Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

następne znaleźne ;)

[quote name='Deirdre']
THAI RIDGEBACK DOG

piękne ubranko handlerki - w temacie klimatyczno-krajoznawczym ;) znaczy no z kraju pochodzenia :cool3:

swoją drogą ta brązowa/czekoladowa (nie mam pojecia jak sie kolor nazywaa) to chyba Zw.Rasy z Tajlandii

Posted

[quote name='Asiaczek']Agappe - dzięki za tak piękny wynik poszukiwań! Super są te thaje, prawda?
pzdr.

dla mnie jednak najwspanialsze są czarne.. mignął mi jeden czarny diabeł na wystawie, ale jak na razie zdjeć nie znalazłam..

thaje mimo, że całkowicie odmienne od akit fascynują mnie odkąt odkryłam ich istnienie.. Rude są oczywiście nadal na pierwszym miejscu, ale Taje są tuż za nimi.. :oops: :oops:

Posted

Agappe napisał(a):
dla mnie jednak najwspanialsze są czarne.. mignął mi jeden czarny diabeł na wystawie, ale jak na razie zdjeć nie znalazłam..

thaje mimo, że całkowicie odmienne od akit fascynują mnie odkąt odkryłam ich istnienie.. Rude są oczywiście nadal na pierwszym miejscu, ale Taje są tuż za nimi.. :oops: :oops:

Czarne są tak oryginalne, że aż boję się na nie patrzeć! Mają w sobie coś takiego, w oczach, w sylwetce, zże ... eh...
Pzdr.

Posted

Agappe napisał(a):

Czarne thaje na Światówce były w zdecydowanej mniejszości i chyba niezbyt lubiane przez sędziego. Zajmowały dalsze lokaty. Najwyższe laury zdobyły czerwone (dorosłe Zw.Św.) i niebieskie (Mł.Zw.Św.).

Posted

ale czarne wygladają jak diabły.. tak im z oczu patrzy!! i ten kolor podkreśla ich szlachetność i tajemniczość.. :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
<to tak samo jak moja fascynacja nie dokońca poznaną, nie do końca odkrytą i tajemniczą Nową Zelandią :) >

inne kolory już takiego wrażenie przynajmniej na mnie nie robią

Posted

Zapomniałam dodać, że BOB trafił do czerwonej suczki rodowitej Tajlandki w rękach hodowcy, który bardzo pięknie dziękował za zwycięstwo. Wszystkim kłaniał się w pas, zarówno sędziemu jak i widzom - TO BYŁO NIESAMOWITE.
Jako ciekawostkę dodam, że oprócz jasnokasztanowych (czerwonych), czarnych, srebrnych i błękitnych istnieją również pręgowane - na takiego natrafiłam na jednej ze ston internetowych jakiejś tajlandzkiej hodowli. Wzorzec jednak takiego umaszczenia nie przewiduje.

Posted

Nie tylko fajne, ale i bardzo fajne! Ale szczerze mówiąc - te czarne mają to "coś" w wyglądzie. Pręguski tego już nie mają. Tak jakby straciły tę czarną ostrość, "diaboliczność", złagodniały w wyglądzie... Jakoś tak. Pewnie Agappe będzie wiedziała ,o co chodzi, bo ona tez preferuje czarne.
Pzdr.

Posted

Mi się podobają czarne i błękitne (rudzielców mam na razie dość), niestety na razie nie udaje mi się namówić Katarzyny na kolejną rasę:) Jakiś czas spędziliśmy koło Tajów na światówce i jedna rzecz mnie powaliła - dosłownie i w przeności, one straszliwie smrodzą, nie wiem wiem czy to kwestia przemiany materii, ale jak się któryś załatwił w kuwecie to musielismy zwiewać.

Posted

Takie spokojne, raczej nie przejawiały zainteresowania innymi psami, mało gadatliwe - było raczej cicho przy tamtym ringu. W przeciwieństwie do Nagich Psów Meksykańskich i Caanan Dogów nie wyglądały na wystraszone.