Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Adra trafiła do schroniska jakoś koło połowy czerwca... Biegała po placu przedszkola z pokrywą kosza na śmieci w kształcie hipopotama, nie potrafiła jej ściągnąć, a śmietniku szukała pewnie jedzenia.
Na początku myślelismy, że jest poprostu chuda, potem zastanawialiśmy się, może w ciąży? tu niby żeberka widac, ale brzuszek powiększony... Trafiła do weta, który zalecił badania kału. Okazało się, że bidula ma chorą trzustkę :placz: Nieprzerwane biegunki, osłabienie i napewno cierpienie :shake: Suczka musi być na specjalnej - niestety drogiej karmie, ponieważ niestety póki co po gotowanym jedzeniu biegunki wystepują nadal. Oprócz tego od dzisiaj zaczeła dostawać Kreon.
Czy ktoś ją pokocha? Da szansę na normalne szczesliwe życie? Czy ktoś bedzie nie patrzał na to, ze potrzebuje troszkę więcej niż inne, zdrowe psy???

ZBIERAMY PIENIĄŻKI NA KARMĘ:
20 zł - agusiazet
100 zł - al-ka
35 zł - Monica_20
50 zł - Pani Jolanta z Warszawy
pieniążki zostały wydane na karmę ;)

Kontakt:
692 581 343
gosha160@wp.pl
gg: 4913896

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Adra jest piękna i na pewno pokocha Ją ktoś dla kogo koszty utrzymania nie będą miały znaczenia!

Mysiu napisz ile Adra ma lat - na zdjęciu wygląda na młodą. Czy Ona miała robione USG? czy tylko badanie kału?
Jakie są rokowania lekarzy? Czy jest szansa, że to się ustabilizuje w jakiś sposób (jej stan nie będzie się pogarszał)?

Jaką karmę specjalistyczną je teraz i czy Jej smakuje?

Posted

Powiem szczerze, że nie wiem czy było USG :oops: ale chyba nie....

Adra jest młoda, to przekochana suczka, ale niestety przygnębiona....
Od dwóch dni (czyli od kiedy dostaliśmy wyniki) dostaje TROVET HLD (mam nadzieje, że dobrze napisałam..), a od dzisiaj Kreon.. Póki co biegunka nie ustapiła. Apetyt niby ma, ale pewnie wolałaby inne jedzonko... Chyba do suchej karmy nie jest przyzwyczajona.
Wygląda na to, że ktoś sie jej pozbył ze wzgledu na jej chorobę :-(

Posted

Aile razy jest karmiona i w jakiej dawce dostaje kreon?
Onek Boni , który jest u mnie też ma chorą trzustke.
Dostaje 3x dziennie jedzie (hills id) do tego kreon -2 tabletki po 10000 jed. do każdego posiłku.
Wet mi powiedził że pies powinien jesć min 3 x dziennie a najlepiej 5 ...

Posted

niestety to schronisko... Ja mogę przypilnować karmienia dwa razy dziennie :roll: Dzisiaj zerknę jaką dawkę ma ten Kreon, który dostaje, bo naprawdę nie pamietam :oops: Dostaje go w każdym bądź razie 2 razy dziennie...

Posted

Ja Brenie swojej dawałam Amylan jak miała problemy z trzustką. Dostawała tabletkę do jedzenia 2 razy dziennie.
HLD to koszt 140zł u nas w hurtownii. A jak u Was?

Posted

doddy napisał(a):
Ja Brenie swojej dawałam Amylan jak miała problemy z trzustką. Dostawała tabletkę do jedzenia 2 razy dziennie.
HLD to koszt 140zł u nas w hurtownii. A jak u Was?

qrczę, że nie wiem, ale chyba nie wiele więcej :roll:
nie wiem czy nie będziemy musieli się na coś innego przerzucić, bo póki co nie bardzo chce jeść :shake:

Posted

bardzo się o nią martwię :-(
Adra czuje się kiepsko.. Nie ma apetytu, tzn. nie za bardzo jej ta sucha karma podchodzi :shake:
Zaraz napisze do AM....