Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
A już myślałam, że fotki żadne się nie pojawią... W jakimż byłam błędzie!

będa się pojawiać, może nie tak często, ale będą:)

a co do tymczasu to na pm

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

amikat napisał(a):
Piękny pies, szczęśliwy!!!!!

Chcę o niej opowiedzieć w programie TV - czy moge wykorzystać zdjęcia?

:roll::-(:shake:
Przepraszam serdecznie za brak odpowiedzi!
Jedyne wytłumaczenie to tylko to, że po koniecznym, ale niefortunnym wyprowadzeniu się z Katowic nie mam czasu by np. korzystać z internetu (zdjęcia na forum Panduli zamieszcza oczywiście Tina). Wolne chwile poświęcam już jedynie i z radością mojemu czterołapemu urwisowi.
Temat programu TV jest zapewne nieaktualny, ale gdyby była kiedykolwiek potrzeba - dla dobra zwierząt - zdjęcia z fb Pandy można wykorzystywać zawsze :loveu:
Pozdrawiam i życzę szczęścia i sukcesów w 2009 roku! Ganima :lol:

Posted

:multi::multi::multi::loveu:
Irish, piątka!
Panda przywitała Nowy Rok ... na podłodze w łazience, gdzie pół godziny przed i pół po 12h siedziałam z nią i czesałam ją, śpiewając wesołe piosenki, w tym pomieszczeniu wybuchy fajerwerków było słychać najmniej. W mieszaniu zapaliłam wszystkie światła i włączyłam dodatkowo muzykę, żeby oddalić, to, co działo się za oknami, ale Panda i tak wpadła w histerię :placz::smhair2::Help_2: Schowanie się i zabawa chyba pomogły, bardzo źle znosiła ten sylwestrowy - wybuchowy charakter witania umowności (w końcu życie biegnie dalej...). Po tej nocy niechętnie wychodziła na kolejne spacery, dopiero świeży śnieg ją ucieszył, wytarzała się w nim i była znów sobą
Kolejne wiwaty dopiero za rok ;) Do siego!

Posted

na trzustkę niestety

a to zdjęcia z dzisiejszego spaceru na Muchowcu:)

Panda i Luna

w biegu:)

i z Koti ? (nie wiem jak się pisze jej imię)

na razie tylko tyle, wieczorem pojawi się więcej:)

Posted

Hej, Tino, dzięki za ogromny spacer :lol: (Zdjęcia znów wysmakowane - biel, beże, brązy, odrobina czerni...) Pandul po radosnych pościgach i skokach z borzojem, o których opowiadałaś, jest zmęczona ale w dobrym nastroju. Oprócz biegania (najukochańszego dla niej) oraz nieustannego węszenia przy ziemi na spacerach (zbiera wiadomości o życiu w okolicy z każdego centymetra i robi to niezwykle zapamiętale, nieprzytomnie), lubi też skoki "na klatę" z większymi od niej, przyjaznymi psami, zdarza się czasem, że fruwa wysoko nad kumplem, zgrabnie go przeskakując.
Miało być krótko o chorobie...
Od początku właściwie, mimo, że była karmiona wyłącznie psim jedzonkiem, miewała biegunki, często z krwią. Mimo tego zachowywała się jak zdrowy pies :eviltong: Po wizytach u lekarzy i różnych próbach z jedzeniem, skończyło się na diagnozie (bez badań specjalistycznych), że ma niewłaściwie działającą trzustkę, jest więc od wielu miesięcy na ścisłej weterynaryjnej diecie. Codziennie zjada też tabletki. I musimy wszyscy wciąż być czujni.
Ale zdarzają się wypadki: za późno dostrzeżone przeze mnie chipsy, leżące na schodach albo jakiś odpadek w trawie, upuszczone przez kotkę jej jedzonko, kupione w sklepie inne chrupy też dla psów z chorobami przewodu pokarmowego, bo był problem ze zdobyciem na czas właściwej karmy.... I wtedy Pandka natychmiast choruje :-(. Dobrze, że nie zdarza się to bardzo często. W nieszczęściu jest jeden plus... problem żebrania u stołu mamy z głowy, Pandzik wie, że nie odniesie to pożądanego skutku :p
Tina podjęła się :multi: zorganizowania serii niezbędnych badań, właśnie zdobywa szczegółową wiedzę na temat przypadłości i jej diagnozowania.
Pozdrawiam!
Irish, :bluepaw: !!