Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ach, ja zupelnie nie wiem co Was tak na te wystawy ciagnie?! :roll: Zwlaszcza przy takim systemie oceniania, vide- Warszawka. Ja wiem - czasami trzeba, czasami jest po prostu blisko, innym razem (dlaczego tak sporadycznie?!) jest super sedzia i pragniemy jego opinii. Ale nie zaliczamy sie przeciez do tych, ktorzy pragna psich laikow epatowac tytulami. To po co? Spotkanie towarzyskie? Mozna zorganizowac w fajniejszym miejscu i bez dodatkowych kosztow! :diabloti:
HOWGH!!! :evil_lol:

Bernenka ladna, byla tez w Olsztynie, choc ja zdecydowanie wole niebieskie! :razz: Poczatkowo mialy byc wlasnie z grupy szwajcarskich, pozniej zrobily sie z tego francuskie. Wsio ryba - toz one prawie takie same sa :evil_lol:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Honey, na Wawke załozyłam plan minimum-ocena doskonała dla Portka do hodowlanki. Niewazne, czy pies bedzie krył, czy nie bedzie- uprawnienia wszytskie zrobić trzeba plus badanie w kierunku dysplazji. Ale nawet to nie wyszło :cool1:

Posted

Gosia, wyjdzie jeszcze przecież. Relax. Portek taki piękny jest, jakżeby on miał nie kryć!!!
Jakby tak się dało, to ja bym nawet Joko nim pokryła :evil_lol:

Posted

Saskja napisał(a):
Jakby tak się dało, to ja bym nawet Joko nim pokryła :evil_lol:

Saskja...:lol!::laugh2_2::roflt:

Honey napisał(a):
Gosia, wlasnie zerknelam w wyniki z W-wki, faktycznie sypnelo bdb. Nic nie mam do pelnej skali ocen, byle sprawiedliwie stosowanej...

Ja tez nic nie mam, absolutnie:cool1:

Honey, juz widzialas? Wkleiłabym foty, ale może Dumisiowa sama chce sie pochwalić:cool3: Tylko u niej z dostepem do netu kiepsko:shake:

Posted

Dostałam zgodę to wklejam.:p Swoja drogą miotowa francuska literka E była dosyć sczesliwa dla polskich hodowców:eviltong:
Nawet wnk sprowadzony, co prawda z Rumunii, ale po francuskich rodzicach i tez na E;)
Elliot i Archie- Elliot jest o tydzien młodszy.

Z Dumką :)

I znów z Archiem :)
[

Posted

Dziękujemy cioci Gosi za umieszczenie zdjęc:) Honey`ku dziękuję za słowa w mailu:)))

Aniu z dożycą fotej nie ma...ona nawet jeszcze Artunia nie poznała....przyczyna jest prosta...Archie z Elliotem nawet razem nie ważą tyle co dozyca więc poki co sa dla niej za małe do zabawy :d mogłaby im niechcący wyrządzić krzywdę chociażby łapą :D:D ale do czasu...:) moje chłopaki trochę podrosną to bedą śmigać z trzecim kolorem po podwórku :)

Posted

Raczej nie bedzie bardziej plamiasty.

[SIZE="1"]Dumisiowa - przy kolejnej partii zdjec nie zapomnij o moim mailu. Drugiego Eliota tez chce zobaczyc, jak bedziesz miala jakies fotki od dziewczyn. :)

Posted

Honey napisał(a):

Asiaczku, Ty sie chyba tez wybieralas do W-ki, czy mi sie juz od tego chorobska wszystko poplatalo? Jezeli sie wybierasz- to tez trzymam kciuki!!!

Tak,byłam w W-wie oceniana w niedziele. Poszło w sumie dobrze, ale rasa nam sie wymknęła z rąk... został niedosyt...
Dzięki za kciuki.

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Tak,byłam w W-wie oceniana w niedziele. Poszło w sumie dobrze, ale rasa nam sie wymknęła z rąk... został niedosyt...
Dzięki za kciuki.

Pzdr.

Szkoda... szkoda, ze nie da sie zawsze miec wszystkiego, co by sie chcialo ;)
Jestem pelna podziwu dla Ciebie - tyle kilometrow i wystaw, a ja nawet nie nadazam na biezaco Twojego watku na dogo czytac... Telepatycznie troche Twojej energii moglabys mi przeslac! :D

Posted

Sluchajcie, mial ktos moze podobny problem z komputerem - zdjecia w internecie sa malo czytelne, jakby zbyt mocno zoptymalizowane - malo kolorow, kasza itd. W kompie- ok, czyli to nie kwestia karty graficznej. W roznych przegladarkach jest ten sam efekt- czyli to tez nie wina ustawien przegladarki. Moj informatyk rozklada rece. Moze ktos z Was spotkal sie z czyms podobnym?..

Wstawie kilka ostatnich fotek, powiedzcie mi prosze, czy Wam wyswietlaja sie normalnie???

Posted

Gosia, Iwona - dajcie jeszcze kilka fotek Elliota. Arsuni i krolewicza tez !!! :loveu:
One tak szybko teraz rosna, za chwile to beda dorosle psy. Wiec nie obijac sie prosze, tylko wklejac zdjecia !!! :mad: :evil_lol:

Posted

Kurcze, ciekawe czy tak u wszystkich...
Ja nie moge natomiast na dogo emotkow wklejac (poza tymi, ktore umiem wpisac z klawiatury), a jak sa powklejane to ich nie widze...
I teraz nie wiem, to wina dogo czy mojego kompa?

Posted

Ja też widzę krzyżyki :shake:

A Honey co się dzieje, jeśli staniesz na zdjęciu i pikniesz prawym przyciskiem "Zapisz jako.." i zapiszesz na pulpicie? Też widzisz kaszę?

(a może Ty po prostu masz ochotę na kaszę i dlatego wszędzie ją widzisz?)

Posted

Saskja napisał(a):
Ja też widzę krzyżyki :shake:

A Honey co się dzieje, jeśli staniesz na zdjęciu i pikniesz prawym przyciskiem "Zapisz jako.." i zapiszesz na pulpicie? Też widzisz kaszę?

(a może Ty po prostu masz ochotę na kaszę i dlatego wszędzie ją widzisz?)

Nie znosze kaszy !!!

Sprawdzilam, pelna nadziei zapisalam na dysku, otworzylam - i d..., zapisuje taka kaszane jaka widze na stronie :(

Posted

Hej dziewczyny i nie tylko :) Jestem już w domku, wróciliśmy z bardzo długiego i bardzo ciekawego weekendu - nie było nas od środy do środy. I działo się, działo przez ten czas, w sumie przemierzyliśmy ok 2700km (nie liczę tych wyrobionych z plecakiem na plecach i na własnych nogach przemierzanych - bo jest to nie policzalne), km w większości pokonane pociągami:evil_lol:, ale też w nieznacznej ilości autkami.
Byliśmy
- na "pod?-warszawskich" polach nr 1, nr 3, nr 5 (czy jakoś tak:eviltong:) , gdzie ja ciągle w jakieś dołki wpadałam,
- i na wystawce w Warszawie, gdzie z Fortkiem wyszliśmy z CACIBem,
- w Krakowie człapiąc po starówce i "na Wawelu" i u Smoka;),
- na Słowacji w Kosicach gdzie dostaliśmy kolejnego CACa, ale nic więcej gdyż sędzia miał dziwne kryteria sędziowania - w każdej kolejnej klasie "wygrywał" pies mający to "coś" co w klasie poprzedniej było "beee", do tego tam nie ma porównania o NDPWR/NDSWR tylko wszyscy co dostaja dorosłe wnioski i młodzieżowe wnioski na championaty idą na porównanie o BOB, no i BOB zgodnie z moimi przewidywaniami -po analizie katalogu- wziął psiak pochodzący z hodowli sędziego:roll:
- byliśmy nie tylko na wystawie w Kosicach ale też troszkę sobie zwiedziliśmy "starówke" w Kosicach,
- byliśmy na polu nr 1 w Nadwarciańskim Parku Krajobrazowym (chyba tak to się nazywało) gdzie łaki są okropnie nasiąknięte wodą i gleba już jej nie przyjmuje i można nieźle sobei buty zalać - ale woda była ciepła :lol: choć troszkę miejscami śmierdząca, skarpetki skończyły swój żywot w śmietniku a buty obowiązkowo się kąpały,
- pływalismy w oczkach wodnych i Warcie,
- buszowaliśmy po polach i łąkach w okolicy chatki Rituchy w której była nasza "baza wypadowa" :p
I mamy garść zdjęć :multi:ale na to przyjdzie czas :)

Posted

Kurcze, zazdroscze Wam dziewczyny, kiedy ja wyskocze gdzies na ekstremalny urlop.:shake:
Sylwia, wrzucaj fotki, wrzucaj chociaz myslami pobładzimy w te miejsca:cool3: