Mysia_ Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Adra trafiła do schroniska jakoś koło połowy czerwca... Biegała po placu przedszkola z pokrywą kosza na śmieci w kształcie hipopotama, nie potrafiła jej ściągnąć, a śmietniku szukała pewnie jedzenia. Na początku myślelismy, że jest poprostu chuda, potem zastanawialiśmy się, może w ciąży? tu niby żeberka widac, ale brzuszek powiększony... Trafiła do weta, który zalecił badania kału. Okazało się, że bidula ma chorą trzustkę :placz: Nieprzerwane biegunki, osłabienie i napewno cierpienie :shake: Suczka musi być na specjalnej - niestety drogiej karmie, ponieważ niestety póki co po gotowanym jedzeniu biegunki wystepują nadal. Oprócz tego od dzisiaj zaczeła dostawać Kreon. Czy ktoś ją pokocha? Da szansę na normalne szczesliwe życie? Czy ktoś bedzie nie patrzał na to, ze potrzebuje troszkę więcej niż inne, zdrowe psy??? ZBIERAMY PIENIĄŻKI NA KARMĘ: 20 zł - agusiazet 100 zł - al-ka 35 zł - Monica_20 50 zł - Pani Jolanta z Warszawy pieniążki zostały wydane na karmę ;) Kontakt: 692 581 343 gosha160@wp.pl gg: 4913896 Quote
israel Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Adra jest piękna i na pewno pokocha Ją ktoś dla kogo koszty utrzymania nie będą miały znaczenia! Mysiu napisz ile Adra ma lat - na zdjęciu wygląda na młodą. Czy Ona miała robione USG? czy tylko badanie kału? Jakie są rokowania lekarzy? Czy jest szansa, że to się ustabilizuje w jakiś sposób (jej stan nie będzie się pogarszał)? Jaką karmę specjalistyczną je teraz i czy Jej smakuje? Quote
Mysia_ Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Powiem szczerze, że nie wiem czy było USG :oops: ale chyba nie.... Adra jest młoda, to przekochana suczka, ale niestety przygnębiona.... Od dwóch dni (czyli od kiedy dostaliśmy wyniki) dostaje TROVET HLD (mam nadzieje, że dobrze napisałam..), a od dzisiaj Kreon.. Póki co biegunka nie ustapiła. Apetyt niby ma, ale pewnie wolałaby inne jedzonko... Chyba do suchej karmy nie jest przyzwyczajona. Wygląda na to, że ktoś sie jej pozbył ze wzgledu na jej chorobę :-( Quote
Doda_ Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Ehh, biedna sunia, jest ciezko chora.. :-( ale musi wyzdrowiec.. Quote
beka Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Aile razy jest karmiona i w jakiej dawce dostaje kreon? Onek Boni , który jest u mnie też ma chorą trzustke. Dostaje 3x dziennie jedzie (hills id) do tego kreon -2 tabletki po 10000 jed. do każdego posiłku. Wet mi powiedził że pies powinien jesć min 3 x dziennie a najlepiej 5 ... Quote
Mysia_ Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 niestety to schronisko... Ja mogę przypilnować karmienia dwa razy dziennie :roll: Dzisiaj zerknę jaką dawkę ma ten Kreon, który dostaje, bo naprawdę nie pamietam :oops: Dostaje go w każdym bądź razie 2 razy dziennie... Quote
agusiazet Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Jest taka piękna, na pewno się komuś spodoba!!! Quote
Mysia_ Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Adra coś dzisiaj nie chciała jeść i była bardzo osłabiona :-( Kto jej pomoże? :placz: Quote
doddy Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Ja Brenie swojej dawałam Amylan jak miała problemy z trzustką. Dostawała tabletkę do jedzenia 2 razy dziennie. HLD to koszt 140zł u nas w hurtownii. A jak u Was? Quote
Mysia_ Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 doddy napisał(a):Ja Brenie swojej dawałam Amylan jak miała problemy z trzustką. Dostawała tabletkę do jedzenia 2 razy dziennie. HLD to koszt 140zł u nas w hurtownii. A jak u Was? qrczę, że nie wiem, ale chyba nie wiele więcej :roll: nie wiem czy nie będziemy musieli się na coś innego przerzucić, bo póki co nie bardzo chce jeść :shake: Quote
doddy Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Na forum była jakaś dziewczyna od owczarków która ustawiała diety pod chore psy tylko nie znam nicku. Quote
dona20 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Ona jest na prawdę biedna i przygnębiona(serce ściska jak się na nią patrzy:-(Ona bardzo potrzebuje domku Quote
doddy Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=273 Na 99% to AM układała te diety stosownie do psa. Quote
Doda_ Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 dona no pewnie ze bardzo potrzebuje domku, bardzo... ale ciągle brak dt :-( Quote
Mysia_ Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 bardzo się o nią martwię :-( Adra czuje się kiepsko.. Nie ma apetytu, tzn. nie za bardzo jej ta sucha karma podchodzi :shake: Zaraz napisze do AM.... Quote
Doda_ Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ehhh.. psinko, wróc do zdrowia! DT gdzie jestes? :angryy: Quote
Mysia_ Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 AM odpisała, że pomysli o diecie dla niej... Może akurat ;) Niech ktoś się zlituje nad tą psinką :placz: Quote
agusiazet Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Może chociaż jakiś mało płatny DT? Prosimy!!! Quote
Mysia_ Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Niestety póki co ciężko z DT :-( :shake: Wszyscy zapsieni.... Może w tytule napisze prośbę o DT..... Quote
Recommended Posts