Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczku, Sylwia skromna jest to ja się pochwale za nią-Foryś wygrał rasę na wystawie w Antoninku:multi:
Honey, jaka matka, jaka córka, to przecież dwie siostry!! :cool3::evil_lol: A powaznie to rewelacyjnie dziewczyny wyglądają i może się powtarzam ,ale jestem pod ich wielkim urokiem co zreszta wiesz:eviltong::loveu: Dlatego wskazane byłoby wrzucenie kilku dodatkowych zdjęc,hm,hm :mad:

Kotek to nie ma nic do gadania i się oswaja i juz:diabloti:
U mnie zaden kotek sie oswoic nie dal :eviltong:

Posted

[quote name='Goshka']Asiaczku, Sylwia skromna jest to ja się pochwale za nią-Foryś wygrał rasę na wystawie w Antoninku:multi:
Honey, jaka matka, jaka córka, to przecież dwie siostry!! :cool3::evil_lol: A powaznie to rewelacyjnie dziewczyny wyglądają i może się powtarzam ,ale jestem pod ich wielkim urokiem co zreszta wiesz:eviltong::loveu: Dlatego wskazane byłoby wrzucenie kilku dodatkowych zdjęc,hm,hm :mad:

Kotek to nie ma nic do gadania i się oswaja i juz:diabloti:
U mnie zaden kotek sie oswoic nie dal :eviltong:
Pięknie!:lol:
Wielkie gratulacje:multi:, bo rozumiem, że konkurencja była...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Pięknie!:lol:
Wielkie gratulacje:multi:, bo rozumiem, że konkurencja była...
Pzdr.

A wstawie kilka fotek,. a co. Tak była konkurencja jak najbardziej, zjawiła się garstka rudych kundli, a niektórzy to specjalnie się wybrali kawał drogi aż do Antoninka aby pobiegać z Forysiem na ringu :evil_lol:
stoimy do opisu

bieg z rozwiana grzywa pańci :evil_lol: znudziło mi się zapuszczania i chyba opierdziele te liche kłaki

i porównanie o najlepszego dorosłego psa

Posted

[quote name='sylrwia']A wstawie kilka fotek,. a co. Tak była konkurencja jak najbardziej, zjawiła się garstka rudych kundli, a niektórzy to specjalnie się wybrali kawał drogi aż do Antoninka aby pobiegać z Forysiem na ringu :evil_lol:
stoimy do opisu
bieg z rozwiana grzywa pańci :evil_lol: znudziło mi się zapuszczania i chyba opierdziele te liche kłaki
i porównanie o najlepszego dorosłego psa

O, teraz wiem, czego i za co gratuluję! BRAWO!!!

Mnie się najbardziej podoba fotki, gdzie jest wybór BOB
http://i40.tinypic.com/29uou13.jpg

Klatka Fortka jest głęboka, widać mięśnie...
Kawał chłopa z niego.:lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']O, teraz wiem, czego i za co gratuluję! BRAWO!!!

Mnie się najbardziej podoba fotki, gdzie jest wybór BOB
http://i40.tinypic.com/29uou13.jpg

Klatka Fortka jest głęboka, widać mięśnie...
Kawał chłopa z niego.:lol:

Pzdr.

To akurat było o najlepszego psa w rasie, fotki z porownania o BOB jeszcze dwoma innymi rudymi nie mam chyba.
No widzisz Ty widzisz w nim kawał chlopa i mieśnie a rudzi ciągle jęczą, że jest spasiony, że nie ma wcięcia, że żeber nie widać. Tylko zapominają, że żebra mają być wyczuwalne a nie wystające, a w sumie i tak je lekko widać bo się delikatnie zarysowują. Ale jak proponuje aby przyjechali do nas i sami oglądneli mojego kundla to już im za daleko. Posiiłkują się tylko tym co ktoś powiedział i tym co na fotkach zobaczą. :roll:

Posted

sylrwia napisał(a):
To akurat było o najlepszego psa w rasie, fotki z porownania o BOB jeszcze dwoma innymi rudymi nie mam chyba.
No widzisz Ty widzisz w nim kawał chlopa i mieśnie a rudzi ciągle jęczą, że jest spasiony, że nie ma wcięcia, że żeber nie widać. Tylko zapominają, że żebra mają być wyczuwalne a nie wystające, a w sumie i tak je lekko widać bo się delikatnie zarysowują. Ale jak proponuje aby przyjechali do nas i sami oglądneli mojego kundla to już im za daleko. Posiiłkują się tylko tym co ktoś powiedział i tym co na fotkach zobaczą. :roll:

... no tak...
:cool3::cool3::cool3:

Pzdr.

