Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam na wątku Aronka i też mu wpłaciłam 20zł. Nie ma za co dziękować. Cała przyjemność po mojej stronie ;) Bardzo się cieszę, że Adreczka będzie miała domek, że znaleźli sie ludzie, którzy ją pokochali i mają warunki, żeby ją przyjąć. Też będę trzymać mocno kciuki.

Posted

Asia sprawdźcie dobrze ten potencjalny dom dla Adry, powiedziałabym, że facet jest bardzo agresywny w słowach i rości sobie prawo do niej już teraz.Mnie takie osoby nie podobają sie...

Czy on aby na pewno wie i zdaje sobie sprawe z tego, że to chory pies?

Posted

Oj!Agresja jakakolwiek przy ONku to zupełnie nie dobrze wróży:shake:.To wyjątkowe psy-bardzo mocno wsłuchują się we właściciela i bezbłędnie wyczuwają nastrój.Niezadowolenie,agresja bardzo je dołuje.Moje ONki właściwie czytają w moich myślach.Sprawdżcie kochane ten tom bardzo skrupulatnie,zeby Adrusi nie zrobić jeszcze jednej krzywdy.Nie dość,ze przezyła już tyle,że chora to jeszcze jakiś frustrat będzie leczył na niej kompleks niższości.A poza tym potencjalny właściciel musi być doskonale zorientowany nie tylko co do koniecznosci stałego podawania leków i stosowania właściwej diety,ale także mieć swiadomość,ze każdy błąd dietetczny lub choćby stres skutkuje biegunką(w domu także!).Czy są na to gotowi?A co ze sterylką-akceptują?Uważajcie na rozmnażaczy i zakompleksionych frustratów!Martwię się o nią.Mój pierwszy w zyciu ON był trzustkowcem-to jest prawdziwe wyzwanie.

Posted

al-ka napisał(a):
Oj!Agresja jakakolwiek przy ONku to zupełnie nie dobrze wróży:shake:.To wyjątkowe psy-bardzo mocno wsłuchują się we właściciela i bezbłędnie wyczuwają nastrój.Niezadowolenie,agresja bardzo je dołuje.Moje ONki właściwie czytają w moich myślach.Sprawdżcie kochane ten tom bardzo skrupulatnie,zeby Adrusi nie zrobić jeszcze jednej krzywdy.Nie dość,ze przezyła już tyle,że chora to jeszcze jakiś frustrat będzie leczył na niej kompleks niższości.A poza tym potencjalny właściciel musi być doskonale zorientowany nie tylko co do koniecznosci stałego podawania leków i stosowania właściwej diety,ale także mieć swiadomość,ze każdy błąd dietetczny lub choćby stres skutkuje biegunką(w domu także!).Czy są na to gotowi?A co ze sterylką-akceptują?Uważajcie na rozmnażaczy i zakompleksionych frustratów!Martwię się o nią.Mój pierwszy w zyciu ON był trzustkowcem-to jest prawdziwe wyzwanie.

Mnie chodzi tylko o to , że był agresywny w słowach, jaki jest to już nie wiem....mam nadzieje, że to tylko pozory i jest dobrym człowiekiem...Mysia z nim rozmawiała, musiał wypaść dobrze...

Asia jak wrócisz ,to zdaj relacje...czasem do ludzi mówi sie, że pies chory,potrzebuje specjalnej opieki i karmy, oni mówią, że rozumieją to,a w rzeczywistości to do nich nie dochodzi....

Posted

Jak juz widze takie skreslanie ludzi i szukanie dziury w calym to robi mi sie zle...Adra nie mogla dluzej zostac w schronisku...ciesze sie,ze trafiła do domu....rozmawialam dzisiaj z państwem,ktorzy ja zaadoptowali byli bardzo wporzadku...od razu mieli jechac z nia do weta i naprawde od razu bardzo ja pokochali...bedziemy sprawdzac ta adopcje napewno ale uwazam,ze wszystko bedzie ok i nie nalezy nakrecac na zapas...ludzie ADRA MA DOM!!!!

Posted

Ja rowniez czekam na potwierzenie czy Pan byl dobry...czy bedzie mozna sprawdzic jak sie ma Adra w nowym domku?????
Jasne,ze nie ma sie co nakrecac,ale lepiej tez dmuchac na zimne..tym bardziej,ze okrutnych ludzi nie brakuje:angryy:

Posted

Sprawdze za niedlugi czas...z tego co wiem duzo rozmawiali z Mysia i wypytywali o szczegoly,..dowiadywali sie o karmy i choroby trzustki...byli naprawde wporzadku...nie wiem co komu znowu sie wydaje...eh....szkoda gadac...

Posted

ja sie nie bede wypowiadac co komu sie wydaje...dla mnie zawsze najwazniejesze jest dobro zwierzat..jezeli jest na to 100%pewnosc to dla mnie jest cudownie..tylko tyle...
jak bedzie wiadomo cos po wiezycie u Adry byloby super o tym wiedziec...

