Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratulacje dziewczyny :)
Ja na razie z doskoku do netu, bo coś mi padł internecik w domu.

My mieliśmy wystawkę w Gorzowie. Wystawiałam psa znajomemu bo on siedzi w pracy, aby móc wystawiać musiałam też zgłosić swojego bo inaczej na ringach bym pracowała.

Sędzina na dzień dobry spytała z jakiej hodowli:crazyeye: jest pies (jeden i drugi), na hodowle mojego sie skrzywiła - widocznie jakaś parszywa :evil_lol:. Potem młodemu nawet zębów i jajek nie sprawdziła, przy moim stwierdziła, że musi sprawdzić. Na porównaniu młodego wziął jeden inny znajomy nawet psów nie ustawiliśmy tylko kazała nam przejśc kilka kroków +/- 6 i dała młodemy rase. Schodząc z ringu podeszła do mnie i powiedziała, że mam przyjść na finały z młodym. Na juniorach nic nie "wybiegalismy" - kto inny sędziował, na grupie sędziowała ta sędzina i staneliśmy na pudle.
Przy wystawianiu psa znejomego pomagam mu od jakiegoś czasu (takl samo z praca psa w polu) mowie jak ustawić i co i jak robić, efkty są dostał w Szczecinie Mł. Zw. i teraz jak jego sama wystawiałam tez w miare ładnie stał. A co najlepsze psa oddałam rodzinie znajomego którzy go przywieźli na wystawe a właściciel psa nawet nie wysilił się na podziękowanie ani nie zadzwonił, ani nie napisała sms. :roll:

Najbardziej mnie cieszy, że to kolejny pies - nie mój którego wystawiam i dobrze mi z tym idzie.:lol:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Coś ta Arsa ma takiego, że nawet ja - zupelnie nie znając rasy - byłam pełna podziwu dla jej zgrabnej sylwetki, wdzięku... Mocno trzymam ckiukasy za Malutką!:loveu:
http://img198.imageshack.us/img198/2969/img7098c.jpg

Pzdr.

Prawda?
Gosiu - wszyscy sa zgodni, zakladamy fan klub !!! :lol:

[quote name='Asiaczek']Ten urodziwy młodzieniec zostaje czy jedzie? Chyba zostaje, prawda?
Jakie ma równe ciemne kółeczko na boczku...:loveu:
http://img90.imageshack.us/img90/3637/a80d.jpg

pzdr.

Pewnie, ze zostaje ! :loveu:

[quote name='sylrwia']Gratulacje dziewczyny :)
Ja na razie z doskoku do netu, bo coś mi padł internecik w domu.

My mieliśmy wystawkę w Gorzowie. Wystawiałam psa znajomemu bo on siedzi w pracy, aby móc wystawiać musiałam też zgłosić swojego bo inaczej na ringach bym pracowała.

Sędzina na dzień dobry spytała z jakiej hodowli:crazyeye: jest pies (jeden i drugi), na hodowle mojego sie skrzywiła - widocznie jakaś parszywa :evil_lol:. Potem młodemu nawet zębów i jajek nie sprawdziła, przy moim stwierdziła, że musi sprawdzić. Na porównaniu młodego wziął jeden inny znajomy nawet psów nie ustawiliśmy tylko kazała nam przejśc kilka kroków +/- 6 i dała młodemy rase. Schodząc z ringu podeszła do mnie i powiedziała, że mam przyjść na finały z młodym. Na juniorach nic nie "wybiegalismy" - kto inny sędziował, na grupie sędziowała ta sędzina i staneliśmy na pudle.
Przy wystawianiu psa znejomego pomagam mu od jakiegoś czasu (takl samo z praca psa w polu) mowie jak ustawić i co i jak robić, efkty są dostał w Szczecinie Mł. Zw. i teraz jak jego sama wystawiałam tez w miare ładnie stał. A co najlepsze psa oddałam rodzinie znajomego którzy go przywieźli na wystawe a właściciel psa nawet nie wysilił się na podziękowanie ani nie zadzwonił, ani nie napisała sms. :roll:

Najbardziej mnie cieszy, że to kolejny pies - nie mój którego wystawiam i dobrze mi z tym idzie.:lol:

Sylwia - gratulacje, fajnie, ze pomagasz innym. Ale z ta wdziecznoscia... to bardzo roznie bywa. W zasadzie to lepiej na nia nie liczyc...
A takie pytania sedziego sa mocno nie na miejscu. Trzeba sie mocno w jezyk gryzc, zeby tego nie skomentowac.