Posted

Honey napisał(a):
Sylwia, ty sie gadaniem zawistnikow nie przejmuj!
A co do Fortka - samiec ma wygladac jak samiec. A niektore wegry wygladem zaczynaja przypominac charciki... To chyba nie o to chodzi?
Munio tez chyba mocny pies jest, z tego co pamietam.
Mnie sie Forys bardzo podoba, wiec nie zaluj jego fotek i wstaw cos jeszcze :D

Gosia, wiecej zdjec? jasne! Zaraz po tym jak Ty wstawisz kilka nowych ! :razz:
Miec takie piekne psy i sie nimi nie chwalic?! Toz to pod paragraf podchodzi! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

O, i tu mogę się podpisać!

Pzdr.

Posted

Sylwia, ty sie gadaniem zawistnikow nie przejmuj!
A co do Fortka - samiec ma wygladac jak samiec. A niektore wegry wygladem zaczynaja przypominac charciki... To chyba nie o to chodzi?
Mnie sie Forys bardzo podoba, wiec nie zaluj jego fotek i wstaw cos jeszcze :D

Miec takie piekne psy i sie nimi nie chwalic?! Toz to pod paragraf podchodzi! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Honey']Sylwia, ty sie gadaniem zawistnikow nie przejmuj!
Mnie sie Forys bardzo podoba, wiec nie zaluj jego fotek i wstaw cos jeszcze
:D

PODPISUJE SIE POD TYM WSZYSTKIMI ŁAPKAMI -moimi i psimi:cool3:

He,he,he Honey sama się oszczędzsz- przeciez ja wiem, ze i psy masz niczego sobie :eviltong: i zdjęcia noo....znośne jest na czym oko zawiesic w kazdym razie:diabloti: No i jakas historia by sie przydała "z życia wzięta" :evil_lol: Moze byc cd oswajania kota, albo reanimowania psów po oswajaniu:evil_lol:

Posted

Ja sie nie oszczedzam, mi jest smutno :-(
Famci starsza kolezanka chciala pokazac, ze kumple kumplami, ale dziki to tylko do niej naleza i malo jej nosa nie odgryzla... Wielka dziure po kle ma u nasady nosa i druga pod nim, ta pierwsza paskudna. A nam tak zalezalo, zeby zwlaszcza teraz miala ten nos w doskonalej kondycji :placz:

Posted

Honey napisał(a):
Ja sie nie oszczedzam, mi jest smutno :-(
Famci starsza kolezanka chciala pokazac, ze kumple kumplami, ale dziki to tylko do niej naleza i malo jej nosa nie odgryzla... Wielka dziure po kle ma u nasady nosa i druga pod nim, ta pierwsza paskudna. A nam tak zalezalo, zeby zwlaszcza teraz miala ten nos w doskonalej kondycji :placz:

o cholera:-(

Posted

Sylwia, przy zgaslej zwierzynie nie ma kumpli. Poki zyje - jest wspolpraca, ale pozniej trzeba uwazac, zwlaszcza na posoki bandziory. Same gonczaki dobrze wspolpracuja w sforze. Ale najstarsza suka, posok, bez skrupulow egzekwuje swoje prawa. Famcia juz drugi raz tak od niej oberwala...

A tu zdjecie z jeszcze calym nosem...

Posted

Gosia, historie to moze jakas po weekendzie wkleje, teraz nie mam glowy do tego, za duzo sie zebralo wszystkiego w jednym czasie.
Ale ja wstawilam zdjecie, teraz kolej na Ciebie ! :diabloti:

Posted

Kurcze, biedna Famcia:shake:
Tak ślicznie wygląda na tym oststnim zdjeciu. Bardzo podoba mi się jej umaszczenie- wyglada niezwykle szlachetnie i ma pięknie podpalaną kufę. :loveu: Mozesz byc dumna, Honey z tego miotu- chciałabym jeszcze Fugę zobaczyc, bo wygladała slicznie sczeniaczkiem bedac i przypuszczam, ze niewiele sie zmieniło od tamtej pory:loveu:
CZekam niecierpliwie na lipiec :cool3: o ile czerwiec przezyje :eviltong:

