sylrwia Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Gratulacje dziewczyny :) Ja na razie z doskoku do netu, bo coś mi padł internecik w domu. My mieliśmy wystawkę w Gorzowie. Wystawiałam psa znajomemu bo on siedzi w pracy, aby móc wystawiać musiałam też zgłosić swojego bo inaczej na ringach bym pracowała. Sędzina na dzień dobry spytała z jakiej hodowli:crazyeye: jest pies (jeden i drugi), na hodowle mojego sie skrzywiła - widocznie jakaś parszywa :evil_lol:. Potem młodemu nawet zębów i jajek nie sprawdziła, przy moim stwierdziła, że musi sprawdzić. Na porównaniu młodego wziął jeden inny znajomy nawet psów nie ustawiliśmy tylko kazała nam przejśc kilka kroków +/- 6 i dała młodemy rase. Schodząc z ringu podeszła do mnie i powiedziała, że mam przyjść na finały z młodym. Na juniorach nic nie "wybiegalismy" - kto inny sędziował, na grupie sędziowała ta sędzina i staneliśmy na pudle. Przy wystawianiu psa znejomego pomagam mu od jakiegoś czasu (takl samo z praca psa w polu) mowie jak ustawić i co i jak robić, efkty są dostał w Szczecinie Mł. Zw. i teraz jak jego sama wystawiałam tez w miare ładnie stał. A co najlepsze psa oddałam rodzinie znajomego którzy go przywieźli na wystawe a właściciel psa nawet nie wysilił się na podziękowanie ani nie zadzwonił, ani nie napisała sms. :roll: Najbardziej mnie cieszy, że to kolejny pies - nie mój którego wystawiam i dobrze mi z tym idzie.:lol: Quote
Asiaczek Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Oj, może z tej radości zapomnieli...? Wiesz, może dzisiaj zadzwonią i podziękują...? Pzdr. Quote
Honey Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='Asiaczek']Coś ta Arsa ma takiego, że nawet ja - zupelnie nie znając rasy - byłam pełna podziwu dla jej zgrabnej sylwetki, wdzięku... Mocno trzymam ckiukasy za Malutką!:loveu: http://img198.imageshack.us/img198/2969/img7098c.jpg Pzdr. Prawda? Gosiu - wszyscy sa zgodni, zakladamy fan klub !!! :lol: [quote name='Asiaczek']Ten urodziwy młodzieniec zostaje czy jedzie? Chyba zostaje, prawda? Jakie ma równe ciemne kółeczko na boczku...:loveu: http://img90.imageshack.us/img90/3637/a80d.jpg pzdr. Pewnie, ze zostaje ! :loveu: [quote name='sylrwia']Gratulacje dziewczyny :) Ja na razie z doskoku do netu, bo coś mi padł internecik w domu. My mieliśmy wystawkę w Gorzowie. Wystawiałam psa znajomemu bo on siedzi w pracy, aby móc wystawiać musiałam też zgłosić swojego bo inaczej na ringach bym pracowała. Sędzina na dzień dobry spytała z jakiej hodowli:crazyeye: jest pies (jeden i drugi), na hodowle mojego sie skrzywiła - widocznie jakaś parszywa :evil_lol:. Potem młodemu nawet zębów i jajek nie sprawdziła, przy moim stwierdziła, że musi sprawdzić. Na porównaniu młodego wziął jeden inny znajomy nawet psów nie ustawiliśmy tylko kazała nam przejśc kilka kroków +/- 6 i dała młodemy rase. Schodząc z ringu podeszła do mnie i powiedziała, że mam przyjść na finały z młodym. Na juniorach nic nie "wybiegalismy" - kto inny sędziował, na grupie sędziowała ta sędzina i staneliśmy na pudle. Przy wystawianiu psa znejomego pomagam mu od jakiegoś czasu (takl samo z praca psa w polu) mowie jak ustawić i co i jak robić, efkty są dostał w Szczecinie Mł. Zw. i teraz jak jego sama wystawiałam tez w miare ładnie stał. A co najlepsze psa oddałam rodzinie znajomego którzy go przywieźli na wystawe a właściciel psa nawet nie wysilił się na podziękowanie ani nie zadzwonił, ani nie napisała sms. :roll: Najbardziej mnie cieszy, że to kolejny pies - nie mój którego wystawiam i dobrze mi z tym idzie.:lol: Sylwia - gratulacje, fajnie, ze pomagasz innym. Ale z ta wdziecznoscia... to bardzo roznie bywa. W zasadzie to lepiej na nia nie liczyc... A takie pytania sedziego sa mocno nie na miejscu. Trzeba sie mocno w jezyk gryzc, zeby tego nie skomentowac. Ps. dopiero dzis sie zalogowalam na dogo i dostalam Twoje PW. Quote
Honey Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Aj, zapomnialam o najwazniejszym Wlasnie wrocilam z Cita i Clea z usg - za miesiac populacja gaskoncow znaczaco sie powiekszy ! :multi: Ale... pan doktor naliczyl ze 20 sztuk :crazyeye: , a biorac pod uwage, ze na usg widac znacznie mniej niz jest faktycznie... :smhair2: Ale sobie narobilam :evil_lol: Quote
