Jump to content
Dogomania

Collie- bez domu, bez opieki, bez nadziei . DT NA CITO ! ma dom

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rybc!a a może wspólnymi siłami zrobiłybyśmy bazarki, aby wyciągnąć go ze schronu? Może udałoby się znaleźć dla niego miejsce w hoteliku. Collie znajdują domy błyskawicznie, tylko trzeba je wykąpać, wyczesać i zrobić dobre zdjęcia...

Obiecałam pomóc Pani Irence w zbiórce pieniędzy dla collaka z Niepołomnic, ale myślę, że jak poszukam to znajdzie się coś i dla Friko!

Posted

Kolia, ja się nie podejmuję odpowiedzialności za pieniądze.
Hotele są drogie, a mnie osądzają później o żebranie .
Raz natknęłam się z anonimowym listem na mój temat, bardzo to przeżyłam i nie chcę czytać kiedykolwiek o sobie czegoś podobnego. Zarzucono mi tam, że oddałam sukę do hotelu, a później żebrałam o pieniądze, nie będąc odpowiedzialną i świadomą tego, iż to ja powinnam zbierać fundusze.
Zobacz, jakie zainteresowanie jest tym wątkiem- jesteśmy tylko we dwie .
W dwójkę nic nie zrobimy. Tu potrzebny jest tymczas .

Posted

Ja zaraz coś wstawię na aukcję. Kwotę, którą uzbieram podzielę na pół - część dla Lorda i część dla Friko. Proszę, abyście w miarę możliwości również coś wstawiły na aukcje :(

Posted

Rozumiem, ale zawsze łatwiej byłoby znaleść tymczas, gdyby Friko coś miał w swojej skarpecie :) Kurcze... Miałam ogromną nadzieję, ze donacja się na niego zdecyduje. Ten Cieszyński psiak był w lepszych warunkach i miał większe szanse na adopcję :( Pytam po znajomych, ale każdy umywa ręce..

Posted

Dobrze byłoby znaleźć DT, ale jak z tym bywa, każda z nas wie... Hotel to ogromne pieniądze, przy wpłatach na fundację rzędu 300-400 zł miesięcznie i 3 collakach przebywających obecnie w hotelach - nie ma na to pieniędzy.
Gdyby udało się zrobić lepsze zdjęcie, może ogłoszenia przyniosłyby rezultat. Rybc!a, czy masz możliwość zrobienia zdjęć, na których Frik wyglądałby kapkę lepiej (bez krat, nie z góry)?

Posted

zurdo napisał(a):
Dobrze byłoby znaleźć DT, ale jak z tym bywa, każda z nas wie... Hotel to ogromne pieniądze, przy wpłatach na fundację rzędu 300-400 zł miesięcznie i 2 collakach przebywających obecnie w hotelach - nie ma na to pieniędzy.
Gdyby udało się zrobić lepsze zdjęcie, może ogłoszenia przyniosłyby rezultat. Rybc!a, czy masz możliwość zrobienia zdjęć, na których Frik wyglądałby kapkę lepiej (bez krat, nie z góry)?

Przykro mi, ale nie. Te zdjęcia i tak są dobre.
Nie mam możliwości wejścia do boksu .

Posted

Czy w elbląskim schronisku nie można zabrać psa na spacer? :crazyeye:
Ewentualnie - czy nie możesz ukucnąć, żeby zdjęcie nie było z góry i przyłożyć aparat do siatki tak, żeby w kadrze nie mieściła się siatka?