zabka87 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Witam. To hades przyjechał do mnie w piątek. Pierwsza noc była dla nas niedokońca przespana. Jest piękny, mądry słucha poleceń nie szczekną jeszcze ani razu. Łazi za mną krok w krok tylko nie po schodach! Boi sie i kropka. Nic nie pomaga nawet psie smakołyki, szynka itp. Stoi w oknie i piszczy na dwór, ale nie może sie przemuc. Bawił sie ze mną piłką i wszystko co mu dam zabiera na swoje legowisko. Jest przecudowny i przekochanuy i przezaj...sty!!!TYLKO TE SCHODY.... Quote
Charly Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 głod mu pomoze...tak mysle... generalnie moze jednak przemyslec lezanko dla psiaka na dole. takie schody dla czlowieka strach, a co dopiero dla psiaka. no i chyba niezbyt zdrowo pod wzgledem stawowym..Ale nie wiem bo moj jest maly a nasz dalmat po schodach nie chodzi. wazy 25 kg, ma 11 lat i nie wszedlby na 3 schodki. Dobrze ze nie musi. Quote
danka1234 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 zabka87 napisał(a): Witam. To hades przyjechał do mnie w piątek. Pierwsza noc była dla nas niedokońca przespana. Jest piękny, mądry słucha poleceń nie szczekną jeszcze ani razu. Łazi za mną krok w krok tylko nie po schodach! Boi sie i kropka. Nic nie pomaga nawet psie smakołyki, szynka itp. Stoi w oknie i piszczy na dwór, ale nie może sie przemuc. Bawił sie ze mną piłką i wszystko co mu dam zabiera na swoje legowisko. Jest przecudowny i przekochanuy i przezaj...sty!!!TYLKO TE SCHODY.... Żabko jeśli Psiak boi się i za nic nie chce zejść ze schodów to trzeba go znieść,musi załatwić swoje potrzeby,próbuj schodzenie stopniowo po parę schodków.Jakie sa te schody? moze bardzo strome i dlatego się boi. Quote
zabka87 Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 tak schody są strome i wysoie. A on nie da sie znieść wyrywa sie. A pod oknem piszczy. Może zawiązać mu oczy i znieść? desperacja Quote
Charly Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 zabka87 napisał(a):tak schody są strome i wysoie. A on nie da sie znieść wyrywa sie. A pod oknem piszczy. Może zawiązać mu oczy i znieść? desperacja zabko on nie zszedl jeszcze ani razu sam? zebyscie sie oboje nie wywalili na tych schodach. kurcze... Quote
Charly Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 nieciekawa historia. pies trzymie juz od wczoraj wieczora. kurcze Quote
zabka87 Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 PomuŻcie. Muj Psiak Od Wczoraj Od22;30 Nie ByŁ Na DwoŻu. Siku RobiŁ Ale W Domu Nie Zrobi Kupki.siedzi Pod Oknem I Piszczy!!! Chce Na Dwur A Panicznie Sie Boi ZejŚcia Po Schodach!!!! Pomocy Pomocy!!!!! Quote
al-ka Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Może spróbuj napisać priva z prośbą o radę do p.Zofii Mrzewińskiej nick Mrzewińska-to przewspaniały fachowiec i znawca psów. Może ubierz mu szelki lub podwiąż ręcznik,schodżcie w kilka osób,moze zaproś jakiegoś psa..Boje się tylko,ze jak sie wystraszy bardzo to moze ugryżc -moze załóż kaganiec...cholera ciężko na odległośc pomóc.. Quote
Lidan Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 A na siłę go nie dasz rady ściągnąć, na smyczy? No to chyba nie masz innego wyjscia jak go znieść. Jeśli sama nie masz siły to poproś jakiegoś faceta (ojca, brata, męża) którego pies już poznał. I proponuję albo przenieść się narazie z psem na dół albo samego psa zakwaterować na parterze. Wiele psów (np. mój) boi się chodzić po schodach z prześwitami pomiędzy stopniami (drewnianych lub takich jakby z siatki). Quote
danka1234 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Charly napisał(a):juz po wszystkim:lol: Może coś więcej jesli wiesz. Quote
Charly Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 nie wiem nic. bylo wiele rad, ale ostatecznie dowiedzialam sie tylko ze wlasnie jest po spacerku. to wszystko. pewnie zabka sama wiecej napisze. Ciesze sie tylko, ze psiak sie mogl w koncu wykupkac, bo nie kupkal od wczoraj:lol: Quote
danka1234 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 zabko na krzyczkowym watku na str.250 wkleiłam dzisiaj zdjecia Twojego pieska z wczorajszej naszej podróży,skopiuj sobie zdjęcie i wklej tu w pierwszym poscie aby mozna było go zobaczyc bo trudno udzielac rad nie widząc psa. I strasznie Cię prosze kup jak najszybciej adresówke i przypnij do obroży. Napisz jakim sposobem znalazł się na dole. Quote
