Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beatko bardzo bardzo dziekuje :) ( Fotka która wkleilas jest z 4.02.2004 )

A swoja droga :) ładnego mam psiaczka nie ?? ;)

W takim razie dodam jeszcze kilka fotek :)

Toffiś w wieku 2,5 mc. ( 28.11.2003 )

_216317_n.jpg

Toffis na murawie ( 4.02.2004 )

_216188_n.jpg

Z kumplem ( 4.02.2004 )

_216185_n.jpg

Bieganie na boisku ( 4.02.2004 )

_216315_n.jpg

Posted
Beatko bardzo bardzo dziekuje :) ( Fotka która wkleilas jest z 4.02.2004 )

A swoja droga :) ładnego mam psiaczka nie ?? ;)

Bardzo, bardzo proszę. :D Psiaczka masz ładnego. Toffiś na pierwszej fotce wygląda jak pluszak. Doliczyłam się, że on jakoś latem skończy dopiero roczek. Flaszeczka, napisz trochę o jego zachowaniu w domu i na spacerkach. Sąsiadka miała bigielka, który zdemolował jej chałupę - dosłownie. Fakt, że był potwornie rozpieszczony i niewychowany. Od tej pory jestem powściągliwa do tych psiaków, a czas zmienić zdanie. Skoro parę bigielków jest na Dogomanii to i wiadomości będą z pierwszej ręki

Posted

A wiec tak : Toffiś urodzil sie 16 wrzesnia 2003 ( czyli niezupelnie latem skonczy roczek ;) ) Jest Beaglusiem masci tricolor.

Toffi ( NESTOR Połkrza ) jest bardzo madrym pieskiem. W wieku 3-4 miesiecy nauczyl sie siadac, warowac i podawac lapke. Umie tez przybijac piatke.

Na spacerki chodzimy na flexi , poniewaz Beaglusie to bardzo "zywe" pieski i na zwyklej smyczy zle sie po prostu chodzi . Puszczam go tylko na terenie zamknietym ( w tym przypadku boisko w szkole mojego brata ) , bo Beagle ida za tropem.

Toffi nie niszczy. Zostaje sam w domku ok 2-3 godzin i najczesciej w tym czasie po prostu spi !!!

Jesli chcesz jeszcze cos wiedziec , po prostu pytaj !!!

PeeS. Toffi to najkochanszy psiak na swiecie !!! :)

Posted

Tak po cichu podejrzewałam, że Baron sąsiadki miał nie tyle źle w głowie, ile złe było wychowanie i podejście do niego. Jego pani próbowała go wychowywać, natomiast jej rodzice rozpieszczali go totalnie i pozwalali mu na wszystko. Siedział sam w domu dobre 8 godzin i niszczył dokładnie wszystko. Zdjął nawet ze ścian nowo położone tapety. :evilbat: Miał pewnie biedak zaburzoną hierarhię stada. Ale mądra to jestem teraz, a to było parę lat temu, zanim kupiliśmy Poświatę i zanim nabyłam różnych wiadomości. A myślałam o kupnie beagla...

pozdrawiam

Posted

Beata.. więc z beaglami to jest tak że nigdy nie wiadomo co ci się trafi :)

Ja miałam to szczeście trafić na mało 'typowego' beagla tzn tzw 'ciapka' od 10 tygodnia jej życia mieszka ze mną i przez pierwszy rok tylko ze mną.... jako mały piesek zostawała już sama w domu nawet na kilka godzin jeśli tak wypadały mi zajęcia i jedyne co zniszczyła to swoje posłanie.. oprócz tego zupełnie nic. Jest mało absorbującym beaglem... potrafi się pięknie sama w domu bawić a jak robi się śpiąca rajda się na kolana .. straszna z niej przylepa. Celowo podkreślam że jest dość nietypowa bo na beagle się zasadniczo napatrzyłam i wiem że o bracie mojej Mrówki nie można powiedzieć ani 'spokojny w domu' ani 'mało absorbujący'.

Spacery uwielbia w każdej ilości szczególnie gonitwy w towarzystwie swych psich pszyjaciół których nie brakuje w okolicy. W lesie zapinamy ją już zawsze po tym jak 2-krotnie zniknęła na kilka godzin w pogoni za tropem (zew natury bierze góre... komendy sobie można darować).

Oprócz tego co już typowe dla beagli.. jest potwornym obrzartuchem :lol:

Pozdrawiam

Asia&Arka&Mrówka

Posted
Beata.. więc z beaglami to jest tak że nigdy nie wiadomo co ci się trafi
To chyba jak w każdej rasie. Nam też się udało dobrze trafić :sweetCyb:- sunia jest przekochana. Ale już któryś raz spotykam się z ogarem, który wraca do hodowcy - jeden jako szczeniak, inny jako dwulatek a jeszcze inny jako czteroletni pies, bo właściciel nie mógł sobie dać rady. Zanim kupiliśmy Poświatę pod lupę braliśmy kilka ras, na ogara padło przypadkiem. Pojechaliśmy, zobaczyliśmy i kupiliśmy. Rodowód ma świetny i na szczęście w charakterze odziedziczyła po przodkach więcej dobrego :saint1: niż złego (tfu, tfu... przez lewe ramię).

pozdrawiamy

Posted

Okazuje się ,że zakup psa to nie musi być loteria.Trzeba tylko trafić do dobrej hodowli, widzieć jak zachowują się rodzice i można dokonywać wyboru.Ja też dobrze trafiłam, sunia ma super charakter, w miarę chętnie się uczy. Najważniejsze jest jednak to, że przepada za ludźmi, a przede wszystkim dziećmi.Mach ogonkiem tak, jak te maluchy na dole, a niedawno do wszystkich niemal zaczęła się uśmiechać. :D

Poza tym bardzo lubi ruch dalmatynczyk_ani.gif i mnie mobilizuje do wyjścia z domu.

Posted
Okazuje się ,że zakup psa to nie musi być loteria.Trzeba tylko trafić do dobrej hodowli, widzieć jak zachowują się rodzice i można dokonywać wyboru.

U nas to była 100%loteria. To nasz pierwszy pies, więc działaliśmy trochę na ślepo. Nie szukaliśmy po internecie (bo go nie mieliśmy), o hodowlach nie mieliśmy zielonego pojęcia, na konkretną rasę też nie byliśmy "zaparci". Dlatego uważam, że naprawdę mieliśmy więcej szczęścia niż rozumu. Teraz gdybym miała kupić psa, to już wiem co i jak mam zrobić. Ale narazie nie kupię, raczej odwrotnie kiedyś pewnie będę sprzedawać i będę maglowana przez przyszłych ogaromaniaków.

pozdrawiamy

Posted

U nas to była loteria ale nie do konca.

Zawsze bardzo interesowaly mnie Beagle i szukalam o nich informacji doslownie wszedzie. Ktoregoś dnia Toffi znalazl sie w naszym domku i przewrovcil moje zycie do gory nogami... Jest naprawde cudownym psiakiem.

Na dodatek tak sie złożyło, ze ma swietnych rodzicow ( TOONHUND Spring Colours X SWEET Girl English Matricaria ), a wlasciwie w rodowod wstecz nie patrzylismy .... No coz... Szczescie chodzi po ludziach ( odpukac w niemalowane ) ... :D