Rotti Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 hanka Fakt jest jeden :) Zdecydownie dobra jest szczotka do afganów. Nie wyrywa włosa, ma zaokrąglone końcówki (nie mylić z kulkami) i zęby są długie. Wypróbowałam grzebień. To jest tragedia. Szarpie, wyrywa włos i niszczy go. A poza tym pies się denerwuje. Szczotka jest łagodniejsza " w obyciu" i efekt chyba lepszy. Zdecydownie polecam :) No i odżywki. To jest to ! Aaaa, jeszcze jedna uwaga. Być może innych psów to nie dotyczy,ale tak w razie czego, na przykładzie afgana. No wiesz, tego z wełną ;) Włos należy czesać tylko na "czysto", czyli po kąpieli, na mokro - susząc. Czesząc brudnego afgana niszczysz i wyrywasz mu szatę, a tego nikt nie chce. Nie mówiąc juź o katorgach i buncie psa. Quote
caterina1 Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 Dzięki za linka Dzidtka!!! Mam jeszcze jedno pytanko: co poleciłabyś mi do sierści mojego briarda między kąpielami-np. przed czesaniem :question: :x-mas: Quote
caterina1 Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 A i jeszcze jedno: gdzie mozna kupić taką szczotkę-oczywiście profesjonalną,bo nasza podróbę już mam ijest beznadziejna? :D Quote
Rotti Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 caterina W normalnych sklepach nie kupisz, ale na wystawach widziałam. Możesz też kupić "zdalnie" W razie czego służę namiarami. Quote
caterina1 Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Będę bardzo wdzięcznana za namiary ,pliz :modla: :Dog_run: Quote
Dzidtka_Gl Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 ja też wszystko kupuje na wystawach, najwiekszy wybór i rozmiar cen, z netu jeszcze nigdy nic nie zamawiałam ale kto wie :) Quote
Rotti Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 caterina Namiary mam w pracy, więc jutro podeślę Ci na priv. Quote
Spytko Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Rotti Możesz do mnie tez na priva :wink: Quote
Kamilapon Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Ja też poproszę :fadein: i z góry dziękuję pozdrawiam Kamila Quote
caterina1 Posted December 15, 2003 Posted December 15, 2003 Dzięki Rotti, Jesteś WIELKA :laola: Quote
Rotti Posted December 15, 2003 Posted December 15, 2003 caterina Nie ma sprawy :lol: :lol: :lol: Gdyby był jakikolwiek problem z kontaktem to meldujcie. Dawno się z ta osoba nie kontaktowałam. W razie czego postaram się o nr telefonu. Quote
exa Posted December 16, 2003 Posted December 16, 2003 Czesanie obłoconej sierści to zdecydowanie zły pomysł. Za każdym razem po spacerze spłukój sierść czystą wodą (nie używaj szamponów ani odżywek). Później rozczesz włosy grzebieniem i ewentualnie wysusz i... gotowe! Quote
caterina1 Posted December 17, 2003 Posted December 17, 2003 Rotti :Jeszcze raz wielkie dzięki, juz niedługo będę miała ta szczotkę :megagrin: Ale jestem szczęśliwa!!! :lol: Tobie Dzidtka też dziękuję za linki :Rose: Quote
Rotti Posted December 17, 2003 Posted December 17, 2003 caterina Nie ma sprawy :) Cieszę sie, że mogłam pomóc. A potem zdaj relacje, jak się spisuje nowa szczotka tzn, czy lepiej sie czesze itp. :) Quote
Recommended Posts