Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja podziwiam ludzi ktorzy staraja sie stworzyc psom namiastke pracy do jakiej zostały stworzone. Zaganiania nigdy nie widzilam w realu a bardzo bym chciała:)

Posted

sylrwia napisał(a):
:diabloti:hmm... no nie wiem chyba ten post powinien zostac wyciety i przeniesiony do dzialu OWCE:roflt:

Nie sądzę, ponieważ DREAMER też oglądał :D

Posted

sylrwia napisał(a):
Ja podziwiam ludzi ktorzy staraja sie stworzyc psom namiastke pracy do jakiej zostały stworzone. Zaganiania nigdy nie widzilam w realu a bardzo bym chciała:)

Był to rzeczywiście ciekawy pokaz, a największe wrażenie pozostawił 4-miesięczny szczeniak, jeszcze nie szkolony, a pomimo tego fantastycznie pasący owieczki. Biegał wokół nich jak szalony ;) nie dając żadnych szans na odłączenie się którejkolwiek od stada.

Posted

[quote name='AlaNowak']wysokosc psa mierzy sie prostopadle od podloza do kłębu
7-kłąb

:shake:Hm...to mój Kanon byłby zdyskwalifikowany na wystawie...dzisiaj ważony..33,4 kg ...mierzony/mój pomiar-może być błędny/72 cm:evil_lol: w kłębie.Ma 20 mies:shake:...A jak długo rosną gordony ? Dwa lata?..bo chyba mnie przerośnie:lol:

Posted

werbena520 napisał(a):
:shake:Hm...to mój Kanon byłby zdyskwalifikowany na wystawie...dzisiaj ważony..33,4 kg ...mierzony/mój pomiar-może być błędny/72 cm:evil_lol: w kłębie.Ma 20 mies:shake:...A jak długo rosną gordony ? Dwa lata?..bo chyba mnie przerośnie:lol:

Mój rósł do 10 m;p Teraz ma 17m i od tamtego czasu nabiera tylko masy:)

Posted

kinnia napisał(a):
Zapomniałam dodać że waży 38,5 kg:)

:-oKinia dobrze napisałaś? 38,5??,a nie 28,5 ???Wzorzec Gordona czytam jest wzrost 60-67 waga 28-31.Teraz już nic nie wiem...:shake:

Posted

werbena520 napisał(a):
:-oKinia dobrze napisałaś? 38,5??,a nie 28,5 ???Wzorzec Gordona czytam jest wzrost 60-67 waga 28-31.Teraz już nic nie wiem...:shake:

tak dobrze napisałam:) z tego co pamiętam to rodzeństwo Atosa ważą po 35kg czy jakoś tak.Mnie dziwi ten wzorzec(jeśli chodzi o wagę) Bo jeśli sylwetka gordona ma być ,,sylwetką przypominający
silnego konia myśliwskiego - huntera,,to jak mogą ważyć po (max)31 kg? dla mnie to trochę dziwne... Ale mój też pewnie waży więcej bo ma 70cm w kłębie.

Posted

Ja dziś byłam na wystawie psów w Warszawie i był tam taki jeden Gordon co przypominam matko jakiegoś małego konia.Taki wielki,że az głowa boli,ale ten jego Pan twierdził,że to pies myśliwski,który dużo biega i dużo je.Dobre wytłumaczenie jego postury.

Posted

Pieseczkowo napisał(a):
Ja dziś byłam na wystawie psów w Warszawie i był tam taki jeden Gordon co przypominam matko jakiegoś małego konia.Taki wielki,że az głowa boli,ale ten jego Pan twierdził,że to pies myśliwski,który dużo biega i dużo je.Dobre wytłumaczenie jego postury.

hihi mój też dużo biega i je;p ale tak jak każdy seter;p ja wiem że mój jest duży,4cm nie wydaje sie dużo ale jak jest porównanie z psem co ma 66cm to różnice widać:) Ale nie wymyślam rożnych wytłumaczeń;p

Posted

Pieseczkowo napisał(a):

Oj uwierz mi - nie widziałaś dużego gordona skoro mojego Rubidka tam nie było :D

Dream, będziecie w Nowym Sączu?

Posted

Kaladan napisał(a):
Oj uwierz mi - nie widziałaś dużego gordona skoro mojego Rubidka tam nie było :D

Dream, będziecie w Nowym Sączu?

a ile Rubid ma w kłębie? bo jestem ciekawa czy Atos go przerósł czy są tego samego wzrostu:)