ZUZANNA11 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 [FONT=Century Gothic]CAŁA GROMADKA W NOWYCH DOMKACH ! HAPPY END ![/FONT] [FONT=Century Gothic]Po Małczu błąkała się owczarkowata sunia, z początku wszyscy myśleli, że jest tylko jeden szczeniak. Gdy pies był bezpieczy u mnie, następnego dnia rano okazało się, że jest ich 4, a popołudniu okazało się, że jest 7 szczeniaków. Sprawa maluje się tak...[/FONT] [FONT=Century Gothic]1. Spike - już w nowym domku. [/FONT] [FONT=Century Gothic]2. Amantka - była dwa razy zwrócona z adopcji. Obecnie w nowym domku we Wroclawiu. [/FONT] [FONT=Century Gothic]3.Różyczka (Luna) - wróciła z adopcji. Jest już w nowym domku we Wrocławiu. :loveu:[/FONT] [FONT=Century Gothic]4. Zuzia - wróciała z adopcji. JUŻ W NOWYM DOMKU ![/FONT] [FONT=Century Gothic]5. Blacky - jest w nowym domku pod Tomaszowem Mazowieckim. [/FONT] [FONT=Century Gothic]6.Harry - mieszka na stałe w Warszawie.[/FONT] [FONT=Century Gothic]7.Zgniłek - jest w nowym, wspaniałym domku w Warszawie.[/FONT] [FONT=Century Gothic]Malina -> matka szczeniąt. Błaka się na Małczu od grudnia'07. Miała dwa razy szczeniaki. Pierwszy miot uratowano, drugi to ten przedstawiony powyżej.[/FONT] [FONT=Century Gothic]Malina jest piękną, owczarkowatą suczką. Jest delikatnej budowy. Ma może 2 latka. Powoli dochodzi do siebie.[/FONT] [FONT=Century Gothic]Sunia jest dość lękliwa. Jest to zapewne wynik jej nieciekawej przeszłości. Pewnie nie raz była bita, kopana, przeganiana. Mimo to próbuje zaufać człowiekowia. Kocha pieszczoty.Lubi, gdy zwraca się na nią uwagę. Będzie wspaniaym psem, tylko potrzeba jej poświęcić trochę czasu. [/FONT] [FONT=Century Gothic]MA DOM ! :loveu:[/FONT] [FONT=Century Gothic][/FONT] Quote
agusiazet Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Nie znasz nikogo kto mógłby choć tymczasowo przygarnąć rodzinkę? może jakiś niedrogi hotelik? Quote
GrubbaRybba Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Zuziu, piękna ta sunia. Trzeba powiadomić Gajową, Folen i Anashar. Może coś poradzą. A tak na marginesie, jesteś pewna, że ona ma szczeniaki? Dla mnie to ona wygląda, jakby była w bardzo zaawansowanej ciąży. Ma dzwonie duży i okrągły brzuch. Quote
GrubbaRybba Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Podnoszę.... Zuziu, czy skontaktowałaś się z dziewczynami od owczarków? Quote
ZUZANNA11 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Zuziu, piękna ta sunia. Trzeba powiadomić Gajową, Folen i Anashar. Może coś poradzą. A tak na marginesie, jesteś pewna, że ona ma szczeniaki? Dla mnie to ona wygląda, jakby była w bardzo zaawansowanej ciąży. Ma dzwonie duży i okrągły brzuch. Nie, może tak na zdjęciach wyszło. Ma zapadnięte boczki i chudziutki brzuszek. Tylko te sutki, na tym zdjęciu są pokazane... Jak klikiesz na zdjęcie pokaże ci się wieksze zdjęcie. Quote
ZUZANNA11 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Już napisałam, teraz czekam na odzew. PODNOSZĘ ! Quote
Folen Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Mogę ją wrzucić na forum ONkowe, plus ogłoszenia, więcej nic nie mogę zrobić :shake: Quote
Anashar Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 A czy jeśli się coś znajdzie to co ze szczeniakami? Pasowaloby najpierw rozeznać się ile ich jest i gdzie są. Żeby nie złapać suki i kilku szczeniaków, a reszty nie skazać na śmierć glodową albo coś innego bo zostaną bez matki. Pytam pro-forma bo mam nadzieję, że to wiecie. Quote
ZUZANNA11 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Jest to szczeniak, piesek. Więku nie jest w stanie niestety okreslić (wybaczcie, jestem niedoświadczonym dogomaniakiem). Zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae8c710344417c65.html Quote
Anashar Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Napewno jeden? Ja byłbym za hotelikiem, ale na to potrzebne jest wsparcie finansowe. OwP nie może tego aktualnie pokryć, bo sami mamy teraz kryzys finansowy przy tylu psach. Koszt hotelu za miesiąc to ok. 450zł. Quote
ZUZANNA11 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/166dc808bc640386.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/871c502a02e4ce1d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7f773e96e9c64cc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1622d255cec6d7ca.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b72f352192097b11.html Jeśli ktoś potrafi ze zwykłego linku zrobić zdjęcie to bardzo proszę. Quote
GrubbaRybba Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 No to robimy ogłoszenia! Czy synek ma jakieś imię? Jeśli nie, proponuję Harry. :) Zuziu, przydałoby się malucha odrobaczyć. U weta możesz kupić pastę Vetmint (chyba tak się nazywa). No i chyba konieczna będzie zrzutka, bo dt teraz jak na lekarstwo. Wszystkie zapchane psami z Krzyczek i szczeniakami. Więc bezpłatnie raczej się nie uda. Quote
Anashar Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 U nas w Krakowie jest hotelik, 450zł/miesiąc tam mamy już kilka psów. Ale można szukać czegoś bliżej. Quote
an1a Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ja mogę spróbować, nie wiem jak Nero zareaguje na płeć męską :roll: i druga sprawa - od 1 sierpnia mam urlop i wyjeżdżam na 2 tygodnie. Jeśli mały nie znalazłby domu do tego czasu, prosiłabym o inny dt.... Quote
ZUZANNA11 Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 GrubbaRybba napisał(a):No to robimy ogłoszenia! Czy synek ma jakieś imię? Jeśli nie, proponuję Harry. :) Zuziu, przydałoby się malucha odrobaczyć. U weta możesz kupić pastę Vetmint (chyba tak się nazywa). No i chyba konieczna będzie zrzutka, bo dt teraz jak na lekarstwo. Wszystkie zapchane psami z Krzyczek i szczeniakami. Więc bezpłatnie raczej się nie uda. Harry - śliczne imię. :p Agnieszko, a ile ta pasta kosztuje ? Jeśli jest na tyle tania, żebym mogła pokryć koszt tej pasty z kieszonkowego to kupię. Wchodzę na mapę dogo i szukam DT... Cioteczki, czym ja mam go karmić ? Czy rozmoczona karma dla szczeniaków z mlekiem bedzie dobrym rozwiazaniem ? Quote
BajkaB Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Mozę być karma sucha,ale nie w melku rozmoczona,jeśłi juz to zalej ją wodą,albo delikatnym rosołkiem.Mozę też jeśc sucha i popijac wodą. Quote
GrubbaRybba Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Zuziu, pasta kosztuje jakieś grosze. Max 10 zł, ale zazwyczaj mniej. Zależy od weta. Powiedz, że błąka się matka ze szczeniakiem. Szczeniak pewnie ma robaki, a ty chcesz go odrobaczyć. Aha, musisz wiedzieć (przynajmniej na oko) ile waży maluch. Jak ci wet zaproponuje tabletki i pastę, bierz pastę. Tabletki trzeba dawać kilka dni z rzędu. A pastę tylko raz. Jak wet da ci pastę, weźmiesz szczeniaka i wciśniesz mu ją do pyszczka. I po kłopocie. Powodzenia. PS - Aha, jak bywasz w Tomaszowie, lepiej idź tam do weta. Bo nie znam weta w Lubochni, ale pewnie nie jest on najwyższych lotów. Quote
MartynaP Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 moge zaoferowac tymczas ale niestety dla maluszka na mamusie nie mam szans :-( Quote
Recommended Posts