Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Shadow dziś spędził 6 godzin nad jeziorkiem w wodzie. Nawet na chwile nie można go było wyciągnąć. I w końcu się nauczył holować, już się nie boji tylko zasówa z dodatkowym ciężarem :multi:
Wieczorem jak tylko zrzuce zdjęcia na komputer, to zamieszcze jakieś na blogu. Zapraszam :razz:
Dla tych, którzy nie mięli okazji jeszcze pooglądać Dołkowych foteg na blogu:
banerek,który mam w opisie jest podlinkowany adresem bloga :)

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właściwie to jest nie za duży stawik ;) Jedynie dzieciaki się w nim pluskają (jak rodziców nie ma) i inne psy.
Po tym co mu wyskoczyły te krostki to był w domu spłukiwany - ale z szamponem dla psów, bo cały był brudny z piachu...

Posted

Też tak na początku myśleliśmy, ale jakiś czas później był kompany drugi raz i już go nie wysypało..
Ja mam swoją teorię, że to przez obróżkę Preventic. Może wchodzi w reakcje z wodą i stąd ta wysypka?
Podobne krostki wyskoczyły mu również po tym jak jak zmókł na dworze... Też miał na sobie Preventica... hmm..

Posted

*Daria* napisał(a):
Też tak na początku myśleliśmy, ale jakiś czas później był kompany drugi raz i już go nie wysypało..
Ja mam swoją teorię, że to przez obróżkę Preventic. Może wchodzi w reakcje z wodą i stąd ta wysypka?
Podobne krostki wyskoczyły mu również po tym jak jak zmókł na dworze... Też miał na sobie Preventica... hmm..

Może..niewiem nigdy nie spotkałam się z takim czymś.
Znam za to sunie też amstaffke, która ma uczulenie na guma. Zero gumowych zabawek. Wystarczy, że złapie do pyska i już cała w bąblach.
Może ta namoknięta guma tak na niego działa?

Posted

u nas jest jeszcze taki problem, ze za bardzo nie ma gdzie pływać..
na pasterniku mamy dwa jeziorka, ale nie pierwszej czystości więc ludzie tam nie wchodzą..
w Kryspinowie raczej nie wolno wpuszczać psów, chyba że wieczorem kiedy już nikt nie chodzi..

Posted

Isia & Chester napisał(a):
raczej nie wolno wpuszczać psów, chyba że wieczorem kiedy już nikt nie chodzi..

No najlepiej wieczorem. :) Jeziorko pewnie czyste to nie ma problemu :)

Posted

Talia napisał(a):
No najlepiej wieczorem. :) Jeziorko pewnie czyste to nie ma problemu :)

no dosyć czyste ;)
ale to nie zmienia faktu że przydałoby sie jeszcze jakieś na które można by chodzić też w dzień :eviltong:

Posted

nauke plywania i kontakt z woda nalezy rozpoczac juz od szczeniaka.
Chodzilam ze szczeniakiem do psiej szkoly,grupy szczeniakow Do plastikowej piaskownicy (muszli),ktora byla napelniona woda wpierw wchodzil opiekun psa ,a pozniej reke w ktorej mial smakolyk na oczach pieska powoli wkladal pod powierzchnie wody.Piesek wchodzil do wody i zanuzal pyszczek celem zabrania smakolyka z reki , Do psiej szkoly zabieram Frolica.
Powtorzyc mozna wielokrotnie.Pozniej szlismy nad rzeke i psy probowaly (bez przymusu )wchodzic juz glebiej do wody.Jedne plywaly inny wchodzily do wody patrzac na plywajace czworonogi.

Posted

hmm, a co sądzicie o pływaniu z linką 10m ?
Chciałabym w ten upał iść z psem nad tą wodę, ale bez linki to ja go nigdzie nie puszcze dopóki nie przejdzie okres cieczenia się suk...
Czy pies może się zaplątać w linkę i utopić ?

Posted

Daria, ja Raptusa zawsze puszczałam do rzeki na lince. Musisz pilnowac, zeby linka nie była naciagnieta ani zbyt luźna, wtedy na pewno Kiro nie poplacze się.

Ja dzisiaj byłam z Magia nad jeziorem, ja poszłam pływać, a ona stała na brzegu i nie chciała wejść do wody. Dopiero jak niedaleko nas pojawiło się dziecko, które rzucało do wody kamyki to się odwazyła i nawet sama z własnej woli zaczela pływać.

Posted

moj Baster gdy byl szczeniakiem zostal wrzucony do wody z pomostu przez mojego brata i zawsze bal sie wody nie zanurzyl nawet lapy ale...
od tej wiosny zaczal wchodzic do wody :razz:
ma 11 lat cale swoje zycie bal sie jeziora a w tym roku wchodzi tapla sie kopie w wodzie ale jak juz czuje ze zaraz niebedzie mial gruntu to wraca na brzeg i sie trzesie...
boi sie ..
jak ja wchodze to wchodzi za mna i sie ze mna wyglupia ale jak jestem glebiej i on niema gruntu to piszczy zanurzony po szyje i chce zebym wrocila :evil_lol:
wszedl pierwszy raz w marcu jak rzucalam sobie kamienie do wody poszedl poprostu za kamykiem :razz:
psy na starosc robia sie odwazne :diabloti:

a Kella miala pierwsze spotkanie z woda jak miala 3 miesiace i odrazu wlazla i nurkowala
ale teraz tak jak Baster wchodzi do kiedy ma grunt jak niema to panikuje i wraca szybko :evil_lol:
ale nurkuje skacze do wody biega i moze tak nawet kilka godzin bez plywania ;)

chcialabym nauczyc ja zeby sie nie bala ..
wiem ze plywac umie tylko nie chce..
ma teraz 10 miesiecy i mam nadzieje ze sie odwazy jeszcze :cool3:

Posted

Hmm, no to pewno jutro wybierzemy się nad nasz nie za czysty staw ;) Trzymajcie kciuki, bym nie musiała wskakiwać za psem do wody, bo się w linkę poplącze ;) (nie pływałam chyba z 5 lat i nie wiem jak by mi to szło ;) )

Posted

ten filmik wymiata :D:D
niektóre psy u nas na szkoleniu tak machały łapami przednimi samymi ale z brzegu :evil_lol:
ja może też będę Chestera na lince puszczać na wakacjach do jeziora, przynajmiej na początku ^^ bo jeszcze zobaczy coś po drugiej stronie jeziora i sobie popłynie :D

Posted

No to jesteśmy po ;) Ale mi się psisko ucieszyło jak znów staw zobaczyło ;) Ino wyszliśmy z za górki to zaraz popędził do wody :D
W linkę się nie poplątał. Ale staw troszkę zarósł na około jakimiś "drzewkami" i trzciną i żeby mi się nie zahaczył to cały czas biegałam wokół stawu i odwalałam jakieś kombinacje z linką ;)
No to teraz tylko czekać do jutra i obserwować, czy się krosty nie pojawiają. Trzymajcie kciuki, bo on tak się cieszy z tego stawu, że aż żal by było z niego zrezygnować.