Posted

Asiu Klero droga!Ani tu się komuś(mnie zwłaszcza) coś tam wydaje,ani nikt w całym dziury nie szuka.Bardzo,ale to bardzo zależy mi aby Adra i wszystkie inne psy na całym swiecie miały wspaniały kochajacy dom.I cieszę się ogromnie,ze Adrusi się udało!Moje prośby o szczególną ostrożność wynikają z niezmierzonej miłości do ONków,które kocham bardziej niż wszystko na świecie, i los których jakoś tak bardzo mocno leży mi na sercu.I nigdzie przecież nikogo nie skreśliłam-to tylko ostrożność.Ale skoro to Mysia rozmawiała to bardzo mnie uspokoiło.Pszepraszam,że może popsułam Wam radość z Adrusinego domku,ale ja już tak mam,że potencjalnych właścicieli rozpracowuję prawie jak Mosad,bo choć pierwsze wrażenie jest bardzo ważne to czasem niestety bywa zwodnicze.Lepiej przecież dmuchać na zimne.Napisz proszę Asiu jak już ten domek Adrusiny sprawdzisz,żebyśmy mogły wszystkie jeszcze bardziej się ucieszyć i za nowy dobry domek Adrusi z radością wznieść toaścik.

Posted

Tak MYSIA ROZMAWIALA KILKAKROTNIE Z TYMI LUDZMI!Dzwonili pytali o adre,karme,choroby,kontaktowali sie z wetem..nie ma podstaw zeby ufac im mniej niz innym...juz wiecej tu nic nie pisze...napisalam wam co i jak jak beda info dam znac nie lubie niepotrzebnego zamieszania,z ktorego nic nie wynika...wszyscy trzymamy kciuki za domek Adry:)(na marginesie Adra jest po sterylce)

Posted

ale nie potrzebuja!!Nie zapomnialam!Ale moze ktos tu robi bezpodstawny zamet?!to ostatnie slowa ktore tu napisalam...ciesze sie ze Adra ma dom i Mysia rowniez jesli interesuje was jej opinia...mam dosc zamieszania na watkach...i tak nic nie daja...

Posted

pytaj o co chcesz!na wszystko ci odpowiem jesli bede mogla!dobra dosc...jak bede cos wiedziec dam znac..Al-ka dziekuje za troske o Adrusie i bardzo dobrze Cie rozumiem..ale naprawde nie ma sie o co martwić bo ludzie naprawde sa w b.dobrym kontakcie z Mysia i byli ok:)wiadomo,ze mogli napisac jakies slowa,ktore po1mozna roznie interpretowac,a po 2mogli napisac pod wplywem jakiejs zaistniałej sytuacji..lepiej jak sie z kims rozmawia na zywo...Mysia byle komu nie oddalaby Adruni ja z reszta tez:)

Posted

Asia ma wielkie pretensje, ze robie szum na wątku...ja tego jednak nie widze...nie odpowiadam za pytania ani Kamili ani Al-ki.prawda? wg mnie to sa normalne pytania...

To, że napisałam wczoraj, że ci ludzie niezbyt ładnie pisza o psie,który będzie ich własnością i w agresywny sposób roszczą sobie do niej prawo,a następnie skomentowałam że chodizi tylko o sposób pisania,a nie zachowania bo tego nie wiem, nie znaczy że robie szum,jak to nazwałaś,podkreśliłam, ze skoro Mysia rozmawiała,to musieli dobrze wypaść. Może to, że poprosiłam o wcześniejszą wizyte kogoś z dogomanii,by zapytać ludzi,czy nie potrzebują karmy,albo porady też jest złe...

Nie mam pytań....

Posted

nikt nie sieje zametu,,tylko sie troszczy o dobro psa...zamiast sie zloscic na osoby,ktore chca tylko dobra dla Adry i szalaly jak glupie,zeby kupic jej karme...
Uwazam,ze dom jest najwspanialsza dla zwierzat,ale rownie wazna jest jakosc tego domku..jezeli faktycznie nie masz nic do zarzucenia nowym wlascicielom to mozemy byc spokojne nieprawdaz???
Ja znam na przyklad Irenke,ktora zajmuje sie rowniez adopcjami pieskow z Krzyczki i kazdy dom dla pieska jest extra analizowany..dostaje 1000pytan potem od dziewczyn z watku i zawsze z mega cierpliowscia odpowiada na nie..gdyz nam wszystkim chodzi tylko o jedno..dobro tych wspanialych zwierzat....
Jezeli ktos nie ma cierpliwosci to faktycznie lepiej zamilczec....:diabloti:

Posted

próbuje Asi przemowić do rozumu, że pytania to normalna rzecz,ale ona uparta jest.Zawzięła sie i już...za bardzo to odnosi do siebie, przecież nikt nie wytyka jej niczego złego...nie rozumiem...

No ale dobra...będziemy milczeć...

Posted

ja powiedzialam ze odpowiem na kazde pytania a wy mi wmawiacie ze nie chce nic mowic..TO PYTAJCIE!tyle razy juz to napisalam,ze Mysia miala duzy kontakt z tymi ludzmi,interesowali sie,kontaktowali z kim trzeba,w razie co mamy dzwonic i oni beda dzwonic...bylam przy adopcji osobiscie ich poznalam i sadze,ze sa dobrymi ludzmi,adopcja sie powiodla i bedzie sprawdzona.Maja pieniadze i wiedze zeby zapewnic jej odpowiednia karme i wszystko czego potrzebuje..