[FONT=Book Antiqua]No dobrze, w takim razie my sie przypominamy :diabloti:[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]3 czerwca nasz Porto został przebadany w kierunku dysplazji stawów biodrowych i stawy ma PERFEKCYJNE:p - wynik HD_A[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Jechałam z mysla, żeby przebadać mu i łokcie, ale chyba wszyscy hodowcy zmówili sie na ten dzień, bo kolejka byla bardzo długa, a ja na dwie godziny zwolniłam sie z pracy. Ale nic straconego. Na razie wystarczą nam bioderka. ;)[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Porto moze spokojnie dalej szaleć po polach.:evil_lol:[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Nieostre to zdjęcie, a szkoda:shake:[/FONT]

Posted

Potrafisz czlowiekowi humor z rana poprawic :calus:
Fugisia (tak wola na nia jej pani) biega wsrod sporego stada fryzow i czasami jej tego zazdroszcze :cool3: Ale fotografia nie jest konikiem jej wlascicielki, chyba musze ja odwiedzic aby zobaczyc jak wyglada. Podobno jest sliczna.

Ale przede wszystkim GRATULUJE DOSKONALEGO WYNIKU HD!!! :multi: Ciesze sie bardzo i pewna jestem, ze lokcie tez beda ok. :D
A takie ujecia to ja poprostu kocham ! http://img26.imageshack.us/img26/5569/p6110035.jpg :loveu: :evil_lol:

[SIZE="1"]Umowmy sie, ze ja z dozyciem do 5 lipca tez moge miec problem. Ale zdania nie zmienie - najwyzej jako zombi zrobimy sobie grilla :evil_lol:

Posted

Biedna Fama, Honey wymiziaj ją od nas, niech się szybko goi.

A co do łokci, dziewczyny, bo ja sama nie wiem, co myśleć - gdy chcieliśmy Grzance prześwietlić od razu łokcie z biodrami, weterynarz nas wyśmiał tubalnie. Powiedział, że to teraz taka moda jest; bo gdyby pies miał nie w porządku łokcie, to po roku by to już było widać w jego ruchu - i że przeświatlanie tego to jest kompletny absurd.

Posted

Dzieki Saskja.

A z tymi lokciami to chyba trzeba by bylo z dobrym i zaufanym psim ortopeda pogadac. Moze to faktycznie jedynie marketing, a zakreceni psiarze placa za przeswietlenia? Ale z drugiej strony ciezka dysplazja moze tez nie dawac zadnych objawow, dopiero RTG ja wykaze. Moze podobnie jest z lokciami - moga byc nieprawidlowe, ale szczuply, umiesniony pies nie bedzie wykazywal zadnych objawow. Ciekawy temat, trzeba by go bylo zglebic.

Posted

Honey, cieszę się, ze mogłam poprawić:loveu: Jestem pewna, ze wszytsko bedzie dobrze :p
Jako zombie? A chcoiazcby jako zombie ale grilla zrobić trzeba. oj bedzie się działo. Tylko trzeba Iwonie ogranicznik dźwięku założyć:diabloti:
[SIZE=2]Mateusz, ja cały przyszły tydzien rezerwuje na trzymanie kciuków.:cool3: i jak?Czujesz się na siłach?

Asiaczku, no właśnie wyżły ze słuchem czasem mają problemy:evil_lol::eviltong:

Saskja, wiem, ze w stawach łokciowych mogą pojawić się rózne nieprawidłowości w budowie i na kazdy łokiec robi sie bodajze po trzy zdjecia, a ze my jescze mielismy robic dla Niemców do oceny, tych zdjęc miało być trochę więcej. Niestey, dysplazji czasem "nie widac", tzn pies nawet nie kuleje- wiem z autopsji, a ARi ma HD-C/D i w zyciu nie kulał. Dlatego do irytacji doprowadza mnie brak badan w tym kierunku w polskich hodowlach. A twierdzenie o duzych kosztach mnie smieszy, wystarczy odpuscic jedna, dwie wystawy.

Posted

[quote name='Goshka']
[SIZE=2]Mateusz, ja cały przyszły tydzień rezerwuje na trzymanie kciuków.:cool3: i jak?Czujesz się na siłach?

przydadzą się na pewno ;) oczywiście dam znać jak poszło :)

Posted

[quote name='Goshka']Honey, cieszę się, ze mogłam poprawić:loveu: Jestem pewna, ze wszytsko bedzie dobrze :p
Jako zombie? A chcoiazcby jako zombie ale grilla zrobić trzeba. oj bedzie się działo. Tylko trzeba Iwonie ogranicznik dźwięku założyć:diabloti:

[SIZE="1"]Oj, Iwona nam da popalic, jak to przeczyta ! :megagrin:

Matusz - a za co te kciuki? tez mam trzymac? :razz: