zmierzchnica Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Cudna Malwa :loveu: Na drugim zdjęciu kojarzy mi się z muminkiem :razz: Quote
marcinmalwa Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 A mnie kojarzy się ten pyszczek z rasą Amstaf... :diabloti: Quote
jayo Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 marcinmalwa napisał(a):A mnie kojarzy się ten pyszczek z rasą Amstaf... :diabloti: no, bez przesady.... nieudane adopcje przewaznie smuca... ale ta chyba byla udanie nieudana ;-) Ciesze sie, ze Malwa do was trafila :-) Quote
Aleksandra_B Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 amstaff bo taka groźna :diabloti: zdjecia cuda...ale wydaje mi się, że nie urosła za dużo Malwusia, prawda? - może nie widać na zdjeciach, zresztą podobe mam odczucia jeśli chodzi o Baję i Margo. Jayo myślę, że ta pierwsza adopcja na szczęście była nieudana ;) Pozdrawiam całą rodzinkę z Malwusią na czele oczywiście :) Quote
Ra_dunia Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Piękne te zdjęcia :) Malwa może nie urosła ale już normalnie wygląda... przedtem taka troszku pokrzywiona była :( a tera to porządny pies :D Zdjęcie numer 3 :loveu: Quote
Aleksandra_B Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ra_dunia napisał(a):Piękne te zdjęcia :) Malwa może nie urosła ale już normalnie wygląda... przedtem taka troszku pokrzywiona była :( a tera to porządny pies :D Zdjęcie numer 3 :loveu: Dokładnie, teraz to suczka w pełnej krasie i okazałości. Ładnego psiaka macie ;) Quote
marcinmalwa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Oj, urosła... Napoczątku przechodziła pod krzesłem swobodnie. Teraz musi się juz "schylać" :) Quote
esperanza Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Śliczna Śnieżynka wyszła na zdjęciach :p Quote
jagoda053 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Ależ kwitnąco wyglądają te suńki :).Dziewczyny proszę o radę a mianowicie chodzi mi o suchą karmę,bo ta którą dostała Melbunia to już się skończyła ale zauważyłam,że po niej się drapała i po mięsie drobiowym też więc zmieniłam na wieprzowinę.Nie ma chrostek,plamek i się nie drapie.Proszę Was abyście mi pomogły z doborem suchej karmy. Quote
Aleksandra_B Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [quote name='sojczyk']Pieski odpoczywają na spacerze :D Coraz poważniejsze pyszczki :) A Margo coraz bardziej podobna do owczarka niemieckiego ;) Quote
Aleksandra_B Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 jagoda053 napisał(a):Ależ kwitnąco wyglądają te suńki :).Dziewczyny proszę o radę a mianowicie chodzi mi o suchą karmę,bo ta którą dostała Melbunia to już się skończyła ale zauważyłam,że po niej się drapała i po mięsie drobiowym też więc zmieniłam na wieprzowinę.Nie ma chrostek,plamek i się nie drapie.Proszę Was abyście mi pomogły z doborem suchej karmy. Mi się wydaje, że dobra byłaby karma z jagnięciną. Próbowałaś może taką? One są dla uczuleniowców, alergików. Może być Nutra Nuggets,Pronature, Brit - z jagnięciną właśnie. To są karmy, z którymi miałam styczność i byłam z nich zadowolona. Quote
jagoda053 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Nie miałam innej karmy oprócz tej,którą mała dostała przyjeżdżając do mnie.Do tej pory w większości była na gotowanym a suchy dostawała sporadycznie,ale dzięki za radę spróbuję jednej z tych o których pisałaś :) Quote
Aleksandra_B Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Ale piękne :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Ra_dunia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ależ sunieczki pięknnie rosną! Jagoda - a gdzie zdjęcia od Ciebie?? Co do karmy to ja też polecam "lamb&rice" Nutro Choice lub First Choice, albo Acana :) Quote
