Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzeci jamnik to Dyzio - standardowy jamnik krótkowłosy. Niestety Dyzio jest bardzo chory i na czas leczenia przebywa w zaprzyjaźnionej lecznicy ponieważ jego właściciel nie jest w stanie 2 razy dziennie przyjeżdżać z nim na kroplówki. A, że moja rodzinka znana jest jako stuknięta na punkcie jamników, to poproszono mnie o pomoc przy Dyziu. I tak Dyzio dzisiejszą noc zamiast w domu u Pana weterynarza (na posłaniu :mad:) spędza u mnie (w łóżku :p).
Postaram się wkleić jakieś fotki jutro.

Posted

Dyzio ma chorą trzustkę i niestety nic nie może jeść - na chwile obecną dostaje ku jego niezadowoleniu trzy razy dziennie kroplówkę. Wcześniej Dyzio przeszedł porażenie jamnicze. Mimo to jest bardzo żywotnym pieskiem, lubiącym spacery i jak każdy jamnik spanie w łóżku i smyranie po brzuszku. W młodości Dyzio jeździł na polowania. Jutro okaże się czy leczenie przynosi rezultaty i czy Dyzio będzie mógł jechać do swojego domku.

Posted

Co tu się dzieje? :crazyeye:
Dyzio już u właściciela, niestety jego wyniki są takie sobie. Ale na dzień dzisiejszy nic więcej nie da się zrobić.
Oczywiście zanim wyjechał wymiziałam go od wszystkich jamniczych ciotek, z czego oczywiście Dyzio był bardzo zadowolony.

• 2 weeks later...