AjriszZona Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ciąg dalszy. było pochmurno i deszczowo, nad lotniskiem była mgła więc zdjęcia nie najlepszej jakości, ale nie to teraz najważniejsze:) Panda i Irish z patykiem Panda i Luna przy 'wodopoju' Quote
AjriszZona Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 zaproszenie do zabawy gonitwa i znowu próba zainteresowania, tym razem ze strony Koti czajenie się na siebie nawzajem i pościg:) Quote
AjriszZona Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Panda:) wspólne węszenie w trawie i wspólne bieganie z właścicielką borzoja Quote
AjriszZona Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 cisza przed burzą i start za borzojem:) najlepiej Pandzie bawiło się z Koti, jakby nadawały na tych samych falach w czasie gdy Irish i Luna biegały swoimi ścieżkami węsząc w trawie różne ciekawe tropy, dwie białe łaciate patrzały tylko gdzie jest druga, zaczepiały się nawzajem i prowokowały pogonie, a Panda dzielnie dotrzymywała kroku Koti Była przy tym bardzo uparta i niestrudzona, Irish co najwyżej goniła za nimi jedno okrążenie i się zniechęcała (chyba tym, że zostawała w tyle). Między gonitwami było trochę czasu na przyglądanie się sobie nawzajem Quote
AjriszZona Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Panda czasami odbiegała gdy zobaczyła czy poczuła coś ciekawego, ale zawołana szybko wracała. nawet bez wołania co jakiś czas podbiegała machając ogonem, do każdego po kolei jakby się chciała upewnić czy wszyscy są Panda z tego, co zauważyłam, jest bardzo przyjazna w stosunku do ludzi i psów, chociaż czuje się uległa i oblizuje się gdy zbliża się do niej obcy pies. Zaskoczyła mnie, kiedy jeden pies próbował doskoczyć do mojej kieszeni w której schowałam rękawiczkę, próbował parę razy i gdy Panda zoabczyła jak skacze na mnie, podbiegła ze szczekaniem i odgoniła go. Poza tym przypadkiem nie szczeka na inne psy, nawet nie ostrzega gdy zabierają jej zabawkę Quote
AjriszZona Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 jest suczka Bianka wyglądająca jak kopia Pandy, oto jej zdjęcie z tematu Kolejne stadko z meliny-ile jeszcze utopią? sunia jak Border Collie na łańcuchu Jest jeszcze jedna suczka wyglądająca jak one, też znaleziona w Katowicach, obie są młodsze od Pandy. Ciekawe czy mają wspólne pochodzenie, ale to już raczej nie jest do wykrycia... Quote
AjriszZona Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 troche pusto tu:( tymczasem zdjęcia z dzisiejszego spaceru na Muchowcu na początek zabawy w przeciąganie zabawki później pojawili się nowi nowi znajom i Pandy, na zdjęciu z maluchem buszowanie w trawie, tu pojawia się Kaprys. Ciekawe co ta trawa w sobie ma, że tak ją lubią:) z Kaprysem bawiła się najlepiej, gonitwy nie miały końca. Nawet ogon i układ łat miały podobny:) Quote
AjriszZona Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Panda była już na o połowę krószej lince. Jeszcze trochę i będzie biegać bez linki:) jest bardzo przyjaźnie nastawiona do psów i podbiega do nich gdy widzi je z daleka i tego się jeszcze trochę obawiam chociaż na muchowcu nie spotkałam się jeszcze z agresywnym psem i ta wspaniała przestrzeń w tle jeszcze piękniejsza z uśmiechem Pandy:) po obu stronach ścieżki to ziemia rozkopana przez dziki, na szczęście ich jeszzce nie psotkałyśmy niedawno wróciłyśmy, teraz Panda i Irish leżą na jednej sofie, Irish już zasnęła ale Panda jak to ona rozgląda się co chwilę, żeby nic ciekawego ją nie ominęło:) Quote