sylrwia Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Gratulacje Honey to bedziesz miala niezle stadko :multi: Quote
Asiaczek Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Honey napisał(a):Aj, zapomnialam o najwazniejszym Wlasnie wrocilam z Cita i Clea z usg - za miesiac populacja gaskoncow znaczaco sie powiekszy ! :multi: Ale... pan doktor naliczyl ze 20 sztuk :crazyeye: , a biorac pod uwage, ze na usg widac znacznie mniej niz jest faktycznie... :smhair2: Ale sobie narobilam :evil_lol: To byłby chyba jakiś rekord...:crazyeye: Pzdr. Quote
sylrwia Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Asiaczek napisał(a):Oj, może z tej radości zapomnieli...? Wiesz, może dzisiaj zadzwonią i podziękują...? Pzdr. Wątpię :cool1: Honey napisał(a):... Sylwia - gratulacje, fajnie, ze pomagasz innym. Ale z ta wdziecznoscia... to bardzo roznie bywa. W zasadzie to lepiej na nia nie liczyc... A takie pytania sedziego sa mocno nie na miejscu. Trzeba sie mocno w jezyk gryzc, zeby tego nie skomentowac. Ps. dopiero dzis sie zalogowalam na dogo i dostalam Twoje PW. Masz racje Honey niektórzy to takie pijawki skorzystać i mieć wszystkow dupie. Czy te fotki mogą być? Quote
Honey Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Asiaczek napisał(a):To byłby chyba jakiś rekord...:crazyeye: Pzdr. Asiaczku, to dwie suki, wiec zaden rekord. Obawiam sie wlasnie, zeby nie probowaly bic jakiegos.... sylrwia napisał(a):Wątpię :cool1: Masz racje Honey niektórzy to takie pijawki skorzystać i mieć wszystkow dupie. Czy te fotki mogą być? Niestety. Mozna pomagac nie liczac na wdziecznosc ( i czasami dac sie przyjemnie zakoczyc ) lub...tez miec w d... Mysle, ze z fotek cos wybiore :) Quote
Goshka Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 O ile do czytania :-o i chyba zaraz pekne z dumy :eviltong: Połechtaliście przyjemnie moją "hodowlaną próżność" :evil_lol: I nie powiem, kiedy KAsia opowiedziała mi o podsłuchanej rozmowie, bardzo było mi przyjemnie.:cool3: Ale ...czas pokaże co z tych moich maluchów wyrośnie:evil_lol: Jednym słowem, konkurs tropowców był udany, a że na Warmii i Mazurach w ogóle są fajne konkursy świadczy liczba zgłoszonych psów. Niestety, mój sprzęt całej stawki nie objął, ale na zdjęciu KAsi widać dokładnie:eviltong: Cieszy także fakt, iż dzięki Kasi, jej pracy z Famą myśliwi zaczynaja nabierac szacunku do gaskońców, do których nie ukrywam mam ogromna słabośc i którym ogromnie kibicuję. A że psy te mają same zalety, dodawać nie musze.:evil_lol: Fama Famy (hihihihi) dotarła i do Łajsu, suczka była rozpoznawana przez uczestników i chwalona za świetny występ na konkursie w Niedamowie:pCieszy to, naprawdę cieszy:p Hm, widze, ze Kasia w końcu się maluchem pochwaliła. :loveu: Matko święta, 20 małych gaskońców:-o :-o Obym tylko ich na zywo nie zobaczyła, bo sie zakocham na smierc i zycie:eviltong: Asiaczku, ja Tobie fotkę tez pstryknęłam na BIS-ie Szceniaków, ale jakis Pan:diabloti: wszedł mi w kadr i sie nie nadaje do publikacji, prawda Mateusz? :mad: GRATULACJE, Asiaczku za wspaniałe osiagnięcia i nieocenione wskazówki "handlingowe":p Quote
Matusz Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='Goshka'] Asiaczku, ja Tobie fotkę tez pstryknęłam na BIS-ie Szceniaków, ale jakis Pan:diabloti: wszedł mi w kadr i sie nie nadaje do publikacji, prawda Mateusz? :mad: GRATULACJE, Asiaczku za wspaniałe osiagnięcia i nieocenione wskazówki "handlingowe":p wskazówki handlarza :diabloti::evil_lol: ops:eviltong: bardzo przepraszam:diabloti: Quote
Goshka Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Musze się pochwalić ...przed chwilą dostałam fotki Królewicza.:loveu::loveu: "Moje" śliczne słoneczko:loveu::loveu: Tak się chłodzi biedactwo. :evil_lol: Quote
Matusz Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 mmm... ale królewicz wyrósł :loveu::loveu::loveu: Quote
