Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

utyje i bedzie pieknym owczarkiem ;) tylko odpowiednia karma potrzebna, a miłość takze robi swoje ;) tylko na to trzeba troszke czasu ;) najwazniejsze zeby sie zaaklimatyzowala ;)

pozdrawiam ;)

Posted

Mhm...mamy psiaka starszego,ktory spedzil w schronisku 7lat...teraz ma jechac do warszawy do ceny transportu brakuje 35zl wiec te 30zl moznaby przekazac na niego jesli nie macie nic przeciwko...zaraz wkleje tu jego watek;)

Posted

mysle ze zaaklimatyzuje sie szybko ..psiaki na szczęście zazwyczaj do dobrego szybko przywykają :cool3: ..a co do utycia na to pewnie trzeba będzie dłużej poczekać , ale ważne ze idzie wszystko w dobrym kierunku :)

na wątku Pryszcza( :-o!?) już byłam , no to pozostaje druga torba która nabywcy na razie nie ma :oops::roll: , ale może znajdzie :oops: a wolałabym od razu zmienić w pierwszym poście cel żeby wszystko było jasne ;)

Posted

Ja rozumiem was doskonale. Jak czlowiek przesyla pieniadze na karme dla chorej psiny i mysli co tam u niej to chce wiedziec jak jej sie wiedzie u nowej rodziny. Sama bym sie interesowala i chciala miec pewnosc. Mnie sie tylko nie podobalo to co bylo pisane na temat nowych wlascicieli Adry bo to bylo zupelnie bez powodu, osoba ktora ich wogole nie zna wypisywala takie bzdury. Niektorzy to przyjeli do siebie i wypisywali ze do agresywnych ludzi lepiej jej nie dawac. Tylko dobrze ze sie ktos jej losem przejmuje, tylko bez przesady. Ale jak widac wlasciciel Adry chetnie podzieli sie z wami informacjami o badaniach i jej zdjeciami, wiec pewnie zobaczycie jak jej sie wiedzie :)

Posted

To o agresywnych slowach to i tak nic w porownaniu co ja ,,uslyszalam"ale to juz naprawde nie wazne...przykre,jak ludzie umieja sie zachowac...Czekam takze niecierpliwie na fotki:)Adrusia rzeczywiscie byla b.chuda i wrecz przepada za jedzeniem...a jak karma jej smakuje?

Posted

Witam!Adra jest naszą nową lokatorką.Mamy 15 letniego kundelka którego Adrunia zaakceptowała od razu.Natomiast jest problemik z zaakceptowaniem przez Adrę przygarnierego przez nas kotka.Mam nadzieje ze ta sytuacja po malutku i z czasem sie zmieni.Powiem tak jak wrocilam do domu z pracy i zobaczylam Adre (bo w schroinisku byla po nia moja siostra i maz)to sie przerazilam nie widzialam nigdy tak chudego psa.Adra wazy w tej chwili 20,5 kg.Ma 12 kg niedowagi.Od poniedzialku Adra jest na antybiotykach poniewaz nie wyciagniete szwy spowodowaly rozejscie i zakazenie rany.Powstala dziura,dzis odebralismy wyniki krwi poziom amylazy wynosi 477.Jest niby w normie ale za niski.Biegunki nadal wystepuja ale nie sa takie ostre jak w poniedzialek.Jutro wyniki kalu.I dopiero odpowiednie dobranie lekow i zdiagnozowanie calkowite choroby.Adra przyzwyczaja sie.Ma ogromny apetyt.Bardzo nas wita po powrocie do domu i uwielbia jezdzic samochodem.Sunia jest lagodna.Bez problemu daje dojsc do miski i zasypywac rane specjalnym proszkiem.Mam nadzieje ze uda sie dobrac odpowiednia diete i sprawic aby Adra nabrala masy.I poprawila wyniki krwi.O 4 rano mam pobudke i przyppomnienie ze trzeba dac jesc;)Adra tetni zyciem i zaczyna rozumiec ze zostaje u nas na stale.Pozdrawim

