Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Inez de Villaro']ale to niekoniecznie musi być alergia...po prostu zmaina karmy, środowiska...psy zawsze maja biegunkę...krostki itp...przynajmniej moje...z czasem to mija
W pełni się zgadzam z Inez.
Poza tym alergie pokarmowe nie są na wszystko. Zawsze można znaleźć odpowiednią karmę.
Myśle, że "paniusi" :angryy: się po prostu Malwa znudziła...
Szczenię wymaga jednak wiele pracy na którą niektórzy nie potrafią się zdobyć.

Mała powinna być karmiona tym, co dostawała do tej pory.

rozumiem, że tę alergię zdiagnozował weterynarz po serii specjalistycznych badań i biedna Malwunia jest uczulona na wszystko dlatego pani nie może jej trzymać :mad:

• Replies 628
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie znam szczegółów bo nie rozmawiałam osobiście z tą Panią. Mam nadzieję, że rzeczywiście nie jest to alergia.
Wiadomym jest jednak, że jutro trzeba Malwę zabrać i nie wiadomo gdzie ją zawieźć.

Posted

To straszne :( moja sunia pinczerka umarła na parwo. :( a te psiaki są śliczne...jestem tu nowa i nie wiem co i jak.ale popytam się,poszukam w necie...może ktoś zechce pomóc.nie obiecuje na 100% ale będę działać.

Posted

Dziś została pobrana krew Malwie. Przed wieczorem będziemy wiedzieć więcej na temat jej stanu zdrowia.
Pani mówi, że pies jest bardzo mądry, kochany, ale ja ją oszukałam bo nie powiedziałam, że trzeba ją będzie leczyć i ciągle chodzić do weta, dlatego chce zerwać umowę. :angryy:
Jakbym wiedziała, że pojawią się kolejne problemy zdrowotne :roll:
Adoptująca przed podpisaniem umowy była z nami u weta, nic nie ukryłyśmy, ale nie potrafi tego zrozumieć.

Posted

My jakis czas temu tez miałyśmy awanturę po adopcji jednego psiaka. Adoptujacy mieli pretensje, że pies ma chore serce (co wyszło u nich po prześwietleniach!) a my nic nie powiedziałysmy o tym. I na nic były tłumaczenia, że my nie poddajemy psów specjalistycznym badaniom a jedynie podstawowym. Na szczęście oni nam tylko zrobili burzę, ale pies u nich został i nawet nie było mowy, że go oddadzą.

Trzymam kciuki, że jednak Malwa wcale nie ma żadnej alergii pokarmowej.

Posted

Ja pierdzile słow szkoda, ja znalazlam szczeniaka na ulicy, i okazlo się że ma allregie... dostaje teraz karmę z rybę i po kłopocie. Do cholery albo się psa kocha , albo nie. Bezwarunkowo zabierz Malwę od tej kobiety, bo nikt , kto kocha zwierzęta nie oddał go z powodu alergi. Normalnie wygranela bym tej kobiecie co myślę o niej. Ciekawe czy by dziecko swoje oddala, bo mialby alergie. To jest tragikomniczne. Ten babszyl myślał, ze piesek to zabawka, a jak tylko pojawil się problem, to pieske ffeeee. nie będę delikatna w słowa, ALE TO DURNY BABSZTYL KTORY WOGOLE NIE POWINIEN MIEC ZADNEGO PSA. Jesli dla niej alergia to powod do oddania psa, to jest kretynka i tyle.

Posted

[quote name='esperanza']Wpłaty na moje konto (bazarki moje, bazarek Emilii2280 i wpłaty pozabazarkowe) wyniosły 520,50zł.
Czyli zostaje 220zł do spłaty leczenia, około 300zł lub więcej za kojec.

Nowy bazarek na szczeniaki:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10610771#post10610771
no i za drugi bazarek tez jest kasa, jutro wplacé 249zl, wiéc z rozliczenia jayo nie ma juz dlugu za lecznicé, chyba ze doszlo cos.

Posted

Dziewczyny, piszcie czy to badanie faktycznie cos wykazało?
Chce Malwę znów na allegro pokazac, ale musze miec o niej dobre info.
Czy ona już może zachowuje czystośc w domu?

Posted

Czekamy na wyniki badań, wczoraj nie dotarły do lecznicy :roll:
Nie wiem, jak z czystością u Malwy, ale raczej chyba średnio bo ona jest jeszcze nieszczepiona ze względu na problemy zdrowotne.
Za leczenie na razie nic nie doszło, chyba że za Malwę będzie.
Sasza niedługo będzie musiała przejść operację sromu.

Posted

Melba cd

Sasza

niestety ze względu na fatalne światło nie mam lepszych zdjęć Saszy i Margo w ogóle.... w weekend będę na działce więc popstrykam lepsze...choć mam nadzieję, że w weekend chociaż jedna dziewczynka trafi do swojego nowego domku...

Posted

Aleksandra :loveu: Twoja Mama to święta kobieta :loveu:
Czyli Malwunia póki co jest u niej?
Sunie cudne, ale rzeczywiście małe to one nie będą :cool3:
A jak alergia pokarmowa Malwy? wiadomo coś?

CUDNE SZCZENIAKI PILNIE POTRZEBUJĄ DOMÓW!!!!