Kamila_s Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Tak wspaniale jest czytac jak te bidulki sa teraz szczesliwe!!!:loveu: Jagoda jak bedziesz mogla,wyslij mi zdjecia z Melba,najlepiej bys byla rowniez Ty z nia...chce stowrzyc przepiekna tapetke;);):loveu: Quote
beam6 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 [quote name='Aleksandra_B']A czy ta rozkopana ziemia za Melbusią to jej sprawka? :diabloti: ale skąd - to jakieś złe ufo zrobiło a nie śliczna, grzeczna Melbusia :evil_lol: Quote
jagoda053 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Ależ Kamilko ja jestem z Melbusią,popatrz na str 57,wprawdzie jedno zdjęcie ale jest :) Quote
Kamila_s Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 :evil_lol::evil_lol:to ja naprawde jestem slepa:evil_lol::evil_lol: w takim razie to jest moje zdjecie ulubione:loveu::loveu: Jagoda,powiedz mi czy ja bede mogla uzyc to zdjecie,tworzac tapetke ludzi,ktorzy uratowali bidulki???? chcialam zrobic taka tapetke na profil....;);) Quote
jagoda053 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Ależ oczywiście moja droga,że możesz,absolutnie nie mam nic przeciwko temu i mam nadzieję,iż te zdjęcia pomogą zrozumieć wielu ludziom,że adopcja piesia albo kiciuni to nic strasznego.A wręcz przeciwnie-wielka wdzięczność i ogromna wierność takiego zwierzaczka:lol:.Więc zbieraj moje zdjęcie bez obaw;).Pozdrawiam cieplutko papa Quote
Kamila_s Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Dziekuje Jagoda:loveu::loveu: wlasnie tak sobie myslalam,ze pokazujac tez zdjecia adopcji i szczesliwych historii przekaze wlasnie ta mysl, o ktorej napisalas....:loveu:;) Caluje mocno,mocno!!!!;) Quote
Folen Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Przyszłam zobaczyć Kruszewiaki i jestem w szoku, jakie piękne giganty z nich porosły, i mają w sobie coś z ONka. Fantastyczne po prostu :loveu: Quote
jagoda053 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Kochani mam gorącą prośbę-no niech mi ktoś wytłumaczy co to znaczy ONek,ONkowata,bo jak pragnę zdrowia nie kminię o co biega:crazyeye: Quote
Aleksandra_B Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 jagoda053 napisał(a):Kochani mam gorącą prośbę-no niech mi ktoś wytłumaczy co to znaczy ONek,ONkowata,bo jak pragnę zdrowia nie kminię o co biega:crazyeye: Hehe, też miałam ten problem :) To po prostu skrót od Owczarka Niemieckiego ;) Quote
jagoda053 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Aaaaaaha:crazyeye:,Olu dzięki za wyjaśnienie............... Quote
Aleksandra_B Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Rozpłynęłam się :) Poniedziałek rano, odpalam sobie kompa, wchodzę na dogo a tu takie foty :loveu: Malwunia wielka się zrobiła :) A napiszcie jaki Malwa ma charakter? Ciapa czy wariatka? I ciekawa jestem jak z młodszą córeczką się dogadują? Quote
esperanza Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Prawie owczarek szwajcarski :evil_lol: Quote
marcinmalwa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 W domu: ulubioną psotą Malwy jest łobuzerskie zabieranie skarpet, wie jak należy się zachowywać, choć nie znaczy to wcale, że to właśnie czyni, kiedy nie śpi próbuje za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę, najczęściej poprzez lizanie zgięcia kolana, podgryzanie łapcia lub chodzenie krok w krok niejednokrotnie doprowadzając tym do szału zwłaszcza wtedy, kiedy ktoś się bardzo spieszy, potrzeby fizjologiczne załatwia poza domem, nie gryzie mebli tudzież innych rzeczy, uwielbia jeść, zwłaszcza smakołyki, wie z kim, na ile i na co sobie może pozwolić, dla młodszej córki Juleczki jest koleżanką, którą fajnie jest od czasu do czasu polizać, podkraść jakąś zabawkę lub .... skarpetkę oczywiście; wygląda to tak: Julka zdejmuje skarpetkę, rzuca ją na podłogę, Malwa łapie skarpetkę i zwiewa, ja gonię Malwę i zabieram skarpetkę, a Malwa patrzy na mnie przechylając w bok głowę i obnażając długi, różowy język i mówi: "ale fajowa zabawa, no nie?" ;) Na dworze: Malwa nie boi się niczego i nikogo, prawie nie szczeka, nie ufa obcym, zachowuje dystans, wycofuje się, kiedy ktoś chce ją pogłaskać, ma mnóstwo energii, daje sobie radę z psami starszymi i większymi (zresztą widać na fotkach), niestety ciągnie jeszcze na smyczy, zdarza się także, że uwalnia się z obroży i chce się bawić w berka, jak tylko jeszcze trochę urośnie będzie korzystała z psiej uzdy - kantarka, zobaczymy, czy się sprawdzi, uszy jak widać - raz jej stoją, a raz nie, najczęściej jednak leżą, poza tym jest mądra, energiczna, przyjacielksa. Najczęściej śpi z pańciem Marcinem lub obok niego. Najważniejszą i najfajniejsza nowiną jest ustępowanie alergii Malwy :multi:- na razie na wieprzowinę, z rybami i kukurydzą jeszcze nie próbowaliśmy. Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Wspaniale, że z Malwuni taka kochana psina :) Z opisu od razu widać, jaka z niej inteligentna bestyjka :cool3: I alergia mija :multi: Quote
Aleksandra_B Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='sojczyk'] hihi, ale to się wielkoludy zrobiły :) Piękne są :) A Bajusia, moja ulubienica taka piękna :loveu: Widzę, że uszko jej się naprostowało :) Tereny mają cudne do biegania:Dog_run: Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='sojczyk'] A to moje nowe legowisko :D Cudne są :loveu: i jakie duże :-o Quote
Aleksandra_B Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Czyżby stare zrobiło się za malutkie? :evil_lol: Tak dla przypomnienia: Margo takiej kurduplastej nie mam bo trafiła do nas już podrośnięta :) Quote
sojczyk Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Jeeej, jaka ona była śliczna :D zresztą dalej jest ( tylko ma wszystko dluższe:diabloti:) Kupiłam drugie legowisko bo tamto faktycznie się zrobiło trochę małe a poza tym Bajka wykopała z niego Margusie ;P Teraz mają dwa :) Quote
Aleksandra_B Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 marcinmalwa napisał(a):W domu: ulubioną psotą Malwy jest łobuzerskie zabieranie skarpet, wie jak należy się zachowywać, choć nie znaczy to wcale, że to właśnie czyni, kiedy nie śpi próbuje za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę, najczęściej poprzez lizanie zgięcia kolana, podgryzanie łapcia lub chodzenie krok w krok niejednokrotnie doprowadzając tym do szału zwłaszcza wtedy, kiedy ktoś się bardzo spieszy, potrzeby fizjologiczne załatwia poza domem, nie gryzie mebli tudzież innych rzeczy, uwielbia jeść, zwłaszcza smakołyki, wie z kim, na ile i na co sobie może pozwolić, dla młodszej córki Juleczki jest koleżanką, którą fajnie jest od czasu do czasu polizać, podkraść jakąś zabawkę lub .... skarpetkę oczywiście; wygląda to tak: Julka zdejmuje skarpetkę, rzuca ją na podłogę, Malwa łapie skarpetkę i zwiewa, ja gonię Malwę i zabieram skarpetkę, a Malwa patrzy na mnie przechylając w bok głowę i obnażając długi, różowy język i mówi: "ale fajowa zabawa, no nie?" ;) Na dworze: Malwa nie boi się niczego i nikogo, prawie nie szczeka, nie ufa obcym, zachowuje dystans, wycofuje się, kiedy ktoś chce ją pogłaskać, ma mnóstwo energii, daje sobie radę z psami starszymi i większymi (zresztą widać na fotkach), niestety ciągnie jeszcze na smyczy, zdarza się także, że uwalnia się z obroży i chce się bawić w berka, jak tylko jeszcze trochę urośnie będzie korzystała z psiej uzdy - kantarka, zobaczymy, czy się sprawdzi, uszy jak widać - raz jej stoją, a raz nie, najczęściej jednak leżą, poza tym jest mądra, energiczna, przyjacielksa. Najczęściej śpi z pańciem Marcinem lub obok niego. Najważniejszą i najfajniejsza nowiną jest ustępowanie alergii Malwy :multi:- na razie na wieprzowinę, z rybami i kukurydzą jeszcze nie próbowaliśmy. Bardzo dziękuję za wyczerpujący opis :multi: Super, że Malwusi ustępuje alergia, bardzo to cieszy. Dziękuję gdzieś w duszy papudze, która była jedną z przyczyn rezygnacji poprzedniego domu z Malwy i że teraz Malwa jest Wasza. Ptaszysko wiedziało co robi :diabloti: Z tymi skarpetkami to tak jest, człowiek nakupuje zabawek, maskotek i innych pierdół, a skarpetki i tak najfajniejsze :evil_lol: Moja Mama pozdrawia serdecznie. Wczoraj oglądała zdjęcia i wzruszyła się bardzo :) Dzisiaj pokażę jej nowe fotki Margusi i Bajki :lol: Quote
sojczyk Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 No to jeszcze jedno zdjęcie psiaków :P bo jest taaakie slodkie :D Quote
Recommended Posts