jagoda053 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 zdjęcia będą ale dopiero w weekend,bo w tygodniu nie mam czasu:roll:,a co do karmy to weterynarz polecił mi PROFILUM NUTRITION FOR LIFE oczywiście z jagnięciną, i jak narazie jest ok :).Pozdrawiam bardzo cieplutko wszystkie dziewczyny ;).Pa pa Quote
Kamila_s Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Jagoda jak tam Twoje sloneczko???:loveu: Quote
maggie1971 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Sojczyk, jak tam wyniki badań moczu suni ?, u którego weta byliście jeśli można wiedzieć? Quote
jagoda053 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Bardzo Ci współczuję z powodu koteczka:-(,szkoda,że nie dało się go uratować.....No cóż Melba rośnie i jest rozkoszna,słodka i po prostu cudna,pomimo,że zdarzy jej się jeszcze czasem nabrudzić:cool3:.Zaczyna też próby z dominacją ale Zibi się nie daje:lol:my zresztą też ha ha.Ja już wcześniej pisałam,że to jest mądra psineczka i zastanawiałam się nad treserem dla niej i nawet rozmawiałam z p.Irenką,która obiecała,że się rozejrzy.Po prostu szkoda mi jej,żeby wyrosła na głuptaska.Jurto wsawię zdjęcia a teraz zmykam do pracy papa Quote
Kamila_s Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Tak sie ciesze,Elbunia ma sie dobrze i znalazla taki cudowny domek!!!!:multi: Czekam na zdjecia zeby zobaczyc o sloneczko!!!:loveu: Jadziu smierc Elby byla jaednym z najsmutneijszych dni w moim zyciu!!! Ciesze sie,ze bylam z nia do konca........... Quote
sojczyk Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Badanie moczu Margo nie wykazało niczego specjalnego,niestety wyciek ropny,o którym pisałam wczesniej okazał sie wyciekiem z dróg rodnych,dlatego trzeba było poddac ja tygodniowej kuracji antybiotykowej.Na razie infekcja została opanowana.W zeszłym tygodniu Bylismy z Margo na USG dróg moczowych,miała włozony cewnik żeby było lepiej widać( wszystko pod narkozą).Przy okazji jak juz spała lekarz usunął jej brzydka narośl na dolnej wardze.Jej najwiekszym problemem jak sie wydaje jest niewłasciwe umiejscowienie cewki moczowej,nie ma jej w pochwie jak byc powino lecz osobno.Podjeliśmy decyzje o wczesnej sterylizacji,z mieszanymi uczuciami co prawda lecz to chyba mniejsze zło.Przy jej wadzie kolejne infekcje są nieuniknione.czekamy do około 20 pażdziernika,wtedy bedzie miała około pół roku wiec powinna byc wystarczająco dojrzała hormonalnie.Przy okazji sterylizacji lekarz zrobi jej tez mała plastyke ( powiekszy troszke odległośc miedzy odbytem a resztą).Bajka poczeka na sterylizacje do przyszłego roku,niestety nie jesteśmy w stanie uciągnąć finansowo wszystkiego jednocześnie,na razie skupiamy sie na wyleczeniu Margo. Quote
sojczyk Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Pieski sa kochane,Baja jest grzeczniejsza,a Margo ma tzw "charakterek",z którym troche walczymy,bo chce postawic na swoim.Musze przyznać,ze pieski sa juz troche rozpieszczone,no i dobrze ;),ale jednak musza słuchac,bo nie poradzimi sobie z nimi.Myśle,ze sie dogadamy,to są madre psiaki i szybko sie uczą,szczegolnie Baja,Margo tez,ale jest uparciuchem i trzeba troche więcej cierpliwości.Pokochały spacery i juz na widok smyczy bardzo sie cieszą.Nie zawsze dwie osoby maja możliwośc wyjscia z nimi,więc często chodze sama i jest to troche wyzwanie -jedna osoba i dwa psy,dlatego musimy je jak najszybciej nauczyc posłuszeństwa,najgorzej jak w pobliżu pojawia sie inny pies,wtedy trzeba duuużo siły żeby je utrzymać,malutkie juz nie są,Margo waży ponad 19 kg,Baja troche mniej ale jest za to wyzsza.Nareszcie pogoda sie poprawiła,więc teraz spacery sa przyjemnościa.Pieskom deszcz wcale nie przeszkadzał,ale mnie juz kosci pordzewiały;),Pozdrawiam Mariola Quote
jayo Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='sojczyk']Pieski biegną razem na lotnisku :) Przecudne sa :-) Quote
Recommended Posts