem trochę białego serka albo jogurtu czy kefirku, czasem trochę smażonego serka, czasem trochę surowego mięska, a dwa razy w tygodniu staram się jej dodawać pół żółtka (moja sunia mała jest, więc więcej na jeden raz nie powinna dostawać). A jak zostanie pół ziemniaczka z obiadu, to też zdarzy się, że dostanie go z suchym.

Myślę, że wszystkie z tych dodatków bez problemu gdzieś kupisz (będziesz pewnie i dla siebie robić zakupy) i nie musisz wcale gotować, a sunia i tak będzie miała zawsze urozmaicone jedzonko. Tutaj jest przecież duże pole do popisu. :wink:

Sama bym pewnie o tym nie pomyślała, gdyby mi ktoś nie podpowiedział, że tak też można mieszać jedzonko. A szczerze mówiąc tak do końca to jeszcze się nie przekonałam do suchego. :-? Wszystkie nasze psiaki miały zawsze gotowane jedzonko, a Asti dopiero od ok. 2 m-cy dostaje suche. Ona je wcina i bez dodatków, więc na razie niech wcina (oczywiście urozmaicam jej monotonię "Acany" dodatkami) :) .

Właśnie dzisiaj Asti dostała do suchego trochę kefirku, a resztę kefirku wypiła pańcia. :wink: A jutro może ja będę jadła na śniadanie bułkę ze smażonym serkiem i przy okazji Asti skapnie się trochę tego serka do karmy albo zamiast karmy sama bułeczka z takim serkiem? :wink:

Posted

moja Maja dostaje dwa posilki dziennie

rano zawsze suche - czasem polane rosolkiem, ktory zostaje z gotowania jej mieska z warzywami, lub z dodatkiem joguru

a popoludniu gotowane (jak wyzej) z ryzem,

zołtko dostaje raz w tygodniu do gotowanego

wszystko wcina ze smakiem tylko jej sie uszy trzesą, ale goldi to taka rasa lakomczuchów ;)