zabka87 Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 SUKCES!!! Hades wczoraj na siłe został ściągnięty ze schodów !!! No i był na długim spacerq. Szczęsliwy i zalatwił się. Ciągną strasznie, ale poleceń stuj i chodź albo nie ruszaj słucha. Przed sklepem jak go przywiązaąłm usiadł i nawet nie pisną i sie nie ruszył, ale bez kqagańca ani rusz. Pozdrawiam. A śpi na dole. Piszczał przez chwile a potem sie położył i spał. Potem napisze jak mu idzie Quote
zabka87 Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 to właśnie hades jeszcze w podruży:) piękna ta bestia Quote
danka1234 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Zabko,co tam u Was słychac? jak Hades,zadomowił sie trochę? Quote
zabka87 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Tak Hades jest coraz bardziej zaznajomiony.Po ulicach kturymi chodził juz pare razy nie ciągnie na spacerq. Masakryczny agresor do innych psów i nie ważne czy jamnik czy doberman. Zastanawiam sie poważnie nad kolczatką. Quote
zabka87 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Jak ide gdzieś z nim czy siedze na podwórq to wszyscy ludzie się nim zachwycają, albo sie boją i jak z nim ide rozstępują mi droge. Przed sklepem jak na mnie czeka to ani nie piś nie ani nie szczeknie tylko czeka grzecznie,. Nie szarpie sie tylko czeka Quote
danka1234 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 To powolutku idzie ku dobremu.zakładaj mu moze kaganiec jak zostawiasz go pod sklepem aby nikogo nie capnął skoro lubi capnąć. Może po kastracji troszkę się wyciszy z agresji do psów. Quote
zabka87 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 acha byłam z nim dziś u weta i chciałam go zaczipować, ale tam nie robią tego tylko na mieście, a bez kolczatki nie pujde z nim do miasta. Wete powiedział, że to kwestia czasu( ta agresja) bo nowy klimat sres itp. A miałam z nim akcje. Jak szłam właśnie do weta za wysoka bramką był doberman. Masakra!! A i co mam zrebić z tym chodzeniem po schodach. Nie chce, żeby spał w tej budzie( mimo,że wygląda no to, że ją lubi) ale ja chce go w domku. Jak go nauczyć może dywaniki na schody położyć. Bo po pierwszych chodach wchodzi bez problemu tylko te do mojego pokoju. Jak go nauczyć? Quote
zabka87 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 A czy tylko kastracja go wyciszy? Ja nie chciała bym go kastrować. A w kagańcu to na krzdy spacer chodzimy. Bio inaczej nie ma szans Quote
danka1234 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 zabka87 napisał(a):acha byłam z nim dziś u weta i chciałam go zaczipować, ale tam nie robią tego tylko na mieście, a bez kolczatki nie pujde z nim do miasta. Wete powiedział, że to kwestia czasu( ta agresja) bo nowy klimat sres itp. A miałam z nim akcje. Jak szłam właśnie do weta za wysoka bramką był doberman. Masakra!! A i co mam zrebić z tym chodzeniem po schodach. Nie chce, żeby spał w tej budzie( mimo,że wygląda no to, że ją lubi) ale ja chce go w domku. Jak go nauczyć może dywaniki na schody położyć. Bo po pierwszych chodach wchodzi bez problemu tylko te do mojego pokoju. Jak go nauczyć? Skoro te schody sa takie strome to lepiej zeby po nich nie chodzil bo jeszcze spadnie ,połamie nogi albo zrobi sobie co gorszego .Jest lato i ciepło a to duzy pies i skoro lubi spać w tej budzie to niech w niej lepiej śpi.Na jesieni jesli dobrze zrozumiałam bedziesz mieszkac juz na dole to wtedy nie bedzie problemu ze schodami i bedzie mógł spac w domu. Quote
Charly Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 zabka87 napisał(a):acha byłam z nim dziś u weta i chciałam go zaczipować, ale tam nie robią tego tylko na mieście, a bez kolczatki nie pujde z nim do miasta. Wete powiedział, że to kwestia czasu( ta agresja) bo nowy klimat sres itp. A miałam z nim akcje. Jak szłam właśnie do weta za wysoka bramką był doberman. Masakra!! A i co mam zrebić z tym chodzeniem po schodach. Nie chce, żeby spał w tej budzie( mimo,że wygląda no to, że ją lubi) ale ja chce go w domku. Jak go nauczyć może dywaniki na schody położyć. Bo po pierwszych chodach wchodzi bez problemu tylko te do mojego pokoju. Jak go nauczyć? a na dole nie ma warunków zeby spal sobie? Quote
Recommended Posts