Ps. dopiero dzis sie zalogowalam na dogo i dostalam Twoje PW.

Posted

Aj, zapomnialam o najwazniejszym

Wlasnie wrocilam z Cita i Clea z usg - za miesiac populacja gaskoncow znaczaco sie powiekszy ! :multi:
Ale... pan doktor naliczyl ze 20 sztuk :crazyeye: , a biorac pod uwage, ze na usg widac znacznie mniej niz jest faktycznie... :smhair2:

Ale sobie narobilam :evil_lol:

Posted

Honey napisał(a):
Aj, zapomnialam o najwazniejszym

Wlasnie wrocilam z Cita i Clea z usg - za miesiac populacja gaskoncow znaczaco sie powiekszy ! :multi:
Ale... pan doktor naliczyl ze 20 sztuk :crazyeye: , a biorac pod uwage, ze na usg widac znacznie mniej niz jest faktycznie... :smhair2:

Ale sobie narobilam :evil_lol:

To byłby chyba jakiś rekord...:crazyeye:

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Oj, może z tej radości zapomnieli...? Wiesz, może dzisiaj zadzwonią i podziękują...?

Pzdr.

Wątpię :cool1:

Honey napisał(a):
...
Sylwia - gratulacje, fajnie, ze pomagasz innym. Ale z ta wdziecznoscia... to bardzo roznie bywa. W zasadzie to lepiej na nia nie liczyc...
A takie pytania sedziego sa mocno nie na miejscu. Trzeba sie mocno w jezyk gryzc, zeby tego nie skomentowac.

Ps. dopiero dzis sie zalogowalam na dogo i dostalam Twoje PW.

Masz racje Honey niektórzy to takie pijawki skorzystać i mieć wszystkow dupie.

Czy te fotki mogą być?

Posted

Asiaczek napisał(a):
To byłby chyba jakiś rekord...:crazyeye:

Pzdr.

Asiaczku, to dwie suki, wiec zaden rekord. Obawiam sie wlasnie, zeby nie probowaly bic jakiegos....

sylrwia napisał(a):
Wątpię :cool1:

Masz racje Honey niektórzy to takie pijawki skorzystać i mieć wszystkow dupie.

Czy te fotki mogą być?

Niestety. Mozna pomagac nie liczac na wdziecznosc ( i czasami dac sie przyjemnie zakoczyc ) lub...tez miec w d...
Mysle, ze z fotek cos wybiore :)

Posted

O ile do czytania :-o i chyba zaraz pekne z dumy :eviltong: Połechtaliście przyjemnie moją "hodowlaną próżność" :evil_lol: I nie powiem, kiedy KAsia opowiedziała mi o podsłuchanej rozmowie, bardzo było mi przyjemnie.:cool3:
Ale ...czas pokaże co z tych moich maluchów wyrośnie:evil_lol:

Jednym słowem, konkurs tropowców był udany, a że na Warmii i Mazurach w ogóle są fajne konkursy świadczy liczba zgłoszonych psów. Niestety, mój sprzęt całej stawki nie objął, ale na zdjęciu KAsi widać dokładnie:eviltong:
Cieszy także fakt, iż dzięki Kasi, jej pracy z Famą myśliwi zaczynaja nabierac szacunku do gaskońców, do których nie ukrywam mam ogromna słabośc i którym ogromnie kibicuję. A że psy te mają same zalety, dodawać nie musze.:evil_lol: Fama Famy (hihihihi) dotarła i do Łajsu, suczka była rozpoznawana przez uczestników i chwalona za świetny występ na konkursie w Niedamowie:pCieszy to, naprawdę cieszy:p