Posted

co do karmy narazie dostaje kosmiczne (wrecz dziwne smakolyki) które niezbyt ładnie wygladaja:) ale smakuja od jutra jesli ktos mnie nie zawiedzie dostanie swieza trzustke i bedzie w trąbke pozdrawiam:p

Posted

No to super:)Adrunia byla u nas dokarmiana ale wiadomo jak to w schronisku...trafila w strasznym stanie i to trwa zanim dojdzie do siebie tym bardziej ta choroba....mam nadzieje,ze pokochaja sie z kotkiem:D

Posted

Ja sądzę,że wszystko się ułoży!:lol:
Na wątku ONki Sary,która zamieszkała z kotem,na początku działy się straszne rzeczy,a teraz Sara z kotem razem śpią! Mimo,że wcześniej były obopólne ataki!;)

Posted

Ja podobnie jak epe uwazam ze trzeba dac im czas....jesli nie pomoze bedziemy myslec...jak cos mam kontakt ze szkola szkolenia psow Pastel,ktorzy mogli by cos poradzic;)ale mysle,ze narazie sprobujemy dac im czas:)

Posted

Myslimy o szkole dla Adry.Ale priorytetem jest aby przybrala na masie bo to najwazniejsze pies z taka waga sami wiecie o co mi chodzi.A pozniej sie pomysli.

Posted

Jak cos zalatwie wam szkolenie w szkole Pastel:) ale narazie zdrowko najwazniejsze:):)mysle,ze Adrusia nie potrzebuje jakiegos super szkolenia:Dale mozna popytac,dowiedziec sie o jej zachowaniach,popytac:)zawsze warto:D

Posted

Czytam dużo wątków i najczęściej problemy między psem i kotem,właściciele zostawiaja do rozwiązania między zwierzaczkami! Oczywiście pod kontrolą!;)
Najczęściej zwierzaki same ustalają sobie relacje między sobą!
Albo się zaprzyjaźniają,albo schodzą sobie z drogi-kot ma swój teren,a pies swój!:lol:

Posted

Ja tez to czytałam.Ale problem w tym ze Dropsik sie nie broni a Adra otwiera cala paszcze i chce go tam umiescic,niedopilnowanie i kot bedzie mial przetracony kregoslup.Nadmieniam ze kotek jest po amputacji ogona i przetraconek miednicy.Takze niepotrafi skakc tak wysoko aby sie przed nia uchronic.

Posted

To może jednak trzeba ingerować i nakrzyczeć na Adrę?
W końcu ona ostatnia przyszła do tego "stada" i to ona musi znać swoje miejsce-i to od początku!
Bo jeśli zacznie się ją zanadto rozpieszczać,bo "taka biedna,chudzinka,itp"-to może uznać,że jest najważniejsza i będzie chciała "rządzić"!!;)
Wtedy przestanie słuchać i będzie robić co chce!
Po co wydawać na szkoleniowca,jak można od początku jej pokazać,że nie jest najważniejsza i jak źle robi to karcić słownie i stanowczo!
Jak nie posłucha,to zacząć ignorować,nie głaskać,nie mówić nic do niej!
Powinna to zrozumieć!

Posted

mam pytanko moze zna ktos jakas tania apteke internetową????? chodzi o kreon 10 000 u nas w aptece kosztuje 17.50 za 20kaps czyli na 4dni jesli znajdzie ktos cos taniej prosze o przeslanie linka bedzie go jadla raczej przez wiekszosc zycia wiec warto znalezc dobrego i taniego dostawce slyszalem gdzies ze sa jakies internetowe apteki ktore wysylaja i calkiem sie to oplaca jak cos znajdziecie piszczcie moze byc tes kreon 25 000 jest na recepte ale to nie problem ale lepiej 10 000 jest w opakowaniach 20 i 50 kaps trzeba kupic jakiegos tira:) bedzie na:p jakis czas:)