Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może hurtownia lub sklep jest jakoś z Wami zaprzyjazniony i da karmę częściowo w kredycie, albo wyda taką ilośc jaka już ma pokrycie finansowe i zarezerwuje resztę.Tu jest wazny czas,ona bidulka ciągle zagłodzona...

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

al-ka napisał(a):
A może hurtownia lub sklep jest jakoś z Wami zaprzyjazniony i da karmę częściowo w kredycie, albo wyda taką ilośc jaka już ma pokrycie finansowe i zarezerwuje resztę.Tu jest wazny czas,ona bidulka ciągle zagłodzona...

To chyba trzeba mieć znajomości....

Posted

Eeee..... jakie tam znajomości.Trzeba wynależć jakiś sklep z najkorzystniejszą ceną i pogadać.Przecież wszędzie są fajni ludzie,kochający zwierzęta.Jeśli są pieniądze na sporą część worka to napewno zgodzą sie wydać tyle na ile jest już pokrycie(sprzedaje się też rozważaną z worka karmę) a na resztę położą rezerwację, i jakoś się uzbiera kasę i dokupi(tak nawet praktykuje się w aptekach).Spróbujcie- to przecież nic nie kosztuje.

Posted

Myślałam,czy by nie spróbować na allegro, przedstawić sytuacje, pokazać wątek i zaanagażowanie ludzi (choć tutaj mało nas), może sprzedawca zgodziłby sie sprzedać za taką sume ,a my moglibyśmy w zamian zrobić mu małą reklame...

Posted

Próbuj kochana to fajny pomysł!Tu trzeba szybko dać jej jeść i ochronić trzustkę,bo każdy dzień zwłoki działa na jej niekorzyść.Przy chorobach trzustki dieta jest super wazna.Jeśli trzustka "odmówi współpracy" los małej będzie przesadzony:-(.

Posted

ja niestety nazwy nie znam, ale myślę ze jak sie zadzwoni do jakiejkolwiek hurtowni/dystrybutorni i powie ze chodzi o specjalistyczną karmę dla psów chorych na trzustkę to będą wiedzieć o co chodzi i do pierwszych ustaleń to wystarczy .

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Odebralam wiadomosc na gg odnosnie karmy ale nie mam pojecia jak ona sie nazywa trzebaby bylo sprawdzic...Byl dzisiaj pan zainteresowany adopcja Adry..pomysli...moze akurat:):):)

Asia nie wydajcie ją bez uprzedniego sprawdzenia domu...

poszukam na allegro jakiejś takiej karmy...

sunia ma 1 obserwatora na allegro.

Posted

pozory czasem mylą ... zawsze trzeba dom sprawdzić :shake: bo to ze jej potrzebny dom to jest oczywiste, ale przykre by było jakby ten dom okazał sie trochę inny niż sie wydaje po rozmowie :roll:

Trzymam kciuki za maleńką , żeby wszytko było ok, i ludzie sie pokazali i byli odpowiedni

Posted

jusstyna85 napisał(a):
a ktoś wie jak dokładnie ta karma sie nazywa?

Karma dla trzustkowców nazywa się Hill's i/d . Jest jeszcze innej firmy trochę tańsza ale nie znam nazwy.

Posted

Podpowiem Wam jeszcze tani,naturalny i niezawodny sposób na zewnątrzwydzielniczą niewydolność trzustki.Trzeba wejść tylko niestety w układ z jakąś ubojnią krówek lub świnek (-bo jest obowiązek całkowitej utylizacji trzustek i tarczyc z ubojni).Zdobyć trzeba tylko świeżą trzustkę i podawać do suchej np.karmy niekoniecznie nawet weterynaryjnej 40gramów zmielonej trzustki(kopiata łycha od zupy) na każde 30kg psa.Koszt absolutnie minimalny,bo trzustka kosztuje grosze a efekt zadziwiający.Wiem,ze to trudno w schronie tak robić ale może dla dt lub ds będzie to jakaś wskazówka.

Posted

al-ka napisał(a):
Podpowiem Wam jeszcze tani,naturalny i niezawodny sposób na zewnątrzwydzielniczą niewydolność trzustki.Trzeba wejść tylko niestety w układ z jakąś ubojnią krówek lub świnek (-bo jest obowiązek całkowitej utylizacji trzustek i tarczyc z ubojni).Zdobyć trzeba tylko świeżą trzustkę i podawać do suchej np.karmy niekoniecznie nawet weterynaryjnej 40gramów zmielonej trzustki(kopiata łycha od zupy) na każde 30kg psa.Koszt absolutnie minimalny,bo trzustka kosztuje grosze a efekt zadziwiający.Wiem,ze to trudno w schronie tak robić ale może dla dt lub ds będzie to jakaś wskazówka.

W schronisku to na pewno jest niewykonalne :(

Posted

Justyna ..poprawka..wplace cos ponad 100zl..tak,zebyscie juz mialy na ta karme!!!
Dalam tez Adre na profil naszej.klasy..mam nadzieje,ze znajdziemy wiecej osob do pomocy!!!

Posted

Kamila_s napisał(a):
Justyna ..poprawka..wplace cos ponad 100zl..tak,zebyscie juz mialy na ta karme!!!
Dalam tez Adre na profil naszej.klasy..mam nadzieje,ze znajdziemy wiecej osob do pomocy!!!

Kamila wpłać 69 zł..będzie całość...120 + 30 + 69,a potrzebujemy 219 zł...

ja moge to zamówić i wyłożyć kase z konta mamy,a Mysia kiedy wróci odda mi...

Posted

Kamila_s napisał(a):
wplace tak jak mowilam..bedzie reszta na nastepny worek!!!:-)

Aleś Ty uparta...:)

wiesz, że bardzo dziękujemy nie tylko za to :)

Pytanie do wszystkich-zamawiać tą karme przez allegro już? mogłaby zostać wysłane już we wtorek kurierem, byłaby na środe....