amikat Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 wygłaskaj Pandzię mocno mocno.... kto by pomyślał że PANDA BĘDZIE TAK BIEGAĆ? Tak sie cieszę ze jet sprawna, tak sie ciesze że ma taki wspaniały dom - ze jej spacery to nie kroki wokół domu.... Quote
AjriszZona Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 odpoczynek po spacerze, jeszcze z Irish po wypadku oprócz wspomnienia została tylko mała blizna w łóżku najlepiej Quote
amikat Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 CUDNA!!!!! A czy to zdjęcie z łapką mogę na maila prosić i wykorzystać? Quote
Ganima Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Tino, dzięki za kolejne fotki ;) Prześlij proszę amikat zdjęcie, wszystkie dotyczące Pandy można wykorzystywać zawsze dla dobra zwierząt. Panda żyje dzięki "Fundacji SOS dla zwierząt" :loveu:, jest super sprawna dzieki dr Czogale :loveu: i ... szczęśliwa dzięki Tinie :loveu: Irish, :bluepaw: !! Quote
AjriszZona Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 i zdjęcia z ostatniego wspólnego spaceru. na razie tylko parę, po egzaminie wstawię wszystkie i filmy jak Panda i Irish szaleją. Panda & ON, chyba w niej zakochany;) to była zabawa:) Irish chyba trochę broniła Pandę, bardziej to widać na nagraniu jak biegają z Magikiem, który pojawi się tu później Panda & whippet maluch ale też im się dobrze goniło razem jak widać Panda bez linki:) Quote
maciaszek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='tina_p']jak widać Panda bez linki:)[/quote]No właśnie od razu to zauważyłam :). Quote
katik Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 świetne fotki, może kiedyś uda się nam spotkać na Muchowcu. :cool3: Quote
AjriszZona Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 z Irish jestem na muchowcu codziennie (oprocz teraz sesji, wypada mi co ktorys dzien, ale we wotrek juz ostatni egzamin:), Panda rzadziej ale moze sie spotkamy:) co do linki to troszke stresu było gdyż Panda nie przychodzi jeszcze zawsze na zawołanie, zwłaszcza że nie było tam Ganimy, ale Panda się pilnowała nas. Odbiegała, ale w pędzie na przód nagle sobie przypominała i zawracała wołana. Jest bardzo ufna do ludzi i psów. Niestety miała przykre starcie z dalmatyńczykiem, kiedy zabawa w gonitwę zmieniła się w polowanie na Pandę. Na szczęscie nic poważnego się nie stało oprócz pisku i strachu. Właścicielka dalmatyńczyka do końca uparcie była przekonana o zabawowych zamiarach jej psa i to my musiałyśmy zainterweniować, bo ona nie raczyła:angryy: Panda często robi 'żabę', jedna spotkana osoba, która widziała Pandę pierwszy raz zauważyła, że tylną łapę stawia trochę inaczej w biegu. Ale jak ona szaleje:) Quote
akira Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 http://img264.imageshack.us/img264/9927/31713050bn2.jpg Jakie dwa piękne pieski :) Quote
AjriszZona Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 już po egzaminie więc ciąg dalszy nad wodą w drodze i już na miejscu Quote
maciaszek Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 http://img22.imageshack.us/img22/3283/p1040695az6.jpg - a gdzie to tak fajnie? Na Muchowcu? Jak poszedł egzamin? Quote
AjriszZona Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 to jest w okolicach muchowca gdy się dochodzi do lotniska od strony ul. porcelanowej, ten most ktory widać to przy tej wodzie już a egzamin mam nadzieje dobrze, dziękuję:) ale poczekamy na wyniki:) i zdjęcia Panda i Carol;) kałuża, którą trzeba obowiązkowo zaliczyć zabawa:) tu Panda coś kombinowała. i żaba. i portret uśmiechnięty Quote
Recommended Posts