Hm, widze, ze Kasia w końcu się maluchem pochwaliła. :loveu:

Matko święta, 20 małych gaskońców:-o :-o Obym tylko ich na zywo nie zobaczyła, bo sie zakocham na smierc i zycie:eviltong:

Asiaczku, ja Tobie fotkę tez pstryknęłam na BIS-ie Szceniaków, ale jakis Pan:diabloti: wszedł mi w kadr i sie nie nadaje do publikacji, prawda Mateusz? :mad:
GRATULACJE, Asiaczku za wspaniałe osiagnięcia i nieocenione wskazówki "handlingowe":p

Posted

[quote name='Goshka']

Asiaczku, ja Tobie fotkę tez pstryknęłam na BIS-ie Szceniaków, ale jakis Pan:diabloti: wszedł mi w kadr i sie nie nadaje do publikacji, prawda Mateusz? :mad:
GRATULACJE, Asiaczku za wspaniałe osiagnięcia i nieocenione wskazówki "handlingowe":p

wskazówki handlarza :diabloti::evil_lol:

ops:eviltong: bardzo przepraszam:diabloti:

Posted

Musze się pochwalić ...przed chwilą dostałam fotki Królewicza.:loveu::loveu:
"Moje" śliczne słoneczko:loveu::loveu:

Tak się chłodzi biedactwo. :evil_lol:

Posted

Goshka napisał(a):
Mam na filmiku potwierdzone, ze na głęboką wode tez go puszcza:eviltong:

Filmik też miałam wczoraj przyjemność zobaczyć. Widać, że woda to jego żywioł.

Posted

[quote name='Goshka']
Nie ma sprawy! Oby tylko te wskazówki sie przydały i dały zastosować na dłużej do Waszej rasy.:lol:

[quote name='Matusz']wskazówki handlarza :diabloti::evil_lol:

ops:eviltong: bardzo przepraszam:diabloti:

Ja Ci dam, obuzie...

A ten kolega, to brat Arsy, bo ja jeszcze niezbyt dobrze orientuję się w Waszych psach...
http://img22.imageshack.us/img22/8463/zdjcia0036n.jpg

Pzdr.

Posted

Goshka napisał(a):
Ania, namów Dumisiową, zeby przyjechała w piątek na wystawę do Warszawy, bo sie opiera :evil_lol::evil_lol:

Wczoraj próbowałam ją przekonać ale jest nieugięta. :errrr:

Posted

Goshka napisał(a):
Ania, namów Dumisiową, zeby przyjechała w piątek na wystawę do Warszawy, bo sie opiera :evil_lol::evil_lol:

lafuma-82 napisał(a):
Wczoraj próbowałam ją przekonać ale jest nieugięta. :errrr:

A po cholere ona znowu będzie szpiegowac między ringami byleby być pierwszą:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

sylrwia napisał(a):
A po cholere ona znowu będzie szpiegowac między ringami byleby być pierwszą:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No dobra ale bez Dumisiowej nie ma szans, żeby zobaczyć Archie Keiviento, oj Sylwia nie zatrybiłaś:diabloti:
A Dumisiowa jak TVN, zawsze jako pierwsza w centrum wydarzeń:eviltong:

Posted

sylrwia napisał(a):

Dumisiowa, ty szpiegu!!:roflt::roflt:
A tak w ogóle to ukradli mi katalog z wynikami na wystawie w Olsztynie. Jak nic konkurencja jakaś:chainsaw:

Posted

Goshka napisał(a):

A tak w ogóle to ukradli mi katalog z wynikami na wystawie w Olsztynie. Jak nic konkurencja jakaś:chainsaw:

no jakieś złodzieje się kręcą :evil_lol::diabloti:

Posted

Goshka napisał(a):
Dumisiowa, ty szpiegu!!:roflt::roflt:

Może tam Dumisiowa była;) Sprawdzić trzeba czy czasmi już wyników nei podała:evil_lol: