Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sojczyk napisał(a):
Prawdopodobnie w sobotę będziemy mieli Saszke i Margo :D Chcielibyśmy przygotować dla nich obróżki lub najlepiej szelki, ale nie znamy ich wymiarów. Czy mógłby ktoś napisać jakie mają rozmiary ?:D

Planujemy przyjechać z Mamą i dziewuszkami jakoś koło 9, 10 rano w sobotę :cool3:

Obróżki dziewczyny mają jak wyżej pisałam. Wczoraj byłam u Nich, kochane słodziaki, ciężko będzie się rozstać, Margo była od początku moją ulubienicą :razz:
Ogromnie, ogromnie się cieszę, że razem będą miały dom. Naprawdę super, że zdecydowaliście się na dwa psiaki. Sama mam 2 sunie i to jest na prawdę radość i dla nich i dla nas :lol:

• Replies 628
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jagoda053 napisał(a):
Melbusia jest przesłodziutka:),ale niestety widać,że czasem tęskni za rodzeństwem.W niedzielę popołudniu Melba i Zibi przełamali pierwsze lody i zaczęli się nieśmiało bawić za to dziś bawią się już świetnie,że ho ho a ja mam ubaw po pachy :lol:jedno drugie zaczepia,nawet teraz jak piszę to jedną ręką bo Melbusia domaga się pieszczot;).

Ona jest pieszczura niesamowita, ja chciałam jej robić zdjęcie to ona wywalała się od razu na plecy i chciała głaskanka po brzuszku. Podchodziło się do niej albo tylko coś mówiło - Melbusia od razu na plecy. Kochana sunieczka :loveu:

Posted

No pewnie :) Będzie relacja i zdjęcia :) Chcieliśmy kupić karmę arion junior, bo o takiej mówiła Pani, do której dzwoniliśmy. Czyli lepiej kupić karmę Brit junior?

Posted

W tej chwili jedzą Nutra Nuggets Junior więc można pociągnąć tę karmę. Ona jest chyba lepsza od Ariona. Wszystko zależy tak na prawdę na jaką karmę możecie sobie pozwolić. Bo bardzo dobre są Royale czy Hillsy ale 15 kg kosztuje ok 200 zł.
Nutra Nuggets, Brit, Pronature i jeszcze kilka są tańsze a to też dobre karmy choć z nieco niższej pułki.
Tak naprawdę trzeba wybrać to co będzie dziewczynom najbardziej smakować ;) Brita i Nutrę jadły z apetytem.

Posted

Reno2001 napisał(a):
No to jest wiadomośc dnia.

Dziewczyny oświeccie mnie tylko jeszcze czy ta mix nowofunladka ze wsi znalazła w koncu dom?

A i dostałam fotki z nowego domu Sary nowofunlandki, która bardziej przypomina teriera ;)...tylko nie wiem gdzie je wstawić...ona ma swój wątek?

Posted

Dziewczyny bardzo Was proszę o pomoc,bo Wy jesteście doświadczone i Wiecie gdzie uderzyć-chodzi o to,że obok u sąsiadów jest pies wilczur niemiecki długowłosy,ma około roku.Był kupiony z nielegalnej hodowli i był źle prowadzony od początku bo teraz ma problem z tylnymi łapkami,nie może na nie stawać,w chwili obecnej futro na łapach i zadzie ma wytarte.Weterynarz powiedziała,że pies jest podobno nie do wyleczenia i jak go nikt nie będzie chciał to prawdopodobnie go uśpią!!!Rozmawiałam z sąsiadką i powiedziała mi,że wolałaby żeby ktoś go wziął bo jej mężowi szkoda go uspać a sami nie mogą się nim zająć(jak to na wsi).Powiedziałam jej,że spróbuję kogoś z Waszą pomocą znaleźć,że może się uda.Proszę Was pomóżcie znaleźć kogoś kto się zajmie tym biednym psiaczkiem,może jednak jest jakaś szansa choćby na podleczenie.Proszę o pomoc!!!!!

Posted

Jak wstanę to poproszę sąsiadkę,żeby zrobiła mu parę fotek i postaram się je wrzucić.Dzięki wielkie dziewczyny za zainteresowanie.Ja nie jestem wolontariuszką więc bez Was sobie nie poradzę:shake:

Posted

Jagoda - dowiedz się też dokładnie co powiedział weterynarz. Czy jest to krzywica, z czego wynika ten niedowład... I co oznacza, że był źle prowadzony?
Sądzę, że dziewczyny z forum owczarków będą potrzebowały bardziej konkretnych informacji. A jeśli weterynarz psa badał - to musiał jakąś diagnozę wystawić...

Posted

jagoda053 napisał(a):
Jak wstanę to poproszę sąsiadkę,żeby zrobiła mu parę fotek i postaram się je wrzucić.Dzięki wielkie dziewczyny za zainteresowanie.Ja nie jestem wolontariuszką więc bez Was sobie nie poradzę:shake:

Jagoda, trzeba bedzie zalozyc nowy watek, bo tu nikt nie trafi...

Posted

Rozliczenie wpłat na suczki:
10.07 Janna 10zł
11.07 asl 5zł
11.07 Ra_dunia 100zł
21.07 Reno2001 50zł
21.07 Ra_dunia 15zł
24.07 Alaa 72zł
24.07 desideratum 26zł
25.07 AMON 50zł
30.07 Ra_dunia 50zł
30.07 Emilia2280 107,50zł
08.08 Emilia2280 249zł

Razem: 734,50zł z wpłat na konto
plus 15zł-beatka, 20zł- Jo37, 10zł-zolzunka, 40zł- beam6
Łącznie: 819,50zł

740zł wyniósł dług w lecznicy (został opłacony)
Zostało:79,50zł

Na co przeznaczyć pozostałą kwotę?

Posted

[quote name='esperanza']Rozliczenie wpłat na suczki:
10.07 Janna 10zł
11.07 asl 5zł
11.07 Ra_dunia 100zł
21.07 Reno2001 50zł
21.07 Ra_dunia 15zł
24.07 Alaa 72zł
24.07 desideratum 26zł
25.07 AMON 50zł
30.07 Ra_dunia 50zł
30.07 Emilia2280 107,50zł
08.08 Emilia2280 249zł

Razem: 734,50zł z wpłat na konto
plus 15zł-beatka, 20zł- Jo37, 10zł-zolzunka, 40zł- beam6
Łącznie: 819,50zł

740zł wyniósł dług w lecznicy (został opłacony)
Zostało:79,50zł

Na co przeznaczyć pozostałą kwotę?

DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE :loveu:

Posted

Dziewczyny: Margo i Sasza trochę się drapią. Nie jest to jakieś bardzo namolne ale jednak coś tam im dokucza. Zastanawiam się czy to coś na działce czy karma.
Sojka - trzeba będzie je poobserbować i ewentualnie zmienić karmę na taką z jagnięciną. Mojej suni to pomogło.