lafuma-82 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 http://img384.imageshack.us/img384/805/zdjcia0037.jpg No to wiadomo, gdzie Dumisiowa ćwiczy wodę z królewiczem. A to zdjęcie zrobione przed domem, to jak z kadr jakiegoś filmu:loveu: Quote
Goshka Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Mam na filmiku potwierdzone, ze na głęboką wode tez go puszcza:eviltong: Quote
lafuma-82 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Goshka napisał(a):Mam na filmiku potwierdzone, ze na głęboką wode tez go puszcza:eviltong: Filmik też miałam wczoraj przyjemność zobaczyć. Widać, że woda to jego żywioł. Quote
Goshka Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Ania, namów Dumisiową, zeby przyjechała w piątek na wystawę do Warszawy, bo sie opiera :evil_lol::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='Goshka'] Asiaczku, ja Tobie fotkę tez pstryknęłam na BIS-ie Szceniaków, ale jakis Pan:diabloti: wszedł mi w kadr i sie nie nadaje do publikacji, prawda Mateusz? :mad: GRATULACJE, Asiaczku za wspaniałe osiagnięcia i nieocenione wskazówki "handlingowe":p Nie ma sprawy! Oby tylko te wskazówki sie przydały i dały zastosować na dłużej do Waszej rasy.:lol: [quote name='Matusz']wskazówki handlarza :diabloti::evil_lol: ops:eviltong: bardzo przepraszam:diabloti: Ja Ci dam, obuzie... A ten kolega, to brat Arsy, bo ja jeszcze niezbyt dobrze orientuję się w Waszych psach... http://img22.imageshack.us/img22/8463/zdjcia0036n.jpg Pzdr. Quote
Matusz Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='Asiaczek']Nie ma sprawy! Oby tylko te wskazówki sie przydały i dały zastosować na dłużej do Waszej rasy.:lol: Ja Ci dam, obuzie... A ten kolega, to brat Arsy, bo ja jeszcze niezbyt dobrze orientuję się w Waszych psach... http://img22.imageshack.us/img22/8463/zdjcia0036n.jpg Pzdr. no ale ja zrobiłem i masz fotki na pudle :eviltong: tak, to brat Arsuni, ARCHIE Keiviento ;) Quote
lafuma-82 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Goshka napisał(a):Ania, namów Dumisiową, zeby przyjechała w piątek na wystawę do Warszawy, bo sie opiera :evil_lol::evil_lol: Wczoraj próbowałam ją przekonać ale jest nieugięta. :errrr: Quote
sylrwia Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Goshka napisał(a):Ania, namów Dumisiową, zeby przyjechała w piątek na wystawę do Warszawy, bo sie opiera :evil_lol::evil_lol: lafuma-82 napisał(a):Wczoraj próbowałam ją przekonać ale jest nieugięta. :errrr: A po cholere ona znowu będzie szpiegowac między ringami byleby być pierwszą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
lafuma-82 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 sylrwia napisał(a):A po cholere ona znowu będzie szpiegowac między ringami byleby być pierwszą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: No dobra ale bez Dumisiowej nie ma szans, żeby zobaczyć Archie Keiviento, oj Sylwia nie zatrybiłaś:diabloti: A Dumisiowa jak TVN, zawsze jako pierwsza w centrum wydarzeń:eviltong: Quote
Goshka Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 sylrwia napisał(a):A po cholere ona znowu będzie szpiegowac między ringami byleby być pierwszą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dumisiowa, ty szpiegu!!:roflt::roflt: A tak w ogóle to ukradli mi katalog z wynikami na wystawie w Olsztynie. Jak nic konkurencja jakaś:chainsaw: Quote
Matusz Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Goshka napisał(a): A tak w ogóle to ukradli mi katalog z wynikami na wystawie w Olsztynie. Jak nic konkurencja jakaś:chainsaw: no jakieś złodzieje się kręcą :evil_lol::diabloti: Quote
sylrwia Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Goshka napisał(a):Dumisiowa, ty szpiegu!!:roflt::roflt: A tak w ogóle to ukradli mi katalog z wynikami na wystawie w Olsztynie. Jak nic konkurencja jakaś:chainsaw: Może tam Dumisiowa była;) Sprawdzić trzeba czy czasmi już wyników nei podała:evil_lol: Quote
Matusz Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Gosia, ja wiem !! To pewnie Dumisiowa przysłała panią A. z Giżycka i to ona Tobie ukradła katalog:mad::mad: Quote
Recommended Posts