Hanya Posted June 28, 2004 Author Posted June 28, 2004 Ale w emblemacie pozostawie narazie "całą" Lunczę Quote
Hanya Posted June 28, 2004 Author Posted June 28, 2004 No nie narzekam :D , ma drobne wady ale kto ich nie ma :oops: . Ogónie to bardzo kochany pies i bardzo wylewny, czasami aż za. :roll: Quote
Agrado Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Sopot pozdrawia uroczą Lunkę :D ! baba się z niej zrobiła, że ho ho! :thumbs: Quote
Hanya Posted June 29, 2004 Author Posted June 29, 2004 Jakbym jadła tyle co ona to też bym się baba zrobiła :D Jak narazie jest już pomiędzy nami 7kg różnicy :o , a to nie ostatnie jej słowo... :roll: Quote
Agusia i Busiu Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 pozdrowienia dla pięknej Luny, no i przypominam że wciąż szukam domku dla psa mieszańca dogo canario/amstaff. Quote
Hanya Posted June 30, 2004 Author Posted June 30, 2004 Tak właśnie wczoraj sobie pomyślałam kiedy zobaczę moja rasę w psach w potrzebie, bo jest jamnik, borzoj, amstaf no i masz Ci los, jest. Ja jednak bałabym się wziąć takiego psa. Uważam że takie zwierze będzie zagrożeniem dla ludzi w przyszłości. Trzeba naprawdę znaleźć mu bardzo odpowiedzialnych właścicieli. A tak swoją drogą to przypadkiem nie pochodzi on w hodowli w Wąbrzeźnie? Tak gościu produkuje takie mixy, a suka? Szkoda gadać na kiju żarcie do klatki dostaje, a właściciel się jej boi :o Quote
dziobek Posted October 19, 2004 Posted October 19, 2004 Taaaaaaaakkkkkkk a potem się mówi o rasach psów agresywnych, dobreeeee !!!!!!! Wiesz mnie naprawdę zalewa krew ja coś takiego słucham i że też zawsze takim debilom się udaje i nikt im się do dupy nie dobierze. A swoją drogą uważam, że naprawdę właściciele tych psów powinni być badani przez psychologa poważnie i tak jak debilowi nie powinno się dawać broni do ręki tak i psa tego typu co DC lub innego np. typu bul. Jeszcze jedno obserwowałem na wystawie właścicieli FILI znasz z pewnością psychikę tego psa i powiem Ci tak.. Stało sobie dwóch jak kolega Gorzała powiada HODOFCOFFF tej rasy i dyskutowali między sobą jakie to ich psy są zrównoważone dobrze wychowane. Jeden z nich opowidał, jak dużo..., naprawdę dużo pracy kosztowało go ułożenie psa w taki sposób, by zachowywał się tak przyjaźnie jak jego pies obecnie. No dobrze ...... ale dalej... rozmowa rozwijała się już w konkretnym kierunku, jak panowie się troszkę wyluzowali to już po pięciu minutach zaczęli znacznie bardziej szczerze i swobodnie rozmawiać na temat tego jaka to fila potrafi być groźna !!!! :evilbat: i ile to psów potrafi rozszarpać na raz !!! oczywiście nie ta od nich bo teeeee są przecież poukładane – patrz wyżej ;-)... podawali też przykłady hodowli w których to są te niezrównoważone FILE, opowiedziano nawet taką fajną anegdotkę w formie rozrywki, że w jednej takiej hodowli to te niedobre FILE rozszarpały teścia jednego z hodowców. Potem zaczęli się licytować która z tych ich FILI jest sprawniejsza ;-)) jeden gadał, że na jego FILE rzucił się kiedyś PIT (no bo jego fila to przecież się nie rzuca - zrozumiałe) wróćmy do tematu rzucił się taki niezrównoważony, źle wychowany PIT i coooo no jego fila sobie poradziła, jak go złapała w pół to tylko krew się lała, na to drugi wyciągnął jeszcze lepszą i bardziej krwawą historię kiedy to (rzecz zrozumiała) jego FILE zaatakował równie niedobry pies no i oczywiście FILA mu dała nauczkę ledwie biedak uszedł z życiem - po co zaczynał rzecz zrozumiała się rozumie samo przez się. No i dalej a jak te ich psy zrównoważone FILE rzecz zrozumiała ????? Ano FILE siedziały sobie pozapinane na kolczatkach oczywiście w bezpiecznej odległości , patrzyły się sobie prosto w oczy i BUCZAŁY nie szczekały nie warczały POROSTU BUCZAŁY jak rozgrzany do czerwoności piec jeśli wiesz co mam na myśli. I tu moi PANOWIE DEBILE !!!! Pyatnie do Was, może przypadkiem któryś trafi na tą stonkę, czye Wy się IDJOCI słyszycie ??? czy wy choć raz pomyśleliście o czym Wy GADACIE !!!! , oczywiście jak widać mają tą bardziej przystępną oficjalną wersję wypowiedzi z pewnością nauczyli się tego przez lata ale wystarczy tylko się troszkę zaprzyjaźnić czy OSWOIĆ DEBILI to bardziej odpowiednie słowo i wychodzi szydło z worka !!!! Wdać, że albo DEBILE byli bici przez kolegów w piaskownicy i szukają psa wtóry powetuje ich bul , albo porostu są debilami genetycznie zmanierowanymi jak ich FILE. Podobne zachowania można dostrzec u NIEKTÓRYCH właścicieli Amstafów czy innych psów które zaznaczam - można wychować na agresywne. Teraz , żeby jeszcze nie zostało wrażenie, że FILA to pies dla DEBILI to powiem, że na tej samej wystawie była dziewczyna która miała także FILE i stała z koleżanką i rozmawiała z nią dziewczyny były jak zajęte, w sumie nie wiem czym bo stały i chichrały się nieustannie nie zwracały w ogóle uwagi na psa zaznaczam FILE który rzucał się na wszystkie przechodzące DZIECI zaznaczam DUŻY DOROSŁY kilkuletni PIES rzucał się na dzieci żeby je lizać i się z nimi bawić i nie było tu mowy o ŻADNYM zagrożeniu ze czego w 100% zdawała sobie sprawę rozbawiona właścicielka która ani przez moment nie pomyślała o tym żeby wspominać o tym jaka to FILA potrafi być groźna, bo miła inne rzekł bym bardziej przyziemne ale jakże bezpretensjonalne zajęcie. POZDRAWIAM wszystkich WŁAŚCICIELI-DEBILI jakże zrównoważonych i ułożonych FILI. Quote